Pijnstilster

Ik had sinds vrijdag weer behoorlijke rugpijn. Vanochtend ging het wel weer maar na het stofzuigen, vaatwasser uitruimen en autowassen had ik het toch weer goed voor elkaar. Vanmiddag onderweg naar een verjaardag dacht ik: Shit, Ibuprofen vergeten. Als commando raak je weliswaar niet echt in paniek, maar toch…
Toen ik binnen was en een plekje had gevonden zag ik een vrouw mij nogal paniekerig en doordringend aankijken. Omdat ik me daar altijd vrij ongemakkelijk van ga voelen, keek ik maar eens de andere kant op. Even later keek ik weer en het mens zat mij nog steeds aan te kijken alsof het helemaal niet goed met me ging, maar afgezien van rugpijn ging het verder prima.
Opeens werd mij door mijn beruchte schoonzus meegedeeld dat ik even naar binnen moest omdat de mij paniekerig en doordringend aankijkende mevrouw mij kon helpen. Zij had toen ik binnenkwam ineens veel pijn in haar rug gekregen en kennelijk kwam dat door mij. Het zweet liep haar over het voorhoofd, en ze vroeg of ik even op een krukje wilde gaan zitten. Ze kwam achter mij zitten en zonder dat ik kon zien wat ze deed (ik dacht dat ik een massage zou krijgen) voelde ik mij een beetje licht worden. "Oh, je hebt het wel erg" zei ze tot twee keer toe. Het viel wel mee, maar in gezelschap ga je daar natuurlijk niet tegenin. Na een paar minuten zei ze dat het klaar was en ging ze haar handen wassen. Ik kon haar natuurlijk niet af laten gaan dus ik zei dat de pijn weg was, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dat ook grotendeels zo was. En iedereen was verwonderd, ikzelf vond het eigenlijk vanzelfsprekend dat het haar zou lukken. Ik ben vast betoverd.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “Pijnstilster”

 1. Omdat zij bij jouw binnenkomst pijn in haar rug kreeg, vraag ik me nu af of jij of zij het medium is. Als jij het bent, kun je toch op je veertigste nog nieuwe wegen inslaan. Jomanda heeft sinds kort een klooster bij mij bijna om de hoek verlaten. Misschien dan een mooie praktijkruimte voor jou. Want boekhouden tot je 65e……

  Like

 2. Dat zijn nou de prachtige verhalen. Ergens ben ik altijd erg cynisch, aan de andere kant hoop ik ook dat het waar is (ipv toeval bedoel ik, niet dat jij er op los liegt) Hoe dan ook een mooi mysterie met voor jou een fijn eind.

  Like

 3. Dat zijn nou de prachtige verhalen. Ergens ben ik altijd erg cynisch, aan de andere kant hoop ik ook dat het waar is (ipv toeval bedoel ik, niet dat jij er op los liegt) Hoe dan ook een mooi mysterie met voor jou een fijn eind.

  Like

 4. @Adriana: Mij werd meegedeeld dat het niet uitmaakt of je je er voor openstelt of niet, dus dan kon ik het net zo goed wel doen. Bovendien, als ik niet had gewild, zei ze later, had ze het op afstand gedaan omdat zij ook van de pijn af moest. Een vorm van terrorisme als je het mij vraagt. 😉
  @Cinner: Je kent me, hè, als ik lieg kun je dat duidelijk uit het stukje opmaken. Nee, dit was echt waar hoor, het enige jammere is dat ik nu weer (lichte) pijn in mijn rug heb, maar ze zei al dat het waarschijnlijk nog een keer zou moeten.

  Like

 5. Vraag eens aan haar op welk nummer de jackpot valt in de Staatsloterij. Wanneer jij je stukje veranderd in welke auto reed Mack vandaag. Dan geloof ik in die bullshit.

  Like

 6. @Marina: Dat je dat nog weet! Ik schoot weer erg in de lach toen ik het las.
  @Kidtwist: Ik denk net als jij, maar als zij achter mack gaat zitten, hij wat voelt zonder dat zij hem aanraakt en de pijn stukken minder is na de tijd, valt er toch weinig “te geloven”….

  Like

 7. Er zijn verschillende diersoorten die ziekte in een mens aan kunnen voelen en zelfs opsporen, dus waarom zouden er geen mensen zijn die dat vermogen ook in meer of mindere mate hebben. (waarmee ik overigens nog geen verklaring heb voor het vermogen er dan ook iets aan te doen)

  Like

 8. ENIGE DIE HEM GELEZEN HEEFT? 😉
  Moet ik eruit citeren??? ;-))
  “Als ik op de radio over een familiedrama hoor…”
  […]
  “Tien jaar avondschool ten spijt.”
  Laat ik het zo zeggen Mack: meer citeer ik niet WANT JIJ bent&blijft de autoriteit.
  ;-))
  Maar nooooooit meer zeggen dat iemand iets niet gelezen heeft 😉

  Like

 9. @Jasper: Ik ben ook ooit eens gereikied maar daar ging ik alleen maar van slapen.
  Volgens mij is het zo dat je Reiki kunt leren en magnetisme moet je hebben. Zoiets.

  Like

 10. Rugpijn weg toch? Bij jou en bij haar? Dan verder niet moeilijk over doen. En gewoon niet meer stofzuigen (daar ging het je om, ik heb je wel door).

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: