Voetbalverslag dat van onderwerp wijzigt.

Net als laatst in de wedstrijd tussen PSV en Sevilla rende vandaag een maniak het veld op bij Bayern- PSG. Deze gestoorde deed het net na afloop van de wedstrijd waardoor de regie niet snel genoeg naar het protocol handelde, het buiten beeld houden van het incident zodat niet elke labiele geest zijn kans grijpt om op tv te komen.

De aanvaller had het gemunt op Messi, de beste speler ter wereld, die net afdroop na een verloren wedstrijd. Wat er, vanuit het oogpunt van de imbeciel, misging weet ik niet met zekerheid, maar het leek erop dat de van achter aanvallende dwaas uitgleed op het gladde veld. Dat gebeurde bij PSV ook, waardoor de aanvaller niet met volle kracht kon uithalen en de keeper hem in de tang kon nemen. Vanavond echter, had Messi niets in de gaten totdat de idioot achter hem viel en zijn enkel aantikte. Messi keek even achterom en vervolgens stortte een leger stewards zich boven op de belager. De voetbalwereld en de belager mogen van geluk spreken dat hij Messi hier niet vroegtijdig naar het eind van z’n carrière schopte, want dat zou toch zomaar kunnen gebeuren bij een trap van achter op je achillespees.

Er werd na afloop door de analisten met geen woord over het incident gerept dus bedacht ik dat ik met de moderne techniek wel even zelf kom terugspoelen. Ik drukte op een knop en weg was de uitzending! De tv sprong op een belachelijk keuzemenu wat ik helemaal niet wil hebben en waar ik binnen vijf minuten ook helemaal niet meer uitkwam waardoor ik de rest van de analyse ook miste. Toen ik eindelijk terug was op de zender dacht ik dan maar even de hele wedstrijd vanaf het begin te kijken en vervolgens op stand 64 tot het eind door te spoelen, om nog eens te zien aan welk onheil Messi zojuist was ontsnapt.

Iemand – die een middeleeuwse straf verdient – had bepaald dat ik mijn eigen tv niet mag doorspoelen. Ik haat dat. Televisie vroeger was vele malen beter! Als je op de knop van de afstandsbediening drukte, sprong hij aan. Als je zapte, binnen 0,3 seconden op de andere zender. Als je hem uitzette, één knop en hij was uit. Nu heb je minimaal twee afstandsbedieningen nodig, één voor het zenderkastje en één voor de tv, en moet je minimaal drie knoppen in de juiste volgorde indrukken om zes seconden later beeld te hebben en nog twee seconden later, geluid. Zappen gaat wel met één druk op de knop alleen duurt het minimaal twee seconden waarbij ook nog eens allerlei totaal overbodige informatie in beeld verschijnt die op haar beurt ook weer twee seconden nodig heeft om op te bokken. En het uitzetten blijft altijd een gokspel. Soms gaat het kastje uit, soms de tv, maar nooit allebei. Dan druk je nog een keer op uit, maar dan gaat de zojuist uitgeschakelde tv weer aan. Dat gebeurt met het zenderkastje ook nog drie keer waardoor je een halve minuut later dan je voor het eerst je tv wilde uitzetten, je tv uit hebt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die dreigende melding in beeld dat de tv midden in een uitzending wegens inactiviteit wordt uitgeschakeld waardoor je in paniek op een knop op je afstandsbediening ramt, en hem daarmee onbedoeld juist toch uitschakelt.

Het voordeel van dit ongemak moet dan zijn dat je programma’s stil kunt zetten of terug kunt kijken. Nou, alleen als John de Mol dat wil, anders niet. En ik hoor een enkeling denken: “die Mack, die snapt er niet echt veel van,” en dat klopt, ik heb me er niet in verdiept. Uit protest, omdat het belachelijk is dat iets wat prima werkte, vervangen wordt door iets dat zeventig keer zo duur is en driehonderd keer ingewikkelder wordt met nul toegevoegde waarde. Een protest waar ik uiteraard alleen mezelf mee heb, maar het dient toch gevoerd te worden. Het is toch volslagen belachelijk dat iedereen maar klakkeloos doet wat meneertje KPN van ons verlangt met als enig doel de omzet van die laatste te verhogen. Ik heb gezegd.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

36 gedachten over “Voetbalverslag dat van onderwerp wijzigt.”

