Bedrijfsevent

Vorige week heb ik gezien hoe je geld vernietigt. Je pompt het in een bedrijfsevent en je nodigt sprekers uit. De hoofdact van wie ik de naam niet ga noemen, was weggegooid geld. Kon je net zo goed in de put gooien, zelfde resultaat. De ander was ook weggegooid geld, maar bracht tenminste nog een leuke act. Hij deed een cabaretstukje en had de lachers op zijn hand. De hoofdact, een positiviteitsgoeroe, klaagde achteraf over een moeilijke zaal. De cabaretier had ze al in een te positieve sfeer gebracht en voor hem was er geen eer meer te behalen. Ik heb aan zijn tegenvaller meegewerkt door mijn hand op te steken op de vraag wie er nu niet 365 dagen per jaar succesvol wilde zijn. Alsjeblieft zeg, ik wil daar niet eens mee bezig zijn, bovendien is het een schrikkeljaar. En klagen over de zaal als je positiviteitsgoeroe bent, tja…dan versta je je vak niet.

Eigenlijk is het raar dat bedrijven hier geld aan mogen uitgeven zonder dat ze ter verantwoording worden geroepen. Je bent overgeleverd aan de grillen van de directeur die dergelijke uitgaven kan doen. Terwijl het ook naar een goed doel had gekund. Of desnoods zou de defensiebegroting ermee gedicht kunnen worden. Maar dit? Nou ja, je kunt het ook positief bekijken. Het geld is niet echt weg, het is alleen van eigenaar gewisseld. Die zou het alsnog aan een goed doel kunnen geven natuurlijk, maar gezien het durven vragen van een bedrag met drie nullen voor drie kwartier slap gelul, acht ik die kans klein.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Bedrijfsevent”

 1. Ik ook niet. En ook weer wel. Die mensen denken heel anders. Die zijn er van overtuigd dat je heel veel goodwill kweekt. Maar goodwill is geen enkele garantie dat je over twee jaar nog bestaat. Als prijs-kwaliteit uit verhouding is, grijp je naar het marketingmiddel.

  Like

 2. Natuurlijk wel. Maar wat doe je eraan? Het was nog verplicht te komen ook. Ik kan hooguit even fijntjes in beeld brengen hoeveel het gekost heeft en hoeveel extra omzet we moeten halen om de kosten eruit te halen.

  Like

 3. Vergeet niet dat er heel veel mensen zijn die wel degelijk naar deze mensen luisteren. Dat is nu ook het treurige ervan. Jij en ik (en ik vermoed de rest van jouw lezers) zijn uit hetzelfde hout gesneden en wij krijgen acuut last van houtworm als we naar zulk geleuter luisteren. Maar voor anderen helpt het met inzichten enzo.
  Maar inderdaad, besteed dat geld aan iets goeds.

  Like

 4. Ja, die zijn we wel, ik heb er een paar gesproken, maar die doen uiteindelijk ook niks met het verhaal hoor. Sterker nog, ze hebben er hun mond vol van, maar het boek wat je van de goeroe kreeg lezen ze niet. Het gaat hen niet om de boodschap, maar om het feit dat zo’n event vlekkeloos verloopt.

  Like

 5. @Mack: Mensen die een event hebben georganiseerd zeggen altijd dat het een succes geweest is. Dat is net zo als mensen die een veel te dure auto op apple-hebbedingetje kopen. Die gaan ook niet zeggen dat ze er in getuind zijn.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: