KPN sluit je af.

Ik vertrouw het nog allemaal niks. Telefoon doet het sinds afgelopen woensdag weer, internet met veel pijn en moeite sinds vandaag, maar HetNet gaat binnenkort weer iets doen omdat de e-mail nog niet werkt dus dan ben ik met 100% zekerheid weer weg. Daarna gaan ze me rekeningen sturen die ik niet betaal en dan ben ik met 200% zekerheid weer weg.

Mijn vertrouwen in KPN/Hetnet is tot een dieptepunt gedaald. Mijn bloeddruk is evenredig gestegen. Ik zal u één klein voorvalletje uit de afgelopen weken beschrijven, de andere 27 zal ik u besparen, die staan al in een klachtenbrief die op dit moment in de prullenbakken van KPN en HetNet ligt. Want daar ligt-ie gewoon. Arrogantie ten top. Als ooit iemand zich aan mij voorstelt met de naam Jelmer Kleingeld (commercieel onbenul van KPN/Hetnet) beloof