        1. Waarmee je volledig voorbij gaat aan de essentie van dit logje, dat het helemaal niet nodig zou moeten zijn om het te leren. Dat was het nooit, waarom nu wel? Ik ben echt niet te dom om te leren hoe dat werkt. Het gaat erom dat het ingewikkelder is geworden en de functies zijn minder goed dan ze waren. In afwachting van uw razendsnelle antwoord, verblijf ik, hoogachtend, Mack Webber.

         Geliked door 1 persoon

         1. Jij gaat voorbij aan het feit dat je bij de verkeerde provider zit die het voor jouw te scherpe geest ingewikkeld heeft gemaakt. Jij ziet problemen die er niet zijn. Bij Ziggo gaat wel alles vanzelf.

          Like

          1. Ik zie het ja.

           Yvonne Nou dr is nog steeds storing hoor kan nog steeds me vriend niet bereiken

           2023-03-08 18:47:57

           Jan-nico Westerneng Vanacht de irritante onderhoud aan het netwerk gehad. Dan zou het beter moeten zijn. Maar dat is het bij ziggo nooit. De vaste lijn ligt er al de hele dag uit na het onderhoud. Zal blij zijn als kpn h

           2023-03-08 15:56:32

           Dirk van Dellen Hier ook niet ligt d’er de hele dag al weer uit. Als ik bel via mobiel dan is dit nummer niet in gebruik. Lekker handig dat Ziggo. Wordt een Ziggo Go wat mij betreft als dit blijft duren.

           2023-03-08 15:27:45

           Erlend Josephy Als ik met mijn mobiel naar mijn vaste nummer bel, is dit nummer volgens ziggo niet in gebruik. Ik kan de hele ochtend al niet bellen/gebeld worden op mijn vaste nummer!!!

           2023-03-08 13:09:12

           Diederik Verkerk Vast bellen………..wie doet dat nog tegenwoordig 😉

           2023-03-08 10:37:27

           Peter Van Den Hof Weer een storting bij Ziggo nu kan ik niet vast bellen ik heb het nodig voor mij werk

           2023-03-08 10:09:32

           Diederik Verkerk Het zijn dan ook gebruikersmeldingen op deze site. Niet iedereen die een storing heeft meld dit hier. En als je ergert, dan zou ik zeker overstappen.

           2023-03-08 08:34:14

           Like

          2. Dit heeft niets te maken met jouw omgangsproblemen met de afstandsbedieningen van KPN.
           Trouwens, die van KPN moeten ook geregeld wat leidingen opgraven. Da’s onderhoud hè.

           Like

          3. Ook zoiets! Op mijn telefoon heet ze someone maar in de reacties anoniem. Je moet dus niet bij die opsomming zijn maar bij de gewone reacties.

           Geliked door 1 persoon

          4. Someone zegt zelf dat het niet aan de providers ligt, maar aan de apparatuur die ze hebben. Dat zal vermoedelijk geen simpel spul zijn, en ja dat is vragen om problemen.

           Like

          5. (Bij gebrek aan Antwoordknop gebruik ik deze on te reageren op: marieclaire schreef:
           13 maart 2023 om 10:33
           Ik kan niet begrijpen dat deze problemen bestaan. Ik zou toch KPN de duimschroeven eens aandraaien. Heb je wel alles laten installeren door een monteur van KPN?)

           Nee, want het is géén hardware-probleem. Ik herken precies wat Mack schrijft: er verschijnen, bijv tijdens ‘terugspoelen van uitzending’ foutmeldingen in beeld. Met allerlei instructies, zoals kastje uit/aanzetten omdat de verbinding verbroken zou zijn. Die foutmeldingen zijn software-gegenereerd. En, het belangrijkste: (je moet ze) ALTIJD NEGEREN. Het is nl 99 van de 100 x bogus. Maar als je ze opvolgt (wat wij ook wel ns hebben gedaan) kom je in zo’n “kastje gaat zichzelf geheel resetten”-situatie (met vertraging die Mack beschreef, en gedoe om weer in het programma te komen, wat bij sommige zenders inderdaad zoals Mack schrijft, lastig is : omdat je daar niet vooruit mag spoelen.)

           Ik herken kortom precies wat Mack beschreef. Daar helpt geen monteur aan. Monteurs komen voor de aansluiting, de hardware. Maar dit zijn “bogus-foutmeldingen” die in de software van het kastje zitten. Van die blauwe schermen.
           De andere dingen die Mack beschreef herken ik ook, zit allemaal in de software van het kastje. Zoals de tijdslengte dat de info-feedback-balk in beeld bljft (waardoor je bijv. de ondertiteling mist, wat bij een nieuwsitem in het Russisch best lastig is.

           Er zijn boeken geschreven over geprogrammeerd interface-ontwerp, bij een tv zijn zulke hindernissen niet zo Heel erg, maar volgens deze boeken is er ook wel ns een vliegtuig neergestort doordat de piloten te lang bezig waren met een gekke foutmelding in beeld. ;-}

           Het is voor de programmeur LASTIG. Aan de ene kant moet feedback leesbaar zijn, ook voor mensen die niet snel lezen. Aan de andere kant moet info geen andere info bedekken. Programmeurs werken hier lang aan, in grote teams, en proberen met alles rekening te houden. Helaas zijn er altijd onvoorzien optredende ‘vreemde dingen.’

           Daarom is informatie als Mack hier geeft, belangrijk.

           Programmeurs van banken gaan bijvoorbeeld wel eens bij mensen thuis kijken naar problemen die maar weinig optreden..

           Ik ga er bij elke update van de TV-kastjessoftware vanuit dat problemen als deze kleiner worden.

           Like

          6. Zijn de software en hardware wel origineel van KPN?
           Deze uitleg is alvast duidelijk. De geschetste situaties heb ik nog nooit meegemaakt. Wel blijft ook bij Ziggo de infobalk te lang staan, waar ik me aan erger.

           Like

          7. Uiteraard is alle hard/software (tv-kastje, router etc) absoluut van KPN, ondenkbaar om die niet te gebruiken: daar neem je een abonnement voor 😉

           Geliked door 1 persoon

          1. Ik (Jolie) ben die Someone/Anoniem 🙂
           Wij hebben géén knetterdure apparatuur 🙂 en volgens mij vergelijkbare setup als Mack, gewoon een TV (2x) , altijd op stand-by (om problemen te voorkomen), en een kastje (2x) van de provider, kpn/xs4all (=nu 100% kpn techniek) (ik heb bij xs4all gewerkt, en weet dit (helaas…) zeker.) Wij hebben dezelfde verschijnselen, zeker boven, op de 2e TV, waar we nog met 2 afstandsbedieningen werken. Gekmakend de tijd die we kwijt zijn (met ziggo was dat ook zo, al is dat wat jaren geleden) als een van de apparaten is vergeten wat ie ook weer aan het doen is. Voor de woonkamer-tv heeft mijn man die programmeur is een handmatig programmeerbare afstandsbediening gekocht, die de commando’s overneemt van de verschillende afstandsbedieningen. Niet alleen omdat hij het zat was om op zijn werk gebeld te worden van “help, we lezen (gekke melding xyz) op de tv”, maar omdat het hem zelf ook teveel tijd kostte 🙂
           Het is gewoon best raar dat je onderhand extra apparatuur moet kunnen programmeren om een tv+ontvangstkastje gemakkelijk te kunnen bedienen. We zien het ook bij anderen: mensen die in lange ‘loops’ terecht komen als ze hun familielid willen helpen met de tv.
           Echt superfijn dat er mensen zijn die er geen problemen mee ervaren! Maar als vanzelfsprekend zie ik dat niet.

           Geliked door 1 persoon

          2. Ik kan niet begrijpen dat deze problemen bestaan. Ik zou toch KPN de duimschroeven eens aandraaien. Heb je wel alles laten installeren door een monteur van KPN?

           Like

 1. Als energiecoach kom ik bij heel veel mensen thuis.
  Ik zie dan vaak een tafel vol met afstandsbedieningen.
  Dan probeer ik uit te leggen dat een sportschool abonnement duur is. En alle gemaakte stappen in huis zijn ook beweging.
  Maar ook dat alle apparaten in huis die staande bij staan ook geld kosten. Tenslotte staan al deze apparaten gewoon aangesloten op het sluipverbruik van de energierekening. Standaard antwoord is dan dat het uit en weer aanschakelen de hele programmering van de apparaten in de war schopt.

  Terug naar de schoppartijen vanuit het publiek bij het voetbal. Ik begrijp dat de sfeer op het naast de voetbalvelden bij de dames een stuk plezieriger is.

  PS: Ik heb niets met voetbal en ik heb geen tv. Maar ik begrijp jouw ergernissen volledig!

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja die ingewikkeldheid van apparaten tegenwoordig! Vroeger vond ik het nog wel eens leuk om er in te duiken, te onderzoeken en zelf(s) te repareren zo nodig. Dat kan niet meer en ik heb er ook geen zin meer in. Wij zitten trouwens bij xs4all, dat loopt nu ook via het netwerk van kpn, maar goddank weinig problemen, en als ze er zijn zijn ze goed bereikbaar en wordt het opgelost.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel herkenbaar.. hebben wij de afgelopen 15 ?jaar met verschillende abonnementen/providers + kastjes + tv’s ook regelmatig beleefd. Gekke menu’s, loops waar je niet uitkomt, verschillende afstandsbedieningen enz enz. Tot je na 20 minuten de poging tot (bijv) tv-kijken opgeeft. E. heeft het enigszins opgelost met een dure programmeerbare logitech-afstandsbediening. Nadeel: alleen E. kan hem programmeren. (En, met sommige knopjes gaan nu dus ook de lampen (soms..) aan/uit 😉 = experiment, waarbij ik denk: waar was de tijd dat je met een knop op de muur….?)
  Het ligt mijns inziens niet zozeer aan de provider, maar aan de veelheid aan opties, die weer aan de tv en versterker moeten worden doorgegeven. Wij hebben nl. verschillende providers gehad, en deze “aan de tv-doorgeef-ingewikkeldheid” was overal.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ha, dit was ik (Jolie) — ik dacht al dat mijn reaxie (na 5 x wordpresswachtwoord invullen etc) weer verdwenen was… 🙂

    (Ik heb mijn roeping als ‘bug-magneet’ alias valkuiltester gemist, bij mij treden in alle interfaces, of het nu een afstandsbediening of blogsoftware is, de rariteiten naar voren;))

    Like

    1. (Ook bij het plaatsen van deze reactie kreeg ik weer de gekste foutmeldingen: “ben je Jolie? Je gebruikt het e-mailadres van Jolie maar je bent niet ingelogd…” (jawel, zeker 7 keer achter elkaar ingelogd, aangevinkt “onthoud mij” etc) En: “het lijkt er op dat je dit al gepost hebt..” (En dat alles niet eens op een antieke computer, maar met Nieuw Geüpdatet OS) )
     Programmeurs……. Wie had 30 jaar geleden gedacht dat om het even welke interface vandaag nog steeds zoveel ongerijmdheden zou kunnen bevatten 😉

     Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Mack, heel herkenbaar. Ik ervaar dezelfde problemen met tv, maar ook met mobiele telefoons en internet. Er gebeuren voortdurend dingen, die je niet wilt. En dan heb ik het nog niet over die wachtwoordenmanie. Minstens 5, 10 of 16 tekens, waarvan tenminste 1 of 2 of 3 getallen en in ieder geval 1 of 2 of 3 hoofdletter en in ieder geval ook enkele andere tekens. Ik kan ze niet alle 70 onthouden en opschrijven mag niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Van wie mag ik dat niet opschrijven? In de vensterbank in de keuken ligt een agenda en daar heb ik netjes onder elkaar alle wachtwoorden opgeschreven.
   stel dat wij onverwacht gaan hemelen, wat niet ondenkbaar is als je 78 en 79 jaar bent, kunnen de kinderen de hele reutemeteut opzoeken en afzeggen.

   Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: