Bescheidenheid siert de mens

Niet om achteraf mijn gelijk te halen, welnee. Maar ik schreef in 2004, toen ik net begonnen was met bloggen dit logje. Een sollicitatiebrief aan mevrouw Karla Peijs, op de functie van verkeersspecialist. Ik doe tevens vast een gratis advies cadeau. Eindelijk, na 14 jaar van afwijzingen, doet men iets met mijn advies. https://www.nu.nl/politiek/5235959/kabinet-steekt-50-miljoen-euro-in-aanpak-gevaarlijke-bermen-n-wegen.html Mevrouw Cora van Nieuwenhuizen is nu minister en pakt dit eindelijk op.

Nou Mack, je zegt nu wel dat je dit niet schrijft om achteraf je gelijk te halen, maar dit riekt toch naar pure pocherij! Ja, dat is inderdaad wel zo, het is puur geblaat en zo briljant was het nu ook weer niet bedacht. Eerder is het schandalig van de overheid dat ze zoiets niet eerder oppakken. Ik weet zeker dat ik betere ideeën heb gehad heb in de tussentijd. Wees niet bang, als er weer eentje wordt opgepakt door de regering, informeer ik u gelijk. Want zo ben ik.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

21 gedachten over “Bescheidenheid siert de mens”

  1. Nee, die had ik niet gezien. Ja goede ideeën stuiten eenmaal op weerstand. 😉 Ik ben ervan overtuigd dat je beter met 100 tegen een vangrail kunt knallen dan met 80 tegen een boom, even aannemend dat waar is dat men dan harder gaat rijden.

   1. Ja, ja. Het gaat je dus eigenlijk niet om de bomen, maar om de treuzelaars op de weg die minder dan de maximum snelheid rijden. Die kunnen inderdaad best gevaarlijk zijn.
    In Los Angeles hebben ze de strepen op drukke snelwegen zo geplaatst dat ze daarmee het rijgedrag van mensen beïnvloeden. Zo’n slimme toepassing moet hier ook mogelijk zijn. Is bovendien goedkoper. Ik wil wel graag extra vangrails om de bomen te beschermen.

    1. Nee, het gaat me helemaal niet om de treuzelaars. Het gaat me erom dat bomen langs de weg levensgevaarlijk kunnen zijn als je er tegenaan knalt. Dus een vangrail ervoor zou prima zijn.

   1. Oh, het is bij mij gewoon een ergernis hoor.

    Volgens mij heeft het niets met de veiligheid te maken maar alles met die storm van laatst. Verzekeringmij moesten heul veul schade uitkeren omdat bomen overal omwaaiden. 😉

  1. Er staat mij van rijles nog bij dat je je snelheid moet afstemmen op de maximum snelheid én op de verkeerssituatie. Wat nu als je een tegenligger treft die uit de bocht vliegt en jij hem probeert te ontwijken? Dan toch liever een vangrail voor een boom. (Als ze die boom maar laten staan.)

   1. Het lijkt misschien of ik een voorvechter ben van hardrijden en weinig bomen, maar een paar bomen langs een b-n/ weg weghalen is niet zo´n probleem. Ik ben juist gek op bos, doe er zoveel mogelijk bos bij, maar langs de wegen moet je een uitloopstrook hebben. Dit is beter nog dan een vangrail, die vooral de hoofden van motorrijders van hun rompen scheidt. Bovendien is het veiliger omdat je overstekend wild eerder ziet.

    1. Eerlijk gezegd dacht ik wel dat je van stevig doorrijden houdt, maar verder kon ik op basis van dat oude logje weinig weten. Feit is dat jouw ideeën bij elke volgende reactie toch steeds beter worden en het totaalplaatje voor mij helderder wordt. 😉
     (Zeg, moet jij eigenlijk niet werken?)

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s