Science fiction.

Weet u wie ik altijd een betweterig takkewijf (in die tijd nog zonder tussen-n) vond? Clair Huxtable.
Altijd klopte zogenaamd alles aan haar, nooit ging er iets verkeerd, ze lachte irritant -kijk mij eens een ideaal gezin hebben- en het ergste, ze zei de goeie dingen op het juiste moment. En dan op zo'n manier dat de rest van de Huxtables gelijk weer even op hun plek werden gezet. Daarbij zag ze er voor haar leeftijd goed uit, ze zakte niet uit, ze was intelligent en had een goede baan.
Verder sprak ze twee talen vloeiend, kon ook nog goed koken en geen van haar kinderen was een junk.

Streven naar perfectie is een goede eigenschap, maar perfect zijn…blèèh! Blij dat ze opgesodemieterd is.
Die Wendy, uit Bob de Bouwer, kent u die? Dat is net zo'n type. Die bewaart altijd de kalmte en het overzicht, en zegt ook nog eens uitsluitend hele verstandige dingen. Pure Science fiction is het, dit soort vrouwen.

Nee, doe mij maar een wysiwyg vrouw als mevrouw Mack. Die kan ook het hele gezin op z'n plaats zetten. Weliswaar niet zo subtiel als Clair Huxtable, maar ook ons kind is geen junk. Verder liggen al mijn overhemden snaarstrak gestreken in de linnenkast, je ziet hier nooit een stofrag door het huis gaan, ze kookt perfect en ze waakt over het huishoudgeld als een leeuwin over haar welpen.
Nog maar 10 dagen, dan is ze uitgerekend…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

22 gedachten over “Science fiction.”

 1. Als Claire Huxtable ipv dat hele team professionals jou als tekstschrijver/aangever had gehad waren ook haar opmerkingen vast minder goed getimed en minder subtiel geweest.

  Like

 2. Clair Huxtable, die moest ik even aanklikken: geen idéé wie het ook weer was (maar bij de foto wistikhetmeteen.) En héél veel sterkte met die laatste 10 dagen (en de finale natuurlijk) voor Mevrouw Mack! (de 2e is een stuk makkelijker echtwaar..!)

  Like

 3. Een ontzettend treffend verhaal Mack !
  Tot de laatste alinea………………
  m’n dijen zijn momenteel knalrood, de tissues niet aan te slepen, zuurstofgebrek van hier tot Peking en ik ben 4x van m’n stoel gerold van het lachen.
  Ik ken haar namelijk ook, die ligt alleen maar te luieren man ! En als ze dat niet doet, zit ze tot vervelens toe te msn-en met Jan en alleman.

  Like

 4. Nee joh, het zijn toch net twee druppels water? Alleen is mevrouw Mack verstandiger, want ik zou ook niet met een gynaecoloog getrouwd willen zijn. Tenzij ik er tien wilde, maar anders zou ik het altijd uitbesteden. En 3D is mevrouw Mack ook, vanuit jou thuis gezien dan, terwijl mevrouw Huxtable altijd plat is gebleven.

  Like

 5. @Cyberjunk: Dat is ook wel eens vervelend hoor. Ik heb er vooral last van als anderen jaloers worden.
  @Rob, Eva: Ze voelde zich helemaal niet aangesproken door het vorige logje hoor. Ze zag nergens haar naam staan, dus waarom zou ze ook? 😉

  Like

 6. @vrouwtje; Ik weet het…vreselijk niet te weerstaan. Etiketjes (met daarop handdoeken, matrashoes 1p, matrashoes 2p…enz.) op de zijkanten van de planken van de linnenkast stammen nog uit die tijd…

  Like

 7. Die Clair was een supervrouw. Met zo’n vent als zij had was menig vrouw allang gillend gek geworden.
  Sterkte met de laatste loodjes vrouwtje van Mack.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: