Het einde van een autoriteit..

Als ik op de radio over een familiedrama (vader schiet zes kinderen dood) hoor vind ik dat meestal erg. Op een schaal van één tot tien vind ik dat wel een acht. Later als het op het journaal komt en een getuige uit de buurt komt tekst en uitleg geven, dan zakt de waardering naar zeven of zes. Dat ligt dan meestal aan die getuige. Trainingsjack aan, mat in de nek, gouden ketting om, ik ben wel zo bevooroordeeld dat ik dan ineens het drama beter kan plaatsen. Meestal ben ik wel opgelucht dat het geen doorsnee gezin was waar zoiets gebeurde. Uw waardering voor mij kan nu, indien nog mogelijk, ook twee of meer punten zakken, maar verderop in het logje gebeurt dat toch dus vandaar dat ik me niet druk maak om het te zeggen.

Hetzelfde heb ik met mensen die vreemde dingen meemaken. Iemand ziet een marsmannetje of kabouters in het bos. Als je dan later de betreffende persoon op televisie ziet, weet je gewoon dat die persoon ze niet allemaal op een rijtje heeft. Ik vind het ook altijd erg prettig als de persoon in kwestie gestudeerd heeft. Piet Vroon bijvoorbeeld die zich zijn geboorte zei te herinneren vind ik geloofwaardig, als Hendrik uit Den Bosch hetzelfde beweert, vind ik hem een aandachtsorgel.
Voor mijzelf ben ik de meest geloofwaardige persoon op aarde. Alles wat ik vertel is waar, en als het niet waar is, weet ik daarvan. Mijn vorige logje was geen grapje, ik beweer dus dat het waar is.
Als een van u, (behalve de P., want dat is een orakel) hetzelfde zou beweren zou ik denken dat u een beetje labiel bent geworden of dat u chronisch gebrek aan aandacht heeft. In het meest gunstige geval zou ik denken dat uw verbeelding goed ontwikkeld is. Ik zou u in elk geval niet geloven, want het zou belachelijk zijn iemand die logjes schrijft te geloven.
Goed, nu komen we dus waar ik (niet) naar toe wilde, u neemt mij, voorzover u dat al deed, na mijn vorige logje niet meer serieus. U mág mij uit zelfbescherming niet meer serieus nemen, anders lachen uw naasten u uit. U kent mij niet dus u denkt gewoon dat ik een klap van de molen heb gehad. Ik ben nu de persoon geworden die ik zelf niet zou geloven. Tien jaar avondschool ten spijt.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Het einde van een autoriteit..”

 1. Nou, zolang je nog zo over jezelf kunt schrijven, valt het nog behoorlijk mee met die veronderstelde klap van de molen. Dus je mag gewoon blijven, hoor!

  Like

 2. Het lijkt mij erger dat je autoriteit verbind aan scholing, gaat het daar niet al mis? Kijk maar naar de politiek. Donner is een geleerd man en juridisch schijnt hij grandioos te zijn, maar geloofwaardig toch niet bepaald ..
  Eigenlijk geloofde ik je omdat je nooit in dat soort dingen gelooft, dat maakte geloofwaardiger dan tien jaar avondschool 😀

  Like

 3. Cinner, ik doe dat nu eenmaal. Als iemand professor is geloof ik die sneller dan iemand die gewoon de krant na praat. Of dat goed is? Ik denk het juist wel.

  Like

 4. @Mack: als iemand de krant napraat is dat iets naast de scholing, niet per se veroorzaakt door een gebrek aan over overmaat van scholing. Ik heb vrij doctoraal Communicatiewetenschap en Beleids & Organisatiewetenschappen gestudeerd. Maakt dat me geloofwaardig? En ben ik nu flink wat minder geloofwaardig geworden omdat ik de praktijkstudie niet kon doen en inmiddels in de WAO zit? Hoe zit dat met mensen die niet in de gelegenheid waren te studeren maar een pracht IQ hebben? Of mensen met een bizar hoog IQ maar een totaal gebrek aan EQ?
  In mijn ogen kan je beter in handoplegging geloven dan in status door middel van titels 🙂

  Like

 5. Cinner, het gaat erom dat ik de bewering van een onbekende eerder geloof als het een geleerde betreft.
  Jou ken ik en van jou weet ik dat je totaal ongeloofwaardig bent, dus het maakt bij jou niet uit of je gestudeerd hebt. 😉

  Like

 6. Wat is dat nou met die Logjes hier die Wel, Niet, Wel verschijnen? Ligt dat aan mijn browser of is dat eh 😉 voodoo?
  Troutens, tout chic Frankrijk schijnt in de ban te zijn van een Medium. En zowiezo was ik het al eens met wat CiNNeR zegt ‘omdat je nooit in dat soort dingen gelooft, dat maakte geloofwaardiger dan tien jaar avondschool’ :))

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: