Een gelijkwaardig huwelijk

Er zijn drie dingen waar ik nog wel eens aan herinnerd word door mijn eega. Dat zijn achtereenvolgens: een airco in mijn Alfa laten maken voor 830 euro, een schilderij + lijst aan de deur aan laten smeren voor 400 euro en het haar van mijn dochter knippen. (Gratis)

Aan het begin van de coronatijd heeft ze Hans met de tondeuse bewerkt. De arme jongen heeft weken met een pet op gelopen. Laatst heeft ze de airco van haar auto laten maken, voor ook geen misselijk bedrag. Vandaag kom ik laat thuis, ik wil door de voordeur, krijg de sleutel er niet in. Lang verhaal kort, ze heeft zich op laten lichten door een slotenmaker die ons een goedkoop oplegslotje heeft geleverd voor heel veel geld. Zo goedkoop dat ik overweeg om er alsnog iets nieuws in te laten zetten.

Vanaf vandaag hebben we weer een gelijkwaardig huwelijk.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

21 gedachten over “Een gelijkwaardig huwelijk”

 1. Ik snap de wens tot zelfstandigheid en als zodanig de wens zelf beslissingen te kunnen nemen, maar laat je vingers af van hetgeen waarvan je bekend is daar géén verstand van te hebben. Kennelijk mijn relationeel dingetje dat me dientengevolge dan ook meer dan de rest aanspreekt.

  Like

 2. Haha! Ik herinner me het schilderij en de knipbeurt. Dat van de airco heb je misschien niet vermeld in een logje of las ik eroverheen omdat het over auto’s gaat. Maar jullie kunnen dus verder met schone lei.

  Like

 3. Ik beperk me tot je eerste fraaie en intrigerende zin:
  Er zijn drie dingen waar ik nog wel aan herinnerd word door mijn eega.

  de aanduiding drie is duidelijk, dat is meer dan twee. Maar het volgende zinsdeel spreekt van : waar ik nog wel een herinnerd word. Het lijkt erop dat er een aantal is afgevallen, die zij heeft opgegeven in de zin van: ik word sneller moeder van een negenling. En als dat tweehonderdzevenennegentig dingen zijn die zij inmiddels maar laat zitten, betekent dat:

  dat die drie dingen waarover je blog gaat, het overlezen van je blog niet waard zijn en
  je conklusie geen enkele waarde heeft.

  Maar je eerste zin vond ik al erg leuk om te lezen

  Geliked door 1 persoon

        1. ja en dat deed ik ook, weet helaas niet waar Beter Spellen officieel onder hoort, niet onder genootschap onze taal, begreep ik vandaag. De site Beter spellen zal vast een oordeel hebben, maar ik ben benieuwd naar de mening van de club waaronder Beter Spellen onder valt, en of zij een officieel standpunt hebben richting TaalUnie. In Nederland heb je als je drie personen bij elkaar zet, twee kerken. Maar ik ga zelf op zoek, dank voor je inspanning jouwerzijds

         Geliked door 1 persoon

          1. nou ja, daar hield ik theoretisch rekening mee, dank voor de opheldering. Ik speel dagelijks met een paar vrienden de Beter Spellen test, dank zij jouw bericht kan ik mijn koploperpositie blijven behouden, dank dank …

           Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: