Freek in DWDD

Ik hoorde zulke wijze woorden van Freek vanavond, dat ik er een logje aan gewijd had. Maar zojuist wiste ik de tekst ervan en begon opnieuw. Omdat het namelijk geen zin heeft om Freeks woorden op te schrijven. Ik plaats het stukje gewoon even hier.

Freek zegt dat hij niet al te veel kon toevoegen aan de discussie, maar dat zegt Finkers ook altijd, en vervolgens hang je aan z’n lippen. Voor mij staan beide komieken op eenzaam hoog niveau. Ook nu de frequentie van hun grappen wat minder wordt en ze het vaker over serieuze onderwerpen hebben. Freek heeft het hier over de vrijheid van meningsuiting die niet in het geding is, over de verfijning van de beschaving en over het mensenrecht je beledigd te voelen. Iedereen is vrij om te bepalen welke woorden hij wijs vindt, maar deze woorden van Freek vond ik wijs.

Freek DWDD Böhmermann

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Freek in DWDD”

 1. Dank voor dit fragment van Freek en zijn opponenten. Wijze woorden inderdaad, intelligente vergelijking tussen de verfijne satire van Chaplin en de anale grollen van noem maar op,…. inclusief Hans Teeuwen, die B. “in haar reet wilde neuken.”

  Like

 2. Al tijden kijk ik geen DWDD meer. Maar zal nu even terugkijken op mijn laptop.
  Zal gelijk even kijken of onze Matthijs zijn haar heeft geverfd of eindelijk normaal grijs wordt.
  Trouwens Pauw of Tan kijk ik ook niet meer.
  Herlees momenteel Martin Bril: “Het evenwicht”. Dat, omdat “rokjesdag” er weer aan zit te komen.

  Like

  1. Zijn woorden wijs? Ik weet het niet. Wel weet ik dat Freek in zijn jonge jaren geheel anders had gereageerd. Er was toen niet zoveel verschil met Hans Teeuwen nu.
   Het was een beetje veilige reactie. Liet lekker Matthijs de conclusies trekken. De scherpte is eraf.
   En het haar van Matthijs was niet geverfd. Maar wat heeft hij nog een kop met haar. Daar zullen veel mannen jaloers op zijn.

   Like

   1. Matthijs vond ik wat dommig overkomen naast Freek, eerlijk gezegd. Zoals de snelle marketeer naast de kunstenaar ook wat dommig overkomt. Dat iemand in zijn jonge jaren anders is, dat is duidelijk. Dat geldt voor iedereen. Het grote verschil met Teeuwen vind ik wel dat Freek een veel leuker mens is.

    Like

 3. Tenenkrommend vond ik dat stukje DWDD en vooral dat daarbij Matthijs van N erg afging. Wat Freek wilde zeggen vond ik prima en hij heeft gelijk. Wat Matthijs wilde horen vond ik meer dan irritant. De Jonge liet dat ook blijken. Hij vond zich naar de studio gelokt en wilde het over iets anders hebben. De kans is dat dat gespeeld is door de Jonge, maar dan hadden ze niet alle fragmenten van Charlie Chaplin bij de hand gehad. Ik vond het zeer typerend dat Freek zijn stoel omdraaide en het gesprek voortzette met Paul de Leeuw. Ik zie het bij Buitenhof of Nieuwsuur ook wel eens dat iemand uitgenodigd is en dat er met zo’n persoon dan eerst nog ‘eventjes’ het voorvalletje van de dag wordt besproken. Vervolgens is het 80% over dat voorvalleje en 20% waar die persoon voor kwam. Daar kan ik slecht tegen als kijker.

  Overigens ging het Böhmermann om een absurde majesteitswet uit 1861 toen Duitsland nog een Keizer had. Erdogan diende als aas en natuurlijk lukte dat. Die wet gaat er aan en hier in NL gaat een vergelijkbare domme wet ook de prullebak in. Böhmermann’s provocatie heeft dus vruchten afgeworpen zelfs in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: