China

Het volgende verhaaltje heb ik van iemand die het op tv heeft gezien, en dan is het in elk geval voor 50% waar.

In China zijn meisjes minder gewenst als gevolg van het "1 kind per gezin beleid."
Kinderen die als meisje geboren worden, worden soms verdronken of van een rots afgegooid alsof ze nooit hebben bestaan.
Anderen eindigen in een weeshuis waar ze worden vastgebonden, en als het weeshuis te vol raakt stoppen ze er een paar in een zogenaamde sterfkamer.
Een kamer waar ze in worden opgesloten, en waar ze een maand later eens gaan kijken of ze al dood zijn.
Gezellig.

Onzin of waarheid? Halve waarheid?

Ik denk zolang we goedkoop spullen uit China kunnen importeren, het allemaal onzin is.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “China”

 1. Gedeeltelijk waar denk ik. Meisjes waren inderdaad in china geen moer waard. Ik heb ooit een reportage gezien waar gezinnen die een tweede kind verwachten bezoek krijgen van de district controleuse die de moeder zo lang bewerkt tot ze instemt tot een abortus.Ook al is ze bijna uitgerekend. Uit die reportage bleek ook al dat meisjes babies heel vaak tijdens het kraambed overleden.

  Like

 2. Nou, het is gewoon helemaal waar hoor, er is een duidelijke documentaire over gemaakt. Het enige (en zo vertelde IEMAND dat ook) is dat de kinderen in de “dieing rooms” weken aan hun lot overgelaten worden. (geen maand) En het personeel gaat zelf niet kijken maar zij verwachten dat ze van de andere kinderen horen wanneer het kind overleden is. En als het dan zover is, heeft het kind nooit bestaan….
  Ik ga zo mijn poepie van de kinderopvang ophalen en ookal was het een meisje geweest, ik kan me niet voorstellen dat ik er dan 1 milimeter minder van gehouden had.. Kutland.

  Like

 3. Nou, het is gewoon helemaal waar hoor, er is een duidelijke documentaire over gemaakt. Het enige (en zo vertelde IEMAND dat ook) is dat de kinderen in de “dieing rooms” weken aan hun lot overgelaten worden. (geen maand) En het personeel gaat zelf niet kijken maar zij verwachten dat ze van de andere kinderen horen wanneer het kind overleden is. En als het dan zover is, heeft het kind nooit bestaan….
  Ik ga zo mijn poepie van de kinderopvang ophalen en ookal was het een meisje geweest, ik kan me niet voorstellen dat ik er dan 1 milimeter minder van gehouden had.. Kutland.

  Like

 4. Dat klopt Fritske, en dat is niet raar maar logisch…. Die willen ze daar niet.
  Ze zien alleen niet in dat ze over 50 jaar (als het al niet eerder is) een enorm groot probleem hebben omdat er alleen maar jongens zijn en amper meiden…. Ik geloof dat er 18 miljoen MEER jongens zijn dan meiden.
  Gezond land, nee hoor, hoeft geen bom op…. Ze helpen zichzelf naar de klote.

  Like

 5. Dat klopt Fritske, en dat is niet raar maar logisch…. Die willen ze daar niet.
  Ze zien alleen niet in dat ze over 50 jaar (als het al niet eerder is) een enorm groot probleem hebben omdat er alleen maar jongens zijn en amper meiden…. Ik geloof dat er 18 miljoen MEER jongens zijn dan meiden.
  Gezond land, nee hoor, hoeft geen bom op…. Ze helpen zichzelf naar de klote.

  Like

 6. @Mevr. Mack: Gezien de omvang van de bevolking van China is dat eigenlijk nog lang geen spectaculair verschil en valt het waarschijnlijk zelfs binnen de normale afwijking van een 50-50 verdeling. Ik vrees datwe niet teveel de hoop moeten richten op een oplossing doordat men dit probleem in gaat zien.

  Like

 7. @Mevr. Mack: Gezien de omvang van de bevolking van China is dat eigenlijk nog lang geen spectaculair verschil en valt het waarschijnlijk zelfs binnen de normale afwijking van een 50-50 verdeling. Ik vrees datwe niet teveel de hoop moeten richten op een oplossing doordat men dit probleem in gaat zien.

  Like

 8. Het is sowieso met 100% waar, ik heb een presentatie moeten houden over het 1 kindbeleid in China en allemaal achtergrond informatie moeten zoeken en daar stond ook in dat meisjes dit heel vaak overkomt en dat heel veel volwassenen dit de normaalste zaak van de wereld vinden. Het is echt erg! Oprah Winfrey heeft er ook ene aflevering van, ze praat dan met een Chinese vrouw die naar haar geboorteland is gegaan en heeft deze kamers ook stiekem gefilmd. Je zag de kinderen daar gewoon helemaal uitgehongerd in een kamertje vastgebonden zitten.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.