Het gesodemieter moet nu maar eens uit zijn.

De regeringsplannen van mack.

 1. Er is een beroepsbevolking van ongeveer 5 miljoen mensen. Deze mensen moeten voldoende belasting opbrengen om de andere 11 miljoen te onderhouden. Dat betekent dus dat er nog maar 1 keer per jaar op vakantie mag worden gegaan.

 2. In iedere wijk wordt een café geopend. Hier wordt minimaal 2 keer per week ’s avonds een aangename roes-toestand bereikt zodat het leven er voor iedereen wat zonniger uitziet.

 3. Het beroep manager wordt afgeschaft. Deze worden vervangen door ouderwetse bazen en chefs. Baas of chef word je alleen maar door hard werken in combinatie met een vriendelijk karakter en bewezen intelligente eigenschappen.

 4. Het wordt verboden meer dan 1 engels woord per minuut te gebruiken. (tenzij men een gesprek in het Engels aan het voeren is.) Hieruit volgt dat alle commerciële zenders zullen worden afgeschaft.

 5. Criminaliteit wordt voortaan verboden. (de toekomstig minister-president begrijpt niet dat hier nooit eerder iemand is opgekomen.)

 6. Studentensteden worden afgeschaft. Deze worden omgedoopt in universiteits-stad. Student zal weer een gerespecteerd beroep worden. Zelfverzonnen studierichtingen die het bedrijfsleven alleen maar geld kost i.p.v. opbrengt zullen worden afgeschaft.

 7. Leraar, politie-agent, predikant, pastoor en dokter worden weer gewaardeerde beroepen. Mensen met een beroep met een engels woord in de naam moeten voortaan rekenen op hoongelach.

 8. De effecten-beurs wordt alleen nog toegankelijk voor bedrijven die zich niet inlaten met skyboxen of seizoenskaarten van de zaak.

 9. Maximumsnelheden worden afgeschaft. Er mag net zo hard gereden worden als men wil mits er niemand ingehaald wordt. Ter verhoging van de veiligheid zullen alle bomen vlak langs de weg worden verplaatst naar het bos.

 10. Er komt een algemeen telefoonnummer voor alle problemen. Voor deze telefoonlijnen zal geen gebruik worden gemaakt van doorkiesknoppen. Een overheidsmedewerker met boerenverstand zal u te woord staan en uw probleem samen met u zo goed mogelijk oplossen.

 11. Voor mobiele telefoons komt er een maximaal belbedrag per maand.
  Méér dan 25 euro in de maand bellen wordt verboden.

 12. Opscheppen over huis, jacht, geld of auto’s wordt verboden. Er mag alleen nog worden opgeschept aan tafel.

 13. Muggen en wespen worden afgeschaft.

 14. Het wordt jongeren onder de achttien verboden om er een eigen mening op na te houden. Bij misbruik door volwassenen kan deze leeftijd per individu worden opgeschroeft.

 15. Kunst wordt toegejuicht. Mits het knap gemaakt is, en er geen misverstanden over het uit te beelden onderwerp kunnen bestaan.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

29 gedachten over “Het gesodemieter moet nu maar eens uit zijn.”

 1. Sorry mensen, punt 11 is pure frustratie om MIJN telefoonrekening. Voor de rest vind ik het weer geniaal. Mijn commando-poepie als president!!!
  Nog even 1 puntje wat ik mis, Mack kennende: Vrouwen hoeven niet achter het aanrecht schat?? 😀

  Like

 2. Ik snap punt 1 niet zo. Bent u het daar echt mee eens? Kunnen niet beter 11 miljoen mensen de belastingen opbrengen voor 5 miljoen mensen?
  [kloppen de cijfers, overigens?] [stomme vraag van mij …]

  Like

 3. Echt een genie die Mack. Met een vijftienpunten plan de wereld verbeteren. Criminaliteit verbieden. Het is zo eenvoudig, maar het moet wel even gebeuren.

  Like

 4. Punt 16 is dat mensen die Mick heten, levenslang zullen krijgen. En de cijfers kloppen ongeveer Von. bejaarden, kinderen, vrouwen meegerekend.

  Like

 5. Lennard, ik heb al een hele verzameling mailsessies met die persoon gearchiveerd, maar die is zo eigenwijs (uit Zevenaar, vandaar) dat ie maar niet wil inzien dat Elvis stukken beter is dan Mick Bagger.

  Like

 6. Ik ben helemaal voor punt 13. Een ondergewaardeerd edoch zeer belangrijk punt lijkt me.
  Enne mack, wil je me niet meer zo in het ootje nemen. Had ik toch bijna opnieuw mijn log verbouwd 😉

  Like

 7. Lennard, voor jou inforamtie; het enige waar elvis beter in is, is doodgaan. Voor de rest heeft hij helemaal nix gepresteerd. Hij heeft misschien een paar 1-accoordsnummertjes lopen oplepelen maar dat had nix te maken met muziek.

  Like

 8. Goed, voor de heldere geesten: Elvis is alleen maar beter juist omdat hij dood is. Als Mick dood is zijn ze even goed.
  Inderdaad Cin. Sting is pas een echte muzikant.

  Like

 9. Luister eens. Mick is al jaren dood. Hij wil alleen niet omvallen.
  Sting wás een goeie muzikant. Toen ie nog bij de Police zat.
  Nu schrijft ie alleen nog hele, vervelende, slaapverwekkende muziek.

  Like

 10. @Robert, je kan alles indienen. Maar de kracht van dit plan is juist dat het pas gaat werken als alle regels worden ingevoerd. Alle neuzen gaan de zelfde kant op wijzen, om ook eens een vage managersterm te gebruiken. Dus als er dan eentje met z’n grote gok de andere kant op staat te wijzen zullen we die moeten opsluiten.

  Like

 11. Robert, ik wil eventueel nog met je meegaan door te stellen dat de ongelimiteerde snelheid alleen voorbehouden is aan Italiaanse automobielen.

  Like

 12. Ook zijn het vaak Duitse automobielen. Vaak Golfjes (zo van, meer mocht ik niet leasen, boehoe!) en ook nog vaak in de ‘typische leasekleur’ zilvergrijsMetallica ( 😀 )

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: