Linke soep

Ik heb gisteren de link naar Vonneke' site verwijderd. Die lijkt nu definitief uit de lucht. Dat betekent dat ik weer een plaatsje vrij heb onder de V.

Weet u nog een site met een V die ik kan linken?

Dat linken is trouwens linke soep. Vaak is het zo'n "dienst-wederdienst" een-tweetje.
Zo van, "nou die komt hier vaak, laat ik die maar linken." of "ik zie dat ik daar gelinkt ben, laat ik die dan ook maar linken."
Vooral in de eerste bestaansfase van een web-log is het belangrijk om bekend te worden. Flink linkspammen om meer reacties te krijgen. Het lijkt een beetje op de beginnend cabaretier die ter wille van zijn naamsbekendheid interviews met de Telegraaf geeft, en later als het hem goed gaat niets meer van de Telegraaf wil weten.

Zo kun je dus met allerlei links komen te zitten, waarvan je later vindt dat die eigenlijk afbreuk doen aan je eigen web-log. "Goh, leest hij dat en dat? Nou, dat hadden we niet van hem verwacht."

En een linkje verwijderen…Oei, misschien kwets je diegene wel en dat is nou ook weer niet de bedoeling. Allemaal tegelijk verwijderen dan maar? Nee, stel je voor dat al diegene jou ook gaan verwijderen. Heb je straks geen lezers meer en kun je opnieuw beginnen.

Gelukkig geldt dat allemaal niet voor mij. Ik lees alle gelinkte weblogs regelmatig. En alle andere weblogs ook. Ik ben een hele toffe gozer. Ik hou van jullie allemaal.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

21 gedachten over “Linke soep”

 1. Vonneke is depri af. Ik ga een afspraakje met haar maken. Weet ze nog niet, maar het gaat wel gebeuren. Iets met friet. Meer wil ik er niet over kwijt.

 2. Nou toffe gozers wil ik wel op mijn log ik denk dat ik je maar link.
  Oh even off copic. De c1000 is er bij ons nog wel hoor. Ongeveer op de plek waar destijds die BMW-dealer zat.

 3. Vonneke is een apart geval. Daar kan geen enkele V voor in de plaats komen…zij is onvervangbaar.
  Het zal me trouwens wel een biet wezen of jij me linkt, ik blijf gewoon langs komen

 4. Als ik dit zo allemaal lees, word ik steeds dankbaarder voor mijn linkje hier… *pinkt traantje weg* Ik ook van jou hoor, mack. 😀
  (als je maar belooft dat je nooit meer karpietjes maltraiteert) 😉

 5. Verdorie, nu is het wel heel echt he. Vonneke niet meer loggende 😦 behalve in verband met friet dan. Maar toch ..
  *Pinkt traantje weg*

 6. Zelfs niet op het frietlog. Misschien af en toe een gastlog…
  * pinkt mee *
  Maar op frietopia blijft ze wel actief. Ze heeft bijna heel Maastricht in kaart gebracht kwa friettenten.

 7. Als beginnend cabaretier/ logger verbaas ik me over de diepgang achter “linken”. Op Marina’s log kwam ik ook al iets tegen over “iemand bedanken ” die op je site komt.
  Wist niet dat er er logland-etiquette bestond. Beetje vermoeiend allemaal. Overigens vind ik jouw log aandoenelijk stoer.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s