Abba

Ik las dat de voormalige leden van de groep Abba in 2004 een aanbod van $ 1 miljard hebben afgeslagen om een eenmalige tournee van 100 concerten te doen. Da's per concert per man $ 2.500.000. In 2004 was de dollar nog wat waard, nu zou het slechts een schamele € 1.500.000 euro per man per avond zijn.

In elk geval, als je zoiets afslaat moet je toch wel een ontzettende schijthekel aan je eigen muziek hebben.

Waarom is Abba trouwens enkelvoud en zijn The Beatles meervoud? Als u zich even buigt over dit probleem zet ik in de tussentijd een leuk muziekje voor u op. Leuk.

Ik vind het best wel ondankbaar om zo'n aanbod af te slaan. Ik mocht vroeger niet eens een bord eten laten staan. En jammer is het ook. Dat zou toch nog eens wereldnieuws zijn. Weet u wat, ik doe een voorspelling. Dat concert van Abba komt er binnen nu en twee jaar. Mits de dollarkoers tenminste meewerkt.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

27 gedachten over “Abba”

 1. Omdat ze met zijn vieren zijn? Of waren de beatles dat ook? ABBAS, dat klinkt trouwens ook niet.
  En ja, ik moest ook altijd mijn bord leeg eten, ook al had ik genoeg..Nog trauma’s van.

  Like

 2. Hoorde dat die Benny de wereld tegenwoordig voor een doedelzak aan ziet, die zal dus binnenkort Maarten wel pijpen.
  En dan zal er een tribute-concert komen, dat ben ik met je eens.
  ABBA is ook meervoud, van ABBUM !!
  (achterlijk eigenlijk, dat ik reageer op zoiets als ABBA !!)

  Like

 3. Artiesten die tevreden zijn met hun huidige vermogen? Zoals ABBA hier? Die kun je zowieso als verloren beschouwen voor het vak. Dus die concerten hadden toch nergens naar geklonken.
  Verder is ABBA een samenvoeging van de vier initialen van de groepsleden: twee dames met een A omsluiten twee heren met een B, zoals je weet. En dan had je links en rechts een koppeltje. Die nu allebei gescheiden zijn. Bij de Beatles had dit allerlei problemen gegeven omtrent dingen als het maken van een uitspreekbaar woord en de volgorde van de initialen (eerst John of eerst Paul, enzovoort). En symmetrisch is het ook al niet.

  Like

 4. PSV is toch ook enkelvoud? Het betekent- als het bericht al waar is- dat geld niet de enige drijfveer is om iets wel/niet te doen. Zeker als je tóch al niet weet wat er mee te doen.

  Like

 5. 1 miljard klinkt leuk, maar daar moet je natuurlijk wel de kosten van aftrekken. Wat te denken van nieuwe kostuums (die passen gegarandeert niet meer), insturmenten (dat orgeltje heeft al lang de geest gegeven en staat ergens in en vochtige schuur verder te vergaan), vliegtickets (vergeet de vliegtax niet), geluids en licht technici en wat verder zoal bij het opvoren van oude nummers komt kijken (een bandrecorder b.v.). Dan blijft er misschien maar en miljoen de man per concert over en daar kom je als multimiljonair je bed natuurlijk niet voor uit. Laat staan dat je er zo vrolijk van wordt dat je nog gaat zingen ook.

  Like

 6. Het is wel reünietijd, inderdaad. Laatst de DVD van Genesis in Rome gekocht. Was leuk, maar sommige nummers wat te netjes t.o.v. vroeger. Kwam ook omdat Collins niet meer zo hoog komt en ze sommige nummers omlaag getransponeerd bleken te hebben, klinkt toch anders.

  Like

 7. Het is wel reünietijd, inderdaad. Laatst de DVD van Genesis in Rome gekocht. Was leuk, maar sommige nummers wat te netjes t.o.v. vroeger. Kwam ook omdat Collins niet meer zo hoog komt en ze sommige nummers omlaag getransponeerd bleken te hebben, klinkt toch anders.

