Nog wat ziekenhuispraat.

Weer een "Hans updatelogje", waarvoor mijn excuses voor iedereen die het al zat wordt, ik hoop dat ik ooit weer eens over iets anders kan praten.
Hans doet het goed en drinkt gulzig en ik ben trots op hem als ik op de monitor bij saturatie (zuurstofopname) af en toe 100% zie staan. Met die nog onvolledige longcapaciteit van hem.
Hij krijgt wat extra zuurstof in de couveuse om het voor hem wat makkelijker te maken, maar iedere keer als hij de 100% haalt komt er een aardige zuster de extra zuurstoftoevoer iets naar beneden zetten. Hij speelt gewoon een spelletje met ze. (Goedzo jongen, pak ze maar in.)

Mevrouw Mack voelde zich vandaag wat beter en begint al te klagen over het eten. Vannacht heeft ze overgegeven en dat komt volgens haar daarvan. Ze is een zeikerd met eten en stuurt mij rustig op pad om bij Bakker Bart een broodje eiersalade en een broodje ei met rauwkost te halen. Morgen maakt ze het nog erger en stuurt mij weg voor een frietje of voor een broodje shoarma, ik weet het zeker.
De familie waar ik uit kom heeft altijd geleerd dat je respect hebt voor de dokter, de pastoor, de politie en de onderwijzer. Mevrouw Mack vraagt rustig aan de gyneacoloog die haar heeft behandeld of, nu hij er toch staat, hij even kan helpen om haar bed samen met mij terug te rijden naar een andere afdeling. In ruil daarvoor kreeg hij dan wel een stuk chocola moet ter hare verdediging gezegd worden. Deze gyneacoloog was een beetje mijn type, d.w.z. hij kon geen nee zeggen. Ze is dus aan de beterende hand.
U begrijpt hieruit vast wel dat ik een zwaar leven heb bij haar. Maar ik blijf natuurlijk wél gewoon de baas in huis.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Nog wat ziekenhuispraat.”

 1. LOL gelijk heeft ze, die man staat daar btoch/b al! Klinkt in elk geval goed, de hele familie raakt aan de betere hand en mack ziet zijn broek weer in de wilgen hangen 😉 Succes jong!

  Like

 2. Overigens zie ik nu pas dat je de vijftiende op riep mijn smileys te jatten LOL Maar kan je gerust stellen, ze zijn gewoon van yahoo. Mijn eigen smileys heb ik nog niet terug gezet en och, deze bevallen heel best ..

  Like

 3. PS EN fijn te horen dat het goed gaat, natuurlijk! Laat maar doorkomen hoor, die babylogjes, voorlopig ben ik ze nog niet zat… 😉

  Like

 4. Waarom zou ik het zat worden. Goed nieuws maakt ook mijn weekend weer een stukje beter, en bovendien ben ik gewoon een nieuwsgierig mens.
  Blijf dus rustig doorloggen over de toestand van Hans (het is een leuk jong, en dat is het) en Mevrouw Mack (je hebt bazen en bovenbazen). Hopelijk kunnen beiden snel naar huis.

  Like

 5. En ik “hoor” hem nog zo zeggen dat hij niet dagelijks over zijn kind ging schrijven 😉
  Mack de baas in huis maar Vrouwtje Mack heeft de broek an 8)

  Like

 6. Mack, ik spreek uit ervaring, dus geloof me als ik zeg: er is er straks maar één de baas in huis, en die heeft niet de broek aan, maar de luier.
  Geniet dus nog even van de rust, en straks van die heerlijke kwelgeest.

  Like

 7. Die komen nog. Wij hebben zelf geen digitale camera dus de foto’s zijn nog niet ontwikkeld, maar ze komen er wel aan.
  Hans was vandaag uit de couveuse en hij had geen slangetje meer in z’n neus.
  De zusters zeggen tegen ieder kind dat het een mooie is, en dus ook tegen Hans, dus dan weet je nog niks, maar zijn vader en moeder vinden hem nog het mooist.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.