Penalties

Les 1 van het trainersschap moet zijn: nooit een publiekswissel vlak voor tijd bij een 1-0 stand. Dat keert zich tegen je. Waar Bayern 20 hoekschoppen kreeg zonder er een te verzilveren, deed Chelsea het met slechts eentje. Didier Drogba kopte zoals alleen een superspits dat kan, een bal loeihard in de goal, terwijl het amper een kans was. En later bij zijn penalty wachtte hij, zoals alleen de besten dat kunnen, lang genoeg om te zien wat de keeper deed en schoot in de andere hoek. Zonder Drogba had Chelsea het nooit gered.

De andere kant, onze eigen Arjen Robben, met z’n eigenaardige wandelgang, miste de kans op onsterfelijkheid door een penalty te missen. De keizer van Duitsland, Franz Beckenbauer had al eerder kritiek geuit op Robben toen hij een penalty miste. Later dacht Robben wraak te hebben genomen door er weer een te benutten, maar de keeper zat daar nog aan, en dan is het geen overtuigende penalty. Waardoor deze misser eraan zat te komen, ik voorspelde het al, want ik vind de penaltyserie bepaald geen loterij. Dus Robben mag zich weer opmaken voor de pesterij van Der Kaiser.

Ik geef het je te doen, voor een vol stadion vanaf 11 meter te scoren. De goal lijkt piepklein, de keeper lijkt de bal al te hebben voor je hem genomen hebt. Hoe heb je je zenuwen onder bedwang, daar gaat het om. Braziliaan David Luiz schoot onhoudbaar hard en hoog. Zo goed zie je ze niet vaak genomen worden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Penalties”

 1. Robben heeft gewoon een talent voor missen op de meest irritante momenten. Ik kwam in 2010 zelfs in New York op straat een rapper tegen die vond dat hij i elkaar geslagen had moeten worden. Niet dat ik het daar mee eens ben, maar als je als voetballer zelfs al Amerikaanse rappers weet te irriteren…

  Like

 2. Je ziet het ook aan de man, of hij zenuwzachtig is of niet en of hij de strafschop zou moeten nemen. Kijk maar naar Drogba.
  Altijd jammer trouwens, in slaap vallen vlak voor de strafschoppen :-/

  Like

 3. Ik gun Robben een hoger Theo Janssen – gehalte. Het is allemaal zo nuffig, zo theatraal, zo goed geschoren, zo glad. Dat kan niet goed gaan in een kontaktsport als voetbal. Wat ook steeds weer blijkt.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.