Muzikanten sterven uit.

Ik ben a-muzikaal. Het enige wat ik goed kan is luisteren naar muziek maar daar houdt het op. In de brugklas kregen we allemaal een blokfluit en daarmee kon ik op een gegeven moment 'doos waarop je 'n deksel doet' spelen. Voor de rest weet ik alleen dat mijn kwijl in de blokfluit ongelofelijk stonk.
In de 4e klas lagere school mocht ik niet meezingen van een onderwijzer omdat mijn stem zo bromde. Als ik het top-40 spel speel met mevrouw Mack en ik moet neuriën, dan raadt zij het nooit al doe ik 'lang zal ze leven.' (Ik verdenk haar er wel van dat ze het expres niet raadt om mij af te houden van mijn plan om auditie bij Idols te gaan doen.) Als een volle Arena op de maat meeklapt met The Police krijg ik het nog voor elkaar om uit de maat te smurfen.

Toch weerhoudt dit alles mij er niet van om muzikant te worden. Nee, het is mijn marketing-inzicht dat mij er van weerhoudt. Kijk, er zijn 8 noten. do re mi fa sol la si do. (cdefgabc) Daarmee zijn een beperkt aantal combinaties mogelijk. (met één noot is één combinatie mogelijk, met twee twee, met drie zes, met vier 24, met vijf eehh… nog meer.) Nou en omdat Marco Borsato en Frans Bauer alleen al verantwoordelijk zijn voor 60 procent van het totale notenverbruik lijkt het mij niet meer dan logisch dat we in 2007 aan de laatste combinatie gaan komen. Het gat in de markt is zo goed als dicht.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

24 gedachten over “Muzikanten sterven uit.”

 1. tja, ik speel al vanaf mijn jeugd, en eerlijk gezegd verbaas ik mij over de grote kombinaties tussen die 8 noten ( ik speel drums en word niet gehinderd door toonladders, maar dit terzijde ). Je kan natuurlijk varieren in tempo ( de afstand tussen de noten vergroten en verkleinen ), de timing ( de onderlinge afstand tussen noten veranderen ), de dynamiek ( harder / zachter ) accenten geven , voor de tel , na de tel spelen, raar kijken tijdens spelen, tranen uitpersen bij een gevoelige passage, mooie kleren aantrekken ter compensatie……..
  kortom, oneindig veel muziek……..

 2. tja, ik speel al vanaf mijn jeugd, en eerlijk gezegd verbaas ik mij over de grote kombinaties tussen die 8 noten ( ik speel drums en word niet gehinderd door toonladders, maar dit terzijde ). Je kan natuurlijk varieren in tempo ( de afstand tussen de noten vergroten en verkleinen ), de timing ( de onderlinge afstand tussen noten veranderen ), de dynamiek ( harder / zachter ) accenten geven , voor de tel , na de tel spelen, raar kijken tijdens spelen, tranen uitpersen bij een gevoelige passage, mooie kleren aantrekken ter compensatie……..
  kortom, oneindig veel muziek……..

 3. we kunnen ook beginnen met alle bestaande nummers achteruit te draaien. De zogenoemde terugspeelmuziek met allemaal verborgen teksten vandien…..spannend

 4. we kunnen ook beginnen met alle bestaande nummers achteruit te draaien. De zogenoemde terugspeelmuziek met allemaal verborgen teksten vandien…..spannend

 5. Volgens mij bewijst de bewijsvoering dat je een uitsteeeekende boekhouder moet zijn, eigenlijk meer een econoom, iemand die af en toe mensen als (Wouter) Bos zou moeten adviseren. (Adviseren dat die zanger zou moeten worden, dusch ;-))

 6. Volgens mij bewijst de bewijsvoering dat je een uitsteeeekende boekhouder moet zijn, eigenlijk meer een econoom, iemand die af en toe mensen als (Wouter) Bos zou moeten adviseren. (Adviseren dat die zanger zou moeten worden, dusch ;-))

 7. Mack: wil je wel even je rekenwerk goed doen, je zet zo alle boekhoudcommando’s voor schut: met twee noten heb je geen twee maar drie mogelijkheden: elke noot afzonderlijk + beide noten tegelijkertijd. Om te laten zien dat je het toch wel snapt mag je de rest zelf herrekenen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s