De 17 van DWDD (9)

Kipdelek is een door mij verzonnen naam, maar ze heet eigenlijk Hen-de-rijn. Snapt u wel? Ongeduldig meisje, want wachtte niet eens tot ze de beurt kreeg of ik had haar keuze al binnen. Kipdelek was eerst peuterjuffrouw, maar ruilde haar carriere onlangs in voor iets meer kunstzinnigs.

Wie ze eruit gooit: Herman Finkers. Ze vindt hem wel een toffe peer, zijn grapjes veroorzaken een lach en een traan, maar ze heeft liever een rebel, geen grappenmaker. Onbegrijpelijk. Ik maak hier verder geen woorden aan vuil, maar ik ben het er niet mee eens. Helaas is de jury onverbiddelijk.

Wie ze toevoegt: Herman Brood. Ook een kunstenaar die met zijn muziek en kunst een eigen koers voer. Omdat hij vol zat met warse dwarsheid, iets waar ze zelf nog te weinig van heeft, aldus Kipdelek. Goed, er is iets voor te keuze te zeggen, op deze saturdaynight, maar om nu Herman in te ruilen voor Herman is toch ook wel een tikkie dwars.

Vanwege een stevig personeelsfeest loopt het hier wat uit, maar de volgende in het rijtje is Laurent. Gezien zijn commentaren van de afgelopen tijd twijfel ik er niet aan dat hij mee wil doen. Het zou mij verrassen als er geen gitarist in de lijst komt.

Wilt u ook een beurt en staat u niet in mijn linklijst, maak het dan kenbaar in de reacties of stuur mij een mailtje.

De lijst is te zien rechtsonder buiten beeld. Even scrollen.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

6 gedachten over “De 17 van DWDD (9)”

  1. Herman Brood was zeker dwars. Maar het was meer een dwarsige persoonsverheerlijking. Het draaide allemaal wel erg om Herman, en niet om de wereld er anders uit te laten zien. Om het maar plat te zeggen, Herman had schijt aan de wereld, als zijn wereldje maar in orde was.
    Daarom zou Herman Brood niet mijn keuze zijn.
    En ik houd het gewoon op Kippie.

  2. Heden is een mysterie opgehelderd. Wie noemt zich in godsnaam Kipdelek, vroeg ik mij telkens af. Maar origineel is het wel, dacht ik er telkens achteraan.

    H. Brood is ook origineel. Ja. Oorspronkelijk. Ik heb liever een vervelio die zichzelf is dan een slijm (of een vervelio, for that matter) die zo diepgaarne in de smaak wil vallen. Meer mensen hebben liever het echte ding vanwege het echt. Brood heeft vele fans. Maar al had hij die niet dan was hij precies dezelfde eigenreet geweest. Dus Kip eh… dinges’ keus kan ik mij wel redelijk in vinden (al was ‘ie dan een man, maar dat was bv Jan Wolkers ook en daar was ik desondanks op de – openbare – uitvaart).

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s