  Like

 8. En achteloos blijven shokkeren hè die Mack. Met zo’n nummer waar de sentimentimeter van op tilt slaat. Ik vind dat best hoor, ik vind de hele elpee The Visitors erg goed. Alles van die plaat. Maar om het door jou gekozen liedje nou “leuk” te noemen, dat vind ik op het provocatieve af.
  DIT is een voorbeeld van een LEUK nummer van ABBA:
  http://nl.youtube.com/watch?v=MQT5YQPht9g

  Like

 9. Zit ‘ie bij mij te zeuren over muziek bij een logje waar niet eens muziek bij is, zet Mack zelf muziek onder zijn log. Trouwens Abba is hartstikke goed. Goed is nooit passé. Ik luister nog altijd graag naar die nummers.

  Like

 10. Als ABBA dat aanbod afslaat wil ik het wel doen. Ik ben natuurlijk niet half zo goed, maar voor de helft van de prijs….
  Wie doet er mee? Ik ben al vast de ´M´

  Like

 11. Toen je nog geen engels kreeg op de lagere school, was je wel aangewezen op Abba-platen. Wat een rare taal is dat toch: Knowing Me, Knowing you, Ahaaaaaa. Waarom spraken ze die ‘k’ toch niet uit? Ik vond het fascinerend. En ook wel heel interessant. Want als ik dat gewoon nadeed, kon ik ook in ‘die code’ praten. Hehehe.

  Like

 12. Toen je nog geen engels kreeg op de lagere school, was je wel aangewezen op Abba-platen. Wat een rare taal is dat toch: Knowing Me, Knowing you, Ahaaaaaa. Waarom spraken ze die ‘k’ toch niet uit? Ik vond het fascinerend. En ook wel heel interessant. Want als ik dat gewoon nadeed, kon ik ook in ‘die code’ praten. Hehehe.

  Like

 13. Cyberjunk; grab your chance ! Nederland is er rijp voor. Gaat geheid scoren. Jij als de zoveelste incarnatie van CarlaDeVito in een stomende act met Kidtwist. Mell & Anna-Maria -zwaar gedecolleteerd, onzindelijk kortgerokt en torenhoog gehakt- als twee smashing achtergrondzangeressen om jullie aan te vuren. Dampende Ahoyhallen, Gelredomes en AreNa’s uitgewoond achterlatend, op weg naar het werelpodium. Geschokte recensenten; ‘moeders houd uw dochters binnen’. Kamervragen !
  Dat hele Woodstock gaat verbleken na ‘Mack’. Wedden ? (Fleetwood zijn ze toch allang vergeten.)
  Toe; denk er nog eens over na.
  Ennuh..manager nodig ?

  Like

 14. @Felicita: ;-D !! Je hebt me vast een keer gezien !? Echt treffend. Ontbreekt alleen nog mijn weelderige bos met krullen…
  Wat dacht je van jou (als manager)strak in ’t leer, blitse zonnebril, grote wolk parfum, witte lak-laarzen en lange rood gelakte nagels en paarse glitter oogschaduw. Mackie toch?

  Like

 15. @Felicita: ;-D !! Je hebt me vast een keer gezien !? Echt treffend. Ontbreekt alleen nog mijn weelderige bos met krullen…
  Wat dacht je van jou (als manager)strak in ’t leer, blitse zonnebril, grote wolk parfum, witte lak-laarzen en lange rood gelakte nagels en paarse glitter oogschaduw. Mackie toch?

  Like

 16. Ik zal het raadsel maar oplossen voor de gokken nog wilder worden: AB is gewoon de Zweedse afkorting voor N.V. BA zal wel staan voor “Beperkte Aansprakelijkheid” (waarschijnlijk voor het geval ze aangesproken zouden voor wegens schadelijke gevolgen van het luisteren naar hun muziek)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.