Druk

Nu facebook/Instagram/Whatsapp een wereldwijde storing heeft, zijn het de bloggers die moeten leveren. Ik dus. Maar waar kan ik het nog over hebben? Ik weet toevallig uit eerste hand dat het in Noord Italië regent. Niet gewoon regent, er drijft alweer van alles door de straten. Waar normaal 1100 mm in een jaar valt, viel nu 860 mm in een etmaal. Een nieuw record. Waarom wij er tot nu toe niks over horen weet ik niet. Misschien is de wereldwijde storing op social media belangrijker. We hebben nu nog geen idee wanneer die storing opgelost wordt, waarschijnlijk doet alles het morgen weer. Maar wat als dat niet zo is? Stel nu dat dit morgen nog niet opgelost wordt? Of erger, deze week niet? Of deze maand niet? Dan zullen we toch weer een boek moeten pakken. Ik heb er nog wel een paar liggen, maar ik ben te beroerd om erin te beginnen. Terwijl, als ik begin, ben ik altijd weer blij dat ik het gedaan heb. Dat ik even wat anders doe dan dat scrollen uit gewoonte of verveling om te kijken of er iemand nog iets interessants te melden heeft. Het is zelden het geval. Iemands kat komt in beeld, of iemand is ergens eventjes verontwaardigd over maar is allang weer bij de volgende post aangekomen, iemand heeft iets te koop, of iemand heeft een bepaalde letter in zijn naam waardoor hij zijn schoonzus moet trakteren.

Ik heb een tennisarm, heb ik dat al verteld? Valt reuze mee hoor, je kunt er nog best veel mee. Badminton spelen bijvoorbeeld. Alleen het bovenhands overslaan om warm te worden lukt niet goed, maar ik heb toch een hekel aan een warming-up. Altijd al gehad. Volgens mij gaat dat ook ten koste van je beschikbare energie, dus nu begin ik gewoon gelijk, en heb ik er geen last van. Mijn hond warmt ook nooit op voordat ze achter een stok aan sprint. Volgens mij kan dat ook helemaal niet in de natuur, opwarmen. Daar heb je helemaal geen tijd voor. Je moet gelijk klaar zijn. Alleen een koudbloedige moet opwarmen in de zon, en op dat moment ben je kwetsbaar. De fysiotherapeut behandelt mijn arm met shockwave, ik hoop dat ze weet wat ze doet. Ze zegt dat ze het eerst nog meer moet beschadigen om het beter te laten helen. Ik ben natuurlijk geen deskundige op dit gebied, maar het baart mij wat zorgen.

Goed, hier moet u het maar weer mee doen. Hopelijk is is de wereldwijde storing snel opgelost. Want ik voel nu al druk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Druk”

  1. Bedankt voor het opvullen van dit gat in mijn leven. Zelf voelde ik de roep tot bloggen niet. Te druk met afwisselend WhatsApp openen en paniekaanvallen trotseren. #not

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: