Het zesde zintuig

Ik ben duidelijk nog aan het zoeken, qua Elvis op deze pagina. Ximaar/Xiwel/Xinix denkt met mij mee en stuurt me verschillende versies van de foto, en voorspelt daarbij al hoe het eruit gaat zien. Diep onder de indruk ben ik daarvan. Nu viel ik voor zijn argument om de foto niet op herhalen te zetten, en rechts te plaatsen zodat Elvis naar mijn blog kijkt, in plaats van er vanaf. Yukiko echter, keurde de vorige versie met dat lijntje al goed, en als een vrouw Elvis goedkeurt…wow. Bovendien weet dat ik beter naar haar kan luisteren dan naar mezelf, als het om inrichting gaat. Het probleem was dat ik op mijn thuisscherm, dat niet zo breed is, maar een halve foto zag.

Dus nu heb ik even de kopfoto gedaan. Beetje kaal, maar misschien moet u mij niet langer in de war brengen en zeggen: “Geweldig zo, Mack. Niks meer aan doen.” Tenzij u vindt dat het echt anders moet, ik ben enorm beïnvloedbaar namelijk. Daar staat tegenover dat ik een zesde zintuig heb voor wie de waarheid spreekt en wie niet. Nou ja, eigenlijk hoop ik het af te kunnen sluiten en wil ik iedereen tevreden houden, behalve natuurlijk degene die Elvis liefst helemaal ziet verdwijnen, want die heeft het moeilijk met de waarheid.

Overigens, mijn zesde zintuig vertelt mij dat Lance Armstrong geen doping heeft gebruikt. Mocht het tegendeel blijken, kan ik niet meer schermen met mijn zintuig.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

69 gedachten over “Het zesde zintuig”

 1. Geen mening. Het gaat om de inhoud, niet om de vorm. Zolang de teksten makkelijk leesbaar zijn (en dat zijn ze) vanwege een goed lettertype, is het mij best. Bovendien valt mij die snuiter allang niet meer op 😀

  Like

 2. Okay, de waarheid…, ik (vrouw) vind Elvis ook leuk en vroeger bij mijn zus (ook vrouw) hing een hele grote Elvis poster op haar kamer. En over beïnvloedbaar zijn…. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen:” Zorg maar dat jij degene bent die de ander beïnvloedt, niet andersom”.

  Like

 3. “Geweldig zo, Mack. Niks meer aan doen.” Alleen die ZOEK-letters moeten kleiner of een andere kleur.

  Maar Mellody, ik vind jou echt een geweldige moeder, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het best vreemd en zelfs een tikje hooghartig dat je dat je kinderen leert. Je moet altijd van elkaar willen en kunnen blijven leren. Jouw kinderen van andere kinderen, andere kinderen van jouw kinderen. Leren van elkaar is ook beïnvloeden.

  Like

 4. Mellody eet de soep altijd iets minder heet dan ze hem opdient. Dat weet ik zeker. Het is net zoiets als zeggen, zorg maar dat je de held bent, niet degene die gered moet worden. Terwijl je voor het een de ander nodig hebt. Maaruh, Mellody, was het niet jouw zus die zo’n fan was van Elvis? 😉

  Op het scherm op mijn werk (breed) is alles precies goed en valleen letters niet weg. Maar ja.

  Like

 5. @Mack, je zult wel gelijk hebben, maar ik schrok een beetje van die woorden, kan me zelf ook niet echt voorstellen dat ze dat zo letterlijk aan ze voorschotelt (zoals ik Mellody ken tenminste).

  Like

 6. Zijn jullie nu klaar? …. Ik vind dat Yukiko veel te serieus op mijn woorden in gaat. Dat ze zelfs ‘schrikt’ ….. , natuurlijk gaat het om de context waarin ik dit zeg tegen mijn kinderen, en dan meen ik het ook!
  Ik houd er wel van om confronterend direkt te zijn, dus dat geeft niks. Een schat zijn, vind ik ook leuk…. En ja, mijn zus was Elvisfan. Wij kunnen bijna alle liedjes meezingen 🙂

  Like

 7. Fijn Ximaar, het geheel is rustiger geworden. Op mijn laptop vallen alleen de woorden “zoekt en gij” weg. Ach, en één kop van Elvis is best te pruimen. Maar het lettertype is goed leesbaar en daar gaat het om.
  Mijn zoon is weer terug uit China. Zondag thuisgekomen, maandagmorgen vrij, ‘smiddags weer aan de bak. Als hij niet oppast wordt hij net zo oud als Elvis.

  Like

 8. @Laurent: sorry, maar hij heeft geen doping gebruikt. 😉 Het is natuurlijk makkelijk om iemand die niet gepakt kan worden dan maar te pakken op onzichtbare doping, want kennelijk moet het onverklaarbare verklaard worden. Het is inderdaad een heksenjacht op hem die hem al zijn volledige privéleven gekost heeft, en ik zou dat ook opgeven. Groot gelijk. Echter, uit hoe hij zijn woorden formuleert en hoe hij dit aanpakt ben ik van mening dat hij de waarheid spreekt.

  Like

 9. Op mijn extrabreed scherm staat nog altijd Zoekt en gij z. Waarom staat dat er eigenlijk? Wie zoekt er nu ooit iets in een weblog? En kun je niet wat doen aan het lettertype van de koppen? De tekstkoppen bedoel ik, ook geen pun etc. De tekst zelf en de reacties zijn uitstekend zo, maar waarom die (soms ook nog) cursieve schreefletter in de koppen? En Elvis, tja, hij staat er wat plompbverloren bij vind ik. Als je de randen van die foto nu eens vervaagt, of hem als transparante achtergrond gebruikt in de rechterbalk? Nog beter zou een foto van Mack zelf zijn, dit is toch Elvis’ weblog niet?

  Like

 10. Nou Irene, ik gebruik dat regelmatig, niet alleen hier maar vooral om Rob Hamilton mee om zijn oren te slaan als hij weer eens een logje plaatst dat hij al eens geplaatst heeft. Dat cursieve kan ik volgens mij niet aanpassen, dat zit in het ontwerp. Maar dat stoort me nog het allerminst. En nee, ik ga geen foto van mezelf plaatsen. Die hoon van jou ken ik ondertussen wel.

  Like

 11. Gelukkig maar. Dus met een hectisch leven kun je net zo oud worden als hij. Hij was van ’35. Is dus 77 jaar geworden. En voor de gelovigen onder ons:
  God hebbe zijn ziel.

  Like

 12. @Irene: Worpress.com biedt 137 gratis prefab-thema’s, waarbinnen aan o.a. lettertypes en groottes weinig te veranderen valt. Je kan dan weer een ander thema kiezen, maar die komen dan weer met andere nadelen. Dit thema vind ik prima waar het de letters en de leesbaarheid betreft. Veel thema’s zijn te breed, zodat je een tennisnek krijgt tijdens het lezen. Deze heeft daar gelukkig geen last van. Andere thema’s verliezen hun zijkolom als je op een bericht doorklikt, ook dat is erg onhandig. En natuurlijk gebruikt iedereen het zoekvak, als is het maar om alle logjes te vinden die over Elvis gaan. 🙂

  Like

 13. Dit thema heeft overigens ook een dom foutje. Smileys worden steevast aan de linkerkant geparkeerd en komen dus niet netjes aan het eind van de zin. Beter is het dan om de optie : – ) omzetten naar smileys uit te schaklelen

  Like

 14. Niemand heeft zulke goedmikkende doordachte smileys als ik, dankzij de felwvhguevd. Hij heeft ze zelf zo geprogrammeerd dat je ze daar kijgt waar jij ze hebben wil. Even opscheppen, en me tegelijk afvragen waarom zulke grootheden als wordpress en pivot enzo daar geen gebruik van maken. Is freeware, zou de gehele mensheid gelukkiger maken. Okee, nee, alleen het webloggend deel der mensheid, maar dat zijn er toch nog steeds heel wat.:-D

  Like

 15. Ik heb het zoekveldje naar beneden verplaatst, maar dat had weer niet gehoeven want Xiwel heeft het plaatje alweer een beetje aangepast zodat het allemaal niet door elkaar komt te staan.

  Like

 16. Het is altijd even afwachten wat kenners als Yukiko en Jolie er van vinden, maar zelf vind ik ‘m zo fantastisch. Zoekvak naar beneden is ook niets mis mee, echte zoeker vinden zo’n vak wel.

  Like

 17. Zeg, ambieer jij nog steeds het dictatorschap? Ik krijg sterk de indruk dat jij hier behoorlijk met je voeten laat spelen. Het is toch jouw weblog en jij bepaalt dus hoe dat opgebouwd en ingedeeld wordt. Of is jouw democratisch humeur je plotseling te machtig geworden?

  Like

 18. Zeker ambieer ik het dictatorschap. Alleen zoek ik eerst kundige adviseurs uit hè? We weten allemaal hoe het met dictators afloopt die niet naar hun adviseurs luisteren.

  Like

 19. Nou ja zeg, net op het punt dat het lelijker is dan het tot nu toe was, doet mijn mening er niet meer toe? Waar is mijn toverstaf als ik ‘m nodig heb?

  Like

 20. Oh, en ik ben echt alles behalve een marinevrouw. Zelfs toen ik bij de marine zat was ik geen marinevrouw. Ik was daar een vreemde eend in de bijt, zeg maar. Het ging mij destijds alleen om het varen, de buitenlandse havens en het geld. Tegenwoordig is ook dat niet meer genoeg om mij zover te krijgen.

  Like

 21. Het is prima zo. Laten! Toen je die meisjesachtige roze polkadots had hoorde je niemand. Ik ben het eens met Irene dat Elvis niet boven dit weblog hoort, het is een beetje als een poster in een jongens- of meisjeskamer.
  Ik vind het wel jammer dat je de smileys hebt weggehaald.
  Yukiko zou willen dat je het hier vol zette met bloemetjes. Yukiko is van het more is more, ik van het less is more. 😉
  Het gaat om de inhoud, en die moet goed vindbaar en leesbaar zijn. Dat is het.

  Like

 22. Ik dacht ook altijd dat het alleen om de inhoud ging, maar dat kan niet, want dan was dit weblog nooit zo’n succes geworden. Die Polkadots waren ook alleen bij jouw roze, verder bij niemand. Hetzelfde had je laatst met een zonnebloem, daar haalde je ook al kleuren doorelkaar. 😉

  Like

 23. Nou, ik ben helemaal niet per definitie van more is more, en bloemetjes hoef ik hier al helemaal niet te zien, die zie ik thuis al genoeg. Ik vind de afbeelding nu lelijk. Wat moet het voorstellen? Een tekstballon of zo? Hou die afbeelding gewoon eenvoudig, met als het even kan een mooie, eenvoudige rand eromheen, maar geen tekstballon of het ook wezen moge.

  Overigens wil ik op mijn eigen weblog ook overstappen op een andere achtergrond aangezien de huidige een soort van niet meer klopt. Maar even geen inspiratie. Ik wilde eigenlijk ook juist iets eenvoudigs nu.

  Like

 24. @Allegaar: Die tekstballonnetjes zitten ook in het thema en geven links het aantal commentaren weer. Dus leek het me wel aardig als Elvis zegt: ‘Vind je dat nou leuk grote lummel?’ Want ik neem aan dat Elvis altijd van dat soort stoere uitspraken deed.

  Zelf kon ik me nog wat andere dingen voorstellen die ik niet mooi vond. Daar heb ik eerder een andere versie voor gestuurd. Kijk eerst even hoe die bevalt. (Alhoewel volgens van der Staaij bevallingen niet plaatsvinden na het verkrachten van een weblog. 🙂

  Like

 25. Hahaha! Maar wat doe je nou moeilijk, van al je vaste klanten kom ik het minst vaak om de hoe kijken, dus doe dan uiteindelijk vooral wat je zelf mooi vindt.

  Like

 26. Twee dingen:
  1) Ik zie alleen een tekstballon waar het aantal comments in staan. Dit is nr 60. Bij Elvis geen tekstballon.
  2) De polkadots waren roze. Heb je je wel eens laten testen op kleurenblindheid?

  Like

 27. Afgezien van het feit dat hij eruit ziet alsof hij een compleet breiwerkje is denk ik dat je nu niets meer moet veranderen. Maar dat zei ik al eerder en toen luisterde je ook niet.

  Nu mijn weblog nog. Iemand ideeën? Wacht… ik zal er zelf wel eens een logje aan weiden. Misschien gebeurt er dan nog eens wat op dat stukje internet.

  Like

 28. @Margo: Toen je reageerde had Mack het tekstballoneffect alweer weggehaald. En deze versie heeft hij zelf gemaakt. (Scheelt weer een berg verantwoording die me niet nagedragen kan worden. 🙂

  Die bolletjetrui van de gayparade vond ik minder erg dan het foutje wat in dat thema zat. Dat in dit thema een ander foutje zit bij het automatisch omzetten van de smileys vind ik minder erg. En ik ben ook wel blij dat wijlen E. Presley zo uit het beeld scrollt en zich niet meer blijft herhalen.

  Like

 29. Wat is er nu weer mis met deze versie? Die is toch precies hetzelfde alleen kleiner? Wordt er niet teveel gelet op details en wordt het grotere geheel niet uit het oog verloren?

  Like

 30. @Mack: Dat foutje wat ik noemde heb je toch mooi de nek omgedraaid, door die automatische omzetting uit te schakelen. Die opmerking moet je dus meer als kritiek zien op WordPress. Ik snap werkelijk niet hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen dat er op elk thema wel wat technisch aan te merken is. Met 137 stuks zou je toch op z’n minst 1 foutloze verwachten, maar die heb ik nog nog gevonden. Misschien doen ze het met opzet zodat men een betaalde versie aanschaft.

  Like

 31. Nou, eindelijk mijn commentaar.. Deze pagina heeft LANG in mijn beeldscherm staan wachten… 😉
  Tjonge, je hebt al héél veel zinnig commentaar gehad.. Die smiley-bug was me ook opgevallen, ik wist niet dat die te verhelpen was. Goeie tip van Ximaar. Ja, er zitten een hoop gekke dingen in WordPress(-thema’s, plugins e.d.), daar hoor ik vaker mensen over klagen. (Wedden dat ze ook in de betaalde versie zitten, Ximaar?)

  Dat Elvis waakt over de Bemoeials, als een soort BemoeiealGod (Jaaaa, als Elvis in een soort balonnetje zegt: Vind je dat nou leuk, grote lummel?! Goed idee!) vind ik wel aardig, zeker nu hij geen “zoekt en gij zult vinden” meer preekt (dat stoorde mij niet, al was Elvis laten preken niet de functie van die tekst ;-)) Misschien maakt het canvasprintje Elvis een beetje grof, maar ik weet niet of je die foto ook zonder hebt. Of…. met een paar “plakbandjes” kunt vormgeven. Alsof ie er echt bovengeplakt is. Ahja, laat hem maar gewoon BemoeialGod zijn 😉

  De leesbaarheid is m.i ERG vooruitgegaan, dat vind ik het belangrijkste. En over Roze Polkadots gesproken: DIE zag ik ook! Dit past veel beter bij je.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.