2020

Ondanks een paar nare berichten in het nieuws, miljoenen dode dieren in Australië, dode apen door een brand in Duitsland, een vader en een zoon omgekomen bij een brand en talloze vernielingen door vuurwerk, zijn wij het nieuwe jaar goed begonnen. Milo is weer naar zijn baasjes -binnenkort komt hij weer een weekje- dus konden we uitslapen. Ons vuurwerk was gratis, net als mijn autoreparatie.

We hebben geen oudejaarsconferences gezien, geen schansspringen, geen nieuwjaarsconcert. We hebben verder opgeruimd in ons nieuwe huis, ik heb de hond uitgelaten in het bos, ik zit nu aan een La Chouffe biertje -lang niet meer gehad- en we hebben shoarma besteld.

Vuurwerk mag van mij per direct worden afgeschaft, geen enkel probleem, maar dat geldt niet voor het slimmere deel van de Nederlanders, die laten zich deze traditie niet afpakken. Ik vind overigens de hele jaarwisseling een beetje overtrokken. Jonge mensen op straat met champagne die het afgelopen decennium een geweldige Journey vonden, en die zin hebben in 2020. Och, wat verandert er eigenlijk? De tijd heeft een andere naam, dat is alles.

Ik wens jullie allemaal goede omstandigheden in 2020, dan kun je er zelf van maken wat je wilt.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “2020”

  1. Ja, dat feestelijke, alsof ze zeker weten dat het een gouden jaar wordt! Net als die glunderende en dansende staatslotenkopers in de reclame, die ook al lopen te genieten van een miljoenenprijs die ze niet gaan winnen. Overigens is het, hoe ouder je wordt, steeds weer sneller nieuwjaar, je hebt de kerstballen van vorig jaar nog niet eens allemaal opgeruimd (er ligt er bij ons al jaren een op de trap naar zolder) en hup, daar gaan we weer. Het is voor ons oudjes allemaal wat betrekkelijker. We weten het onderhand wel. We zijn older, sadder, wiser.
    Maar…. voor jullie wordt het natuurlijk een geweldig jaar in jullie nieuwe huis! Proost!

    Margo

    Like

  2. Toch een goed jaar gewenst in je nieuwe huis. En hier was de mist zo dik dat je de huizen van je buren niet meer zag. Wij hebben de top 2000 geluisterd en onderwijl zat ik lekker te puzzelen. En Hans is bezig met zijn instructieboek. Die nieuwe auto’s zijn net computers op wielen. Ik krijg heimwee naar mijn oude Toyota.

    Like

  3. Wij keken en luisterden Top 2000, heerlijk relaxed. We wachten maar rustig af wat het nieuwe jaar ons brengen gaat. Voor jullie ook de beste wensen!

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.