Stoom

Ik had een leuk paasweekend, ondanks dat ik toch een aantal keren over de zeik ben gegaan. Soms kan ik volledig door het lint gaan, zonder dat er iets in mijn hoofd knapt, het zwart voor mijn ogen wordt of ik een gevaar oplever voor mijn omgeving, maar als ik een nieuw overhemd koop en ik strijk het, en ik strijk over de knoopjes op de mouwen heen met als gevolg dat er nu onuitwisbare knoopvlekken in mijn mouwen zitten, ja dan ga ik door het lint. Zeker als er ook nog eens aangebeld wordt door kinderen terwijl ik ze al honderd keer verteld heb dat ze moeten omlopen. Wat is dat met die overhemden? Ik streek altijd al over de knoopjes heen! Zo’n overhemd kost 60 euro, en ik had juist deze gekocht omdat ik op de vorige onuitwisbare knoopvlekken op de mouwen had. Tip van Mack: altijd de knoopjes op de mouweinden openmaken en zorg dat je geen knoopje voelt tijdens het strijken.

PSV en Ajax maakten veel goed. Ik durf hem nu aan, PSV wordt kampioen. Sommigen zullen denken, lafaard, dat had je al veel eerder kunnen zeggen, maar ik durfde niet. Het heeft ook geen enkele zin om dat te zeggen, het enige dat je ermee bereikt is dat mocht het onverhoopt toch nog misgaan, er mensen klaar zullen staan om het je nog even in te wrijven. En zo denkt ook Memphis Depay, momenteel één van de beste voetballers van de Nederlandse velden, en dat wordt hem kwalijk genomen door de media. En als hij een sneer terug uitdeelt aan diezelfde media, dan staan die vervolgens klaar om hem neer te sabelen als een arrogant ventje. Terwijl hij het in mijn ogen juist ziet. De media proberen twijfel te zaaien, hij gaat daar niet in mee, en dat irriteert Johan Derksen die hem daarom maar wegzet als een arrogant mannetje met maniertjes. Als ik Twitter had, had ik die redactie van voetbal insite plat getweet.

Dan Frank de Boer, die had het over het reactievoetbal van PSV. Niet erg sportief natuurlijk dus hij werd  op zijn plek gezet door Jan Mulder, die vond dat hij PSV nu toch wel te kort deed en dat hij het misschien beter kon hebben over het reactieloze voetbal van Ajax. Daarop trok hij zijn keutel in en ik moet toegeven, hij herformuleerde zijn woorden en sprak uit dat als hij iemand de titel gunde, het Cocu was. De stoom kwam niet meer uit mijn oren. Maar dat er veel stoom in mij zit, dat is duidelijk.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

6 gedachten over “Stoom”

  1. Je bedoelt waarschijnlijk de manchetknopen. Bij een duur overhem zijn dat gaten met zo’n los ijzeren gevalletje er door. Bij mij is het niets, al mijn overhemden hebben korte mouwen. Scheelt flink wat energie met strijken.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s