Galsteen

Linda werd vandaag geopereerd aan haar galblaas, want die zorgt al een jaar of zeven voor maagproblemen. Die begonnen voor het eerst toen wij terugkwamen van onze huwelijksreis door Ierland, al waren wij toen nog helemaal niet getrouwd. Doktersbezoekjes, een gastroscopie, maagtabletten, het mocht allemaal niet baten. Twee maanden geleden zat ze op de eerste harthulp wegens maagproblemen die door een galsteen werden veroorzaakt. Ja, zo’n galsteen heet niet voor niets galsteen, de doktoren wisten niet waar ze het zoeken moesten. Maar nu is-ie er dan eindelijk uit. Ze mocht hem houden, hij is een centimeter of 3-4 lang en het is een vies ding. Door een spoedgeval tussendoor was Linda pas veel later aan de beurt en moet ze nu een nachtje in het ziekenhuis blijven. Ze ligt naast een hele gezellige kerel, met een mp3 speler die ook gelijk vroeg of de gordijnen dicht mochten toen Linda binnen werd gereden. Kijk, dat ik dat nu vraag, na vijf jaar huwelijk, daar is nog iets voor te zeggen, maar dit vond ik een beetje onbeleefd. Gelukkig slaapt Linda en mag ik haar morgenochtend weer ophalen. Volgende week mag ze weer terug. Dan staat er een meniscus op het programma die al jarenlang voor hoofpijn zorgde.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Galsteen”

 1. Beterschap Linda! Dat moet een opluchting zijn na zeven jaar!
  En jij succes vannacht alleen met die twee blaagjes, Mack.

  Like

 2. @Laurent: Dat is volgens mij al zo sinds 1934.
  @Margo: Ze mocht in eerste instantie vanavond al weer mee, maar omdat de operatie veel later begon dan gepland, ging dat niet door.

  Like

 3. Volgens mij heb ik haar dinsdag avond 10x horen zeggen dat ze ECHT NIET EEN NACHT IN HET ZIEKENHUIS ZOU BLIJVEN……
  Maar succes de komende dagen

  Like

 4. Heer Mack,
  Galstenen die voor maagproblemen zorgen? En een meniscus die hoofdpijn veroorzaakt??? Bent u wel zeker dat u de juiste doktoor hebt geconsulteerd?
  Maar die ‘gezellige kerel’ daar naast uw vrouw en echtgenote, die moet dood, dat is een feit dat zeker is. Lefgozer…
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

  Like

 5. Dat was een flinke galkei. Of ben je in een 1-aprilmop gestonken en heeft een welwillende ziekenverzorger een steen van zijn kiezelpadje meegenomen? 🙂
  Neem aan dat Linda inmiddels thuis is met een mp3-speler op en de gordijnen dicht. 🙂

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: