Er moet meer gepijpt worden.

De afdeling cardiologie in een ziekenhuis wordt voornamelijk bezet door mensen van boven de zestig. Mevrouw Mack was daar ongeveer 35 jaar jonger dan het gemiddelde op de zaal.
Zij was getuige van het volgende gesprek, waar zij zich overigens niet mee bemoeid heeft.

“Het is toch jammer dat niemand tegenwoordig meer pijpt hè?”
“Ja, dat is zeker jammer. Mijn vader pijpte ook altijd en dat rook zo lekker.”
“Jaa, ik vind dat zo’n lekkere geur als er net iemand heeft gepijpt.”
“Vroeger werd er veel meer gepijpt dan tegenwoordig, over 30 jaar weet niemand meer wat pijpen is.”

En dan je lachen inhouden…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “Er moet meer gepijpt worden.”

  1. Helemaal mee eens! Het is doodzonde van al die techniek die nu verloren dreigt te gaan. De kunst van het pijpen: het zou een verplicht schoolvak moeten worden!

    Like

  2. @Xiwel: dat kan ik me ook zo goed voorstellen. Dat zo’n man in de loop van de dag trek krijgt in een verse pruim! Er wordt ook veel te weinig gepruimd ja.
    In elk proeflokaal een kwispedoor!

    Like

  3. Ik pijp me gek. Hoewel ik het niet specifiek lekker vind ruiken denk ik. Aan de andere kant ruik je het ook niet als je het eh .. never mind 😀

    Like

  4. De eerste en laatste keer dat ik in het ziekenhuis logeerde, lag er een ouwe seniele man tegenover mij. Zijn lol was mij bekogelen met natte proppen met z’n plas. Ook zo lachen.

    Like

  5. Jeetje, ik heb het toch niet zo slecht gehad geloof ik… Maar nou moet ik ook zeggen: Als mij dat overkomen was, dan hadden ze me daar echt leren kennen… Kom nou!!!

    Like

  6. Er was eens een meisje in Epe
    dat het deelwoord niet goed had begrepen
    Ze sprak na de daad
    met haar mond nog vol zaad:
    ‘Heb ik u nu gepijpt of gepepen?’

    Like

  7. In eerste instantie dacht ik aan aparte zalen voor oudere en jongere van dagen. Maar dat vind ik net zo discriminerend als vroeger de dames en herenafdeling. Bij veel kantoortoiletten is die discriminatie nog immer niet opgelost.

    Aan de andere kant kunnen jongeren iets leren van ouderen. Volgens mij maakte je deel uit van deze ‘kruisbestuiving’ en zie ik nog meer van dit soort vermakelijke logjes tegemoet.

    Like

  8. X “Wat vind je van de missionaris houding?”
    Y “Ja, prima hoor.”
    X “Standje 69?”
    Y “Heel goed”
    X “Pijpen?”
    Y “Geweldig!!”
    X “Gepijpt worden?”
    Y “Ehm….”

    Like

  9. Mijn werkgever kwam met een Duits echtpaar, waarvan de vrouwelijke helft een lederen broek aanhad de werkplaats binnen.
    Kijk es niekie, ze heeft ook leren pijpen!!
    Waarop de vrouw zei, ik versta U wel hoor…:D

    Like

Zegt u het maar

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.