De vaatwasser

De vaatwasser piepte drie keer ten teken dat het programma klaar was. Het was in de reclame van een programma dat ik zat te kijken en Linda zat boven in bad. Ik ruimde de vaatwasser uit, maar heel voorzichtig, zodat boven niet het gerammel van de pannen te horen was. Met een fluwelen hand schoof ik de pannen in elkaar en zette ze op hun plek. Het bestek kwakte ik niet in de la, maar legde alles geluidloos in het daarvoor bestemde bakje. Zelfs plastic bakjes waar ik normaal niet van weet waar ze horen te staan, gaf ik een plaats, zodat ze uit het zicht waren. De vaatwasser sloot ik daarna weer helemaal, zonder sporen achter te laten. Het is zo’n dingetje, die vaatwasser. Het is niet helemaal duidelijk wiens taak het is om hem uit te ruimen, dus als ik het doe wil dat niet zeggen dat ik daarna bewierookt wordt, want daarmee zou Linda aangeven dat het eigenlijk haar taak is, terwijl er de afgelopen maanden een duidelijke verschuiving in mijn richting heeft plaatsgevonden als het gaat om het uitruimen van de vaatwasser.

Maar goed, ik wist dus niet helemaal zeker of ze als ze beneden kwam de vaatwasser zou opentrekken en dan blij verrast zou zijn, (anders had ze me wel gehoord in de keuken) of dat ze mij zou vragen of ik de vaatwasser even wilde uitruimen. Het werd het laatste. Overdreven geërgerd en mokkend liep ik naar de vaatwasser. Voordat Linda de kans had om mij een veeg uit de pan te geven trok ik hem open en constateerde droog: “Oh, hij is al uitgeruimd.” Een eikel, dat ben ik volgens haar.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “De vaatwasser”

 1. Leuk!
  Wij hebben dat anders geregeld. Ik laat de vaatwasser ’s nachts draaien (draaien?), en aangezien J. nu met pensioen is, tijd heeft, en als eerste beneden is ruimt hij ‘m ’s ochtends uit! Inruimen heeft hij niks mee, nog geen kopje zet hij er in.

  Like

 2. Wat een probleem zo’n ding oplevert 🙂
  Bij ons ging het precies zo tot ik het gedoe beu was. Nu zet ik hem ’s avonds aan, leeghalen is voor de eerste die opstaat. Dat ben ik dus zelf.

  Like

 3. Dat is toch zo gebeurd, de moeite niet om daar strijd over te voeren hoor, hier doe ik dat altijd en als ik het doe terwijl de tv aanstaat probeer ik het ook geluidloos te doen, anders gaat heel demonstratief het geluid harder 😉

  Like

 4. Gaat bij mij niet lukken. Heb geen partner die ik de gordijnen in kan jagen en was nog op de hand af. Voor dat halfuurtje per week draai ik mijn hand niet om.

  Maar hij is fijn. Schijnbaar hebben vooral oudere mannen (met eksklussie van Rob) daar last van.

  Like

 5. Ik ruim de vaatwasser smorgens uit omdat ik de vaat van de ochtend dan kwijt wil….. Smiddags na de thee zet ik hem aan… Degene die dan de tafel af moet ruime n moet hem dan uitruimen…. en dat ben ik niet. Ongeschreven regel, maar ik houd ze er wel stipt aan 🙂

  Like

 6. Ik ken niemand die een vaatwasser heeft en ik heb er zelf ook geen. Natuurlijk heb ik mijn familie en vrienden niet daarop uitgezocht, maar onbewust vindt er blijkbaar een soort selectie plaats.

  Like

 7. Mannen willen ook altijd complimenten voor dagelijkse beslommeringen. Alsof ze werkelijk een fantastische prestatie hebben afgeleverd door eens de vaatwasser uit te ruimen of een stofzuiger vast te houden. En wij vrouwen deze mannen dan vreugdevol om de hals vliegen in opperste dankbaarheid.

  Is het zoiets?

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.