Van de kat en de muis.

Ik zit me af te vragen hoe ik het PRISM programma kan omzeilen. Het programma van de overheid dat met mij meekijkt of ik niet toevallig opvraag hoe ik een bom moet maken. Als ik daar nieuwsgierig naar ben en ik typ op Google in “hoe maak ik een bom?” gaat er ergens een waarschuwingslampje branden en wordt mijn ip adres gekoppeld aan mijn echte adres, wordt in mijn pinuitgaven bekeken of ik niet toevallig een pakketje uit Iran heb laten bezorgen, en de volgende ochtend staat er hier in de straat een onopvallende auto met daarin een spion van de geheime dienst. Want zo wordt over onze veiligheid gewaakt begreep ik. Mocht ik hier bezwaar tegen hebben dan klinkt uit alle hoeken dat als je niets te verbergen hebt, je ook niets te vrezen hebt. En dat is juist mijn grootste bezwaar. Ik wil iets te verbergen KUNNEN hebben in een VRIJ land.

In de voormalige DDR had ook niemand iets te verbergen, simpelweg omdat er te veel spionnen rondliepen. Als je gewoon vond wat de overheid vond, had je niks te vrezen. Maar dat is niet de bedoeling, dat je alleen nog afwijkende dingen mag dénken. Het is de essentie van de vrijheid dat je als vrij en nooit veroordeeld burger ook zo wordt behandeld door de overheid. Anders hadden we net zo goed het land aan de Duitsers kunnen laten. Want of zij je nu je gangen controleren of de Nederlandse overheid, dat maakt niks uit. Ja, het is een wat uitgesproken standpunt, wat ik hier inneem, maar ik haat preventieve controles. Als de politie in december aankondigt dat ze 10% meer bonnen gaan uitschrijven terwijl ze nog niet eens weten of er ook maar één iemand te hard gaat rijden in het nieuwe jaar, dan gaan mijn nekharen overeind staan. Vlegels. Dat ze hun fotoapparatuur verdekt opstellen als ik aan kom scheuren is tot daar aan toe, maar het liefst zouden ze een apparaat in mijn auto plaatsen dat registreert wanneer ik te hard rij en dat automatisch doorzendt naar Leeuwarden. Maar zo werkt het niet, de kat moet wel zijn best blijven doen om de muis te vangen.

Dus mocht het toch zover komen dat de NSA of welke overheidsinstantie bevoegd wordt om al mijn gangen na te trekken zonder dat ik mij ooit verdacht heb gemaakt, dan wordt het tijd voor een nieuw medium. Dan verstuur ik mijn logjes voortaan per ouderwetse post. Of, en dat zou nog veel leuker zijn, alle internetgebruikers zoeken voortaan drie keer per dag naar bommen op Google. Er is een bekende hacker die angstvallig in de gaten wordt gehouden door de geheime diensten, zijn naam is Jakob Appelbaum, die zich bezig houdt met anoniem internetten. Omdat hij vindt dat hij niks te verbergen heeft maar desondanks toch graag kleren draagt.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Van de kat en de muis.”

 1. Maar als je die dingen zou doen die je in het begin opsomt zou ik het toch best goed vinden als iemand jou scherp in het oog hield. Pakketjes uit Iran, dat kan nooit zuivere koffie wezen.

  Like

 2. Het exacte mechanisme weet ik niet, maar daarvoor is dat dan ook geheim. Als de NSA op servers meekijkt, dan belast dat die servers en zouden o.a. Google, dacebook, Hotmail en WordPress dat zo weten. Ik vermoet dat het onderweg wordt gekopieerd. Zeg maar alles dat de USA in of uitgaat is af te vangen. In dat geval zit je met WordPress goed fout. Als je hier iets typt, dan gaat met naar een server in Texas. Onderweg vang de NSA dat ergens bij Boston-Zuid af. Geldt nog veel erger voor Facebook. Want Facebook haalt nog meer info uit haar gebruikers dan de Amerikaanse overheid en mensen gaan daarmee accoord, want anders krijg je geen toegang. Facebook heeft ook een systeem dat werkt als je facebook niet bezoekt. Op elke webpagina met zo’n duimpje kunnen zijn zien of jij daar geweest bent. Gravatar van Facebook lijkt daarop, dus die heb ik net als Facebook al een tijdje in de ban gedaan.

  Met de auto wordt het binnenkort eenvoudiger. Ze kijken gewoon hoe snel je mobiele telefoon van het ene naar het andere punt gaat en als dat te snel is dan krijg je automatisch een bekeuring in huis. Je snapt nu dus ook waarom ik als vogelvrije zwerffietser geen mobiele telefoon heb.

  Like

 3. O ja, en het bewijst maar weer eens dat Osama in opdracht van de USA (CIA/NSA)heeft gehandeld om er zo voor te zorgen dat de USA sinds 2001 immer het terreur-argument van stal kan halen. Osama is zogenaamd vermoord, maar volgens mij zit die dagelijks te klaverjassen met Elvis op 1 van de Bikini-eilanden.

  Like

 4. Het wordt gewoon tijd voor zoekmachines en sociale media die niks met de VS van doen hebben. Dat land is sinds 9/11 in een totalitaire staat aan het veranderen

  Like

 5. Ximaar: wat dacht je van CIA spionnen bij Google? Op Facebook gebeurt volgens mij niet zo heel veel, dus juist daar zou het moeten opvallen als iemand terroristische leuzen roept. Google lijkt me onbegonnen werk om te filteren. Maar goed, gevolg is wel dat ik binnenkort onschuldig wordt gearresteerd.

  Like

 6. Wat kastje die te hard rijden doorzend naar Leeuwarden, nee direct via automatische incasso afgeschreven van je rekening bij de bank.

  Like

 7. Haar overtuigen dat ze in een land woont waar ze onmiddellijk dient te vertrekken. Maar zo erg is het volgens mij nog niet in Amerika, dat je geen kritiek zou mogen hebben. Borat wordt er ook toegelaten.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.