Even lekker in de blote kont lopen.

Waar ik benieuwd naar ben is het hoe en waarom van het naaktstrand. Ik bedoel, hoe is het zover gekomen? Wat begrijp ik er niet aan en waarom voel ik gêne bij de gedachte dat ik daar zou zijn? Wat mis ik precies aan het in de blote kont lopen? Ik doe dat als ik uit de douche kom en zelfs daar voel ik me niet geweldig bij. Ik ben altijd weer blij als ik een onderbroek aan heb. Ik begrijp gewoon niet wat nu het geweldige aan naaktlopen is. Moet ik er gewoon doorheen, zoals je door roken, koffie drinken of olijven eten ook heen moest? Of is het koud watervrees? Zit er toch stiekem een seksueel element aan of is het de gedachte dat je bekeken wordt? Of niets van dat al en is het gewoon fijn je piemel te laten bungelen in de zon? Het is voor mij een mysterie. Net als de sauna trouwens. Maar goed, ik liep ooit hard en als ze me vroegen wat daar nou zo leuk aan was wist ik het ook niet. Er was geen bal aan! Het was afzien. Pas als je uitgerend en uitgehijgd was kreeg je wat voldoening. Het weten dat je een grens verlegd had, daar ging het om. De bezigheid zelf slaat nergens op. Massages, daar heb ik ook niks mee. Ik voel niet eens dat het lekker is en het voegt in mijn beleving ook niks toe aan mijn gevoel van fitheid. En de keren dat ik er wel iets bij voelde werd het gedaan door een meisje waar ik om andere redenen in geïnteresseerd was. Maar zo hebben we allemaal onze eigenaardigheden en interesses en dat houdt het wel levendig.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

30 gedachten over “Even lekker in de blote kont lopen.”

 1. Naaktstrand, heel fijn! Zorg alleen dat je naar een familiestrand gaat waar geen glurende mannen (ja, altijd mannen) zijn en vrouwen met juwelen op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. Op Texel net voorbij paal 9 is zo’n strand, voor als je het een keertje wil uitproberen. Heel gemakkelijk te vinden ook, want na het eerste stuk strand waar iedereen zowat boven op elkaar ligt :-), vindt je opeens een oase van rust. Geen toestanden met ingewikkelde badpakken en geloof me opeens is iedereen ‘hetzelfde’.

  Like

 2. Martine legt het prima uit, zo is het helemaal. Nu wil het geval dat ik er al jaren niet meer kom hoor, de kinderen zijn volwassen en om samen de hele dag in de zon te gaan liggen zien we niet meer zitten. Hier kan je het uitproberen op het Verklikkerstrand, je moet er een stukje voor lopen waar de meeste mensen dus geen zin in hebben..

  Like

 3. Ik snap het juist helemaal niet wat Martine zegt. Geen ingewikkeld gedoe met badpakken? Iedereen is hetzelfde? Begrijp ik echt niet. Ik heb nooit ingewikkeld gedoe met badpakken en dat iedereen niet hetzelfde is wist ik al. Ik wil weten wat iemand ertoe brengt om de eerste keer naar het naaktstrand te gaan.

  Like

 4. @Martine: oke, duidelijk. Een prive strand volstaat dus ook? In plaats dat die naaktstranden dan weer afgeschaft worden zodat er weer plek is voor iedereen, dat zou dan toch de oplossing zijn?

  Like

 5. Door Ria, in de reacties op het vorige logje. En het is trouwens nog herfst. En laatst had iemand het ook al over de Sauna. 100 euro voor zo’n dagje welnessen in je blote kont.

  Like

 6. Och, het is zo simpel, doe toch niet zo moeilijk! Jij ervaart je onderbroek als een bevrijding, andere mensen géén onderbroek. Het gaat om het gevoel van plakkerige natte zwemkleding aan je lijf. Daar zit geen sexuele bedoeling achter (behalve dan bij mannen ;-)) Bovendien verhult dat ook voor geen meter en kun je net zo goed in je blote reet gaan lopen. Ik vind zelf beide niet prettig. Voor openbaar bloot ben ik te preuts (afgezien van de sauna, maar daar is het schemerig) en kleding knelt altijd op bepaalde plekken bij mij. Zit nooit lekker. Daarom heb ik nu een overall van joggingstof op het oog, ik ga daar in wonen vermoed ik zo. Maar hij is uitverkocht dus blijkbaar denken meer vrouwen er zo over.

  @Yukiko: toen ik nog bij de sauna werkte heb ik verschillende mensen van verschillende leeftijd en omvang zien uitglijden. Languit in de spagaat blijft bij de omstanders een leven lang op het netvlies hangen, kan ik je zeggen.

  Like

 7. Wij hadden een zitkuil in de tuin waar we ook bloot in lagen om overal lekker bruin te worden en dan wilden we niet dat er op het strand ineens ‘witte’ onderbroeken op die bruine billen kwamen. Pure noodzaak dus. Egaal bruine kindertjes ook en wat Eva ook zegt schurende bandjes met zand er tussen is echt niet fijn hoor, kinderen vinden het heerlijk in hun blote kont. Olijven zijn ook erg lekker en de sauna ook.

  Like

 8. Goed, dan concludeer ik dat ik aan het naaktstrand niks mis. Want wat je niet kent, dat mis je ook niet en om het te kennen, moet je er doorheen, maar waarom zou ik aangezien ik nooit een schurend badpak aanheb. Bovendien is hier maar weer eens aangetoond dat kerels het om andere redenen doen, want die hebben geen last van schurende badpakken. Precies wat ik al dacht.

  Like

 9. Je doet wél moeilijk. Je neemt een hap olijven (omdat je het een keer wilt proeven) en je lust het of niet. Als je het niet lust, dan lust je het niet en eet je het ook niet meer. Duuuuuuuuuuuuh.

  Like

 10. Zo werkt het dus niet he? Niemand vindt olijven de eerste keer lekker. Maar omdat het interessant staat om olijven te eten houden sommigen vol. Ik moest vroeger Franse melk drinken. Na drie weken lustte je het.

  Like

 11. Sorry, maar mijn zoon vond olijven vanaf de eerste keer lekker. In plaats van snoep een paar olijven. Zo ongeveer gelijk met het fruithapje ingevoerd. Hij is nu 19 en lust ze nog.
  En wat is franse melk?
  Melk, dat lust ik trouwens niet

  Like

 12. Ho even, ik denk dat je nu vanuit jezelf praat. Want over dat roken: ik vond het vanaf de allereerste hijs lekker, met mijn twaalf jaar oud. Nu trouwens niet meer, maar dat terzijde.
  Ik heb in de zomervakantie elke dag koffie gedronken bij paal 9 op Texel, maar nog nooit een piemel gezien. Kan ermee te maken hebben dat het die twee weken lang windkracht 26 waaide, en dat lijkt mij dan niet prettig vertoeven op zo’n naaktstrand, over bungelen gesproken.
  Bovendien zijn jij en je blote kont onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds dat verhaal over die valpartij van Linda. Dus dit hele logje slaat eigenlijk nergens op. 😉

  Like

 13. Het slaat wel degelijk ergens op. Ik toon hier mee aan dat het naaktstrand nergens op slaat. En de naaktlopers bevestigen het gewoon. Ik dacht echt dat het iets was wat in mijn genen miste. En roken lekker, komop dat was paffen wat jij deed. Toen je het voor het eerst inademde ging je gewoon hoesten of werd je duizelig net als iedereen. En ik praat niet voor mezelf, ik praat voor 99% van de mensen. Jij praat voor jezelf.

  Like

 14. Het is lekkerder bloot in de zon te liggen en bloot zwemmen is ook lekkerder. En je wordt egaal bruin. Maar verder….? Naaktcampings slaan echt helemaaaaaal nergens op! Gênant in de rij voor de kassa van de campingwinkel te staan in je blote kont. Mijn ex vond dat wel wat; bloot recreëren, ik vind het behalve wat ik eerder noemde aanstellerij.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: