De 17 van DWDD (8)

Jolie verblijft momenteel op haar vakantieadres in België. Dat heeft haar er niet van weerhouden mee te doen met deze reeks. Jolie is moeder van twee dochtertjes, praat soms wartaal omdat zij haar programmeerwerkzaamheden en blogactiviteiten door elkaar haalt, deelt veel knipoogjes uit, en heeft een sprookjesachtig uiterlijk waarmee ze de rol van de goede fee prima kan vervullen.

Wie zij eruit gooit: Johan van Dondersloot. Goedemoggel. Dat moest vast zijn Joop Donkervoort, maar dan getypt op een automobieltje. Ze heeft daar verder geen motivering voor. Joop Donkervoort is een uiterst aimabel mens, met liefde voor de pure sportwagen zonder opsmuk of bling-bling. Rauw en puur. Zijn auto’s rijden de gevestigde orde compleet zoek, en alleen daarom al zou hij hier een plaats verdienen. Het doet mij pijn. Dag Joop.

Wie zij toevoegt: Felipe Rodriquez. Jolie schreef, vast ter compensatie van de hiervoor ontbrekende, de langste motivatie tot nu toe. En dan zegt ze er nog bij dat ze op een mobieltje typt, anders zou het nog langer zijn. Ik behoud mij echter het recht voor om de motivatie tot in de essentie in te korten. Felipe, zo zegt Jolie, is de oprichter van XS4all die het Nederlandse internet op de wereldkaart heeft gezet. Zonder Felipe zou Nederland vandaag niet de prominente plek op internetgebied innemen die het vandaag inneemt. Helaas lijdt Felipe aan een ernstige vorm van MS en kan niet meer uitvoeren wat zijn lust en zijn leven was. Van Jolie mag Felipe op 1, want zonder internet geen bloggers, zegt ze. In deze lijst is er echter geen rangorde. Alle 17 zijn even belangrijk. Als het geen Nederlandse lijst was geweest had ik Steven Hawking toegevoegd, ook iemand met MS die grote prestaties levert. Welkom Felipe.

Inmiddels heeft mevrouw Kip ook al gereageerd. Terwijl zij nog niet eens wist welke de keuzes van Jolie waren, die moest ik nog mailen, maar kennelijk wilde ze erg graag de beurt. Kan gebeuren. Net als Bjorn, Hermanus en Jolie verwijdert zij iemand waarvan het mij pijn doet dat die uit de lijst verdwijnt. Maar ik heb geen zeggenschap bij dit spelletje. Ik ga de volgende, Laurent, mailen.

Wilt u ook een beurt en staat u niet in mijn linklijst, maak het dan kenbaar in de reacties of stuur mij een mailtje.

De lijst is te zien rechtsonder buiten beeld. Even scrollen.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

11 gedachten over “De 17 van DWDD (8)”

 1. Ik dacht dat Rop Gonggrijp de oprichter van XS4ALL was. Maar dat is inderdaad wel een belangrijk moment geweest, en bovendien nog steeds een van de beste providers.Stephen Hawking heeft trouwens ALS, iets waar je normaal relatief snel aan overlijdt, maar hij niet dus.

 2. De keuze van Jolie verbaast me niet echt. Al had ik nog nooit van die naam gehoord.

  Maar ik hoop niet dat je dit ook van mij gaat verwachten, ik ben niet zo goed in mensen eruit gooien. En ik ken geen andersdenkenden die ik er tussen zou willen hebben. Gelukkig sta ik onderaan en kan nog even gaan nadenken.

 3. @Yukiko: Je krijgt met mij geen ruzie over een lijstje dat hier op Macks blog staat…je maakt me alleen maar nieuwsgierig …en degene die jij nomineert zegt iets over jou, niet over mij.

 4. Dankje Eva en Yukiko! 🙂
  Dat snap ik Laurent, Rop was in de jaren 80 oprichter van het tijdschrift Hack-Tic (mijn man bewaart nog exemplaren van dat blad ;-))

  Maar zonder de spirit van Felipe en de technische know-how van Cor (èn zonder de financiele risico’s die Felipe heeft durven nemen zeg maar) zou deze eerste publieke internetprovider destijds niet zijn opgericht.

  Hier kun je er e.e.a. over lezen:
  http://www.xs4all.nl/overxs4all/geschiedenis/
  en mn stokoude “5 jarig jubileum-site” vol gekke anecdotes is er ook nog:
  http://www.xs4all.nl/overxs4all/geschiedenis/sites/5jaar/

  En inderdaad, Steven Hawking heeft ALS, Felipe heeft helaas een hele gemene vorm van MS 😦 Wat Hawking kan is voor hem helaas uitgesloten 😦

  Sorry dat ik de automobiel-man eruitgooide, er moest iemand sneuvelen, en het land was niet echt veranderd door zijn auto’s, dacht ik (of het moeten de parkeerproblemen zijn ;-))

 5. @Jolie: Wat Hawking kan? Wat kan die dan? Alleen nog denken toch? En Ach, Jos Verstappen moest al het veld ruimen, nu Cruijff weer…dan kan Donkervoort er ook nog wel bij. Trouwens, Joop Donkervoort mocht er eigenlijk niet in omdat hij geen wikipagina heeft, alleen zijn auto heeft dat.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s