3e persoon enkelvoud

Ik lees best graag in de archieven van deze blog. Dat komt omdat ik de hoofdpersoon goed ken, en mij goed in hem kan verplaatsen. Hij is een aardige gast, heeft best humor en draagt zorg voor zijn lezers. Hij raakt bij mij de juiste snaar. Omdat ik hem erg goed ken, weet ik bijna hoe hij zich voelde toen hij het schreef. Soms was hij wat onzeker, of zelfs angstig om zijn mening te geven. Hij was wat bang dat u hem zou doorzien, dat u zag wat er werkelijk in hem omging, wat zijn dromen, zijn ideeën en zijn verlangens waren. Maar hij gaf hem toch, omdat hij dat op dat moment belangrijk vond.

Maar als ik het zo lees, nu die onzekerheden zijn weggeëbd doordat er tijd is verstreken en er andere onderwerpen met bijbehorende emoties de revue passeerden, ziet het er eigenlijk helemaal niet zo vreemd uit, wat hij deed. Het is allemaal veel gematigder dan hij destijds dacht, hiervoor word je door geen rechter veroordeeld. Nog niet eens aangeklaagd waarschijnlijk terwijl hij bij zichzelf dacht: guilty as hell. Sommige van zijn blogs zouden zo als column kunnen verschijnen als je het mij vraagt. Maar dat komt wellicht doordat ik hem goed ken, en me goed in hem kan inleven.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “3e persoon enkelvoud”

 1. Ik reageer nooit, omdat ik vind dat er al reacties genoeg op de wereld zijn, maar ook ik lees jouw proza al een hele tijd. Ik heb jullie buldog Mack nog gekend, zegt dat iets? Soms sla ik een tijdje over, want een mens kan niet alles bijhouden, maar dan klik ik je weer eens aan. Waarom denk jij dat ik dat doe? In ieder geval niet omdat jij zo vervelend of klunzig schrijft, hoor. Goed, genoeg complimenten maar weer 😉 *zwaait even*

  Like

   1. Neenee, ik heb hond Mack niet in het echt gekend, maar ik weet nog dat je veel over hem vertelde en foto’s plaatste op een ander/eerder weblog. Het was in de tijd van E-Vonneke en het Ongevraagd Advies Bureau.

    Geliked door 2 people

    1. Je naam komt me ook niet helemaal onbekend voor, maar dat er echt een belletje rinkelt kan ik ook niet zeggen. De P. spreek ik nog op FB, die oude chagrijn, en Vonneke helemaal niet meer, maar die is weer met mijn vrouw in contact daar.

     Like

     1. Mijn naam is Wieneke en ik had lang geleden het weblog Het Tweede Deel. Misschien gaat nu je belletje rinkelen? In 2014 ben ik gaan bloggen onder de naam Griemmank (dat
      betekent in het Fries: potpourri of iets als allegaartje). Wat leuk dat De P en Vonneke nog actief op het web zijn.

      Like

      1. Wieneke, dat zegt me wel iets. Dat is inderdaad uit een andere tijd. Potpourri klinkt mij net zo onbekend in de oren als Griemmank. Maar allegaartje is wel een goede naam voor een blog. Hier is het ook een allegaartje.

       Geliked door 1 persoon

      1. Je bent nogal vermoeiend. Je doet geen moeite om logjes te lezen, je pakt iets uit het eerste gedeelte om maar te kunnen reageren, liefst totaal off-topic, en alleen maar om te stoken. Ik heb geen zin in die negativiteit. Ik verzoek je je heil te gaan zoeken bij gelijkgestemden.

       Geliked door 2 people

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: