Goede vrijdag

Ik wil niet klagen hoor, maar de dag van vandaag was geen fijne. Als elke dag was als die van vandaag, dan was ik liever nooit geboren. Ik moest vanochtend in mijn eentje twee (!) kinderen aankleden, eten geven en wat er allemaal zoal bijhoort op een doordeweekse morgen. Linda moest opgehaald worden uit het ziekenhuis -heel vroeg- en die taak lag bij mij. Maar ik sliep al slecht vannacht, ik werd koortsig wakker en mijn rug stond zo strak dat ik dacht dat hij het elk moment zou begeven. Ach en wee. Wat een diepe, diepe droefenis. Maar goed, mevrouw Mack is weer thuis.

Maar ach, mijn lijden stelt natuurlijk weinig voor vergeleken bij dat van de zieke. Laat staan bij dat van onze Heiland. Bovendien kon ik nog vijf uur ontspannen op mijn werk. Bestaan er in deze tijd eigenlijk nog moeders (of vaders) die alleenstaand zijn, meerdere kleine kinderen hebben en die in hun eentje verzorgen? Dat zijn dan pas bikkels.  Daarbij vergeleken zijn commando’s weekdiertjes.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Goede vrijdag”

  1. Een kapitale fout, te veronderstellen dat mevrouw Mack, net uit het ziekenhuis, meneer Mack gaat verzorgen!
    En helemaal heelhuids is mevrouw Mack natuurlijk niet thuis gekomen, ik neem aan dat de chirurg wel een gaatje in haar huid heeft moeten snijden?
    Ja, het is zwaar als alleenstaande ouder. Het verzorgen en gedoe went op den duur wel, maar het overleggen en samen besluiten nemen is iets wat je blijft missen.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: