Twee pijnen

Op voorhand maak ik mijn excuses voor de inhoud van dit logje, want u zult zich afvragen wat er loos met me is. Ik vraag me dat namelijk zelf ook af. Ik raak namelijk gefrustreerd van het feit dat het PSV niet lukt om Ajax in te halen. Zondag bijna, en gisteren zag het er ook een tijd goed uit, maar het lukte maar niet. En wat doe je dan? Dan geef je de scheidsrechters de schuld. Want je moet je indekken tegen de hoon die volgt op je whatsapp van je Ajax collega’s die je op dat moment iets ernstigs toewenst. Ik was gisterenavond teleurgesteld. Verdrietig eigenlijk. Ik wilde er met mijn vrouw over praten, maar die sliep al. En ik had zo graag vanochtend aan mijn zoontje verteld dat het gelukt was. Maar dat was het niet. Hij vroeg er naar en zei alleen: oh, jammer. Hij wel. Mijn vrouw zei dat ik niet bij haar hoefde te komen voor zulke onzin. En ik voel ook de waanzin hiervan, dat dit zo’n impact op mijn dag had.

En toen overleed Prince. Iedereen van mijn leeftijd in shock. Overal op FB werden berichten gedeeld en in DWDD werd het nieuws live gebracht. En mij doet het niks. Hij was geen held van me, maar ik erken wel zijn grote invloed in de muziek. Ik voelde andere pijn. Kennelijk is er geen ruimte voor twee verschillende pijnen. Voor de Princepijn zal begrip op gebracht moeten worden. Ik zal naar mijn vrouw moeten luisteren als ze erover wil praten, want deze Princepijn is echt. Die PSV wond, waar ook nog even zout in werd gegooid door een waardeloze nieuwe shirtsponsor, dat is aanstellerij. Ik weet het. Auw. Het is al over.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

15 gedachten over “Twee pijnen”

 1. In Eindhoven begrijpen ze je enne als je wel naar princegewouwel moet luisteren waarom zij dan niet naar jouw teleurstelling over voetbal? Is niet heel feministisch he.

 2. Ik heb een theorie!
  In 2014 werd Ajax kampioen. Een geweldig Oranje op het WK.

  Vorig jaar PSV kampioen.
  Oranje zuigt stierenballen.
  De KNVB heeft liever dat Ajax kampioen wordt.

  Ik rust mijn casus.

 3. Ben je dan zo vergroeid met shirtsponsoring dat die naam van Philips ook nog op de buik van de spelers zichtbaar moet zijn. Je weet toch dat PSV voor Philips Sport Verenging staat. De echte fan weet dat en hoeft het niet ook nog eens op een plaatje te zien. Dus gejammer om niks. En wat Prince betreft. Na Bowie is de wereld ook door blijven draaien. Dus ik zou niet weten waarom die nu wel tot stilstand zou moeten komen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s