Sales incentive

Nadia uit het vorige berichtje is dus niet op komen dagen. De wereld is dus reddeloos verloren. Maar daar kun je iets aan doen. Want het is alleen de belevingswereld die er aan gaat, niet de echte. Krant, televisie, social media, en mensen die de media wél volgen, die dien je te vermijden. Dan is er gewoon niks aan de hand. Dan kan Trump zeggen wat hij wil, je merkt er in Appelscha niets van. Treitervloggers? Geen schijn van kans. Dreigende taal uit Noord-Korea? Het bereikt je niet. Je bent als een ijsbeer die niet weet dat hij een bedreigde diersoort is, en je gaat rustig door met wat je deed.

Maar dat voelt natuurlijk niet helemaal lekker. En je mist ook al het leuke nieuws. En mijn verhalen. Nu maak ik ook niet heel veel mee, hoewel ik vorige week wel geskydived heb. Indoor dan, maar toch. Dat is een salesdingetje. U weet misschien, sales doet niks voor niks. Ze krijgen uiteraard een salaris, maar daarvoor verblijden ze ons alleen met hun aanwezigheid. Verkopen ze daadwerkelijk iets, dan krijgen ze daarvoor een bonus, anders gaan ze natuurlijk die moeite niet doen. En bovenop die bonus, winnen degenen die het meest verkopen ook nog iets leuks. Een reisje naar IJsland bijvoorbeeld. Of naar Qatar. Noem maar op. In dit geval was het slechts een kwartaalverkoopwedstrijd, dus dan win je iets kleins. Een mountainbike. Of een Sonos. Of indoor skydiven. U hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken dat er gezweet wordt zonder dat daar buiten het salaris iets tegenover staat.

De enige reden waarom ik meeging was omdat mijn knapste vrouwelijke collega dat vroeg en ik het onbeleefd vind haar te weigeren. En omdat ik in mijn nieuwe functie daar zomaar even tijd voor vrij kan maken op een werkdag. Het moet natuurlijk wel onder werktijd gebeuren, want u begrijpt dat sales niet de eigen vrije tijd gaat opofferen. Logisch.

Ik heb dus gevlogen in een windtunnel. Het was nog best hard werken. Misschien moet ik maar eens gaan voorstellen dat als er inspanning geleverd moet worden door degene die het incentive wint, hij daarvoor wel op één of andere manier gecompenseerd moet worden. Want hallo, dit is niet zomaar gepeupel, dit is sales.

 

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Sales incentive”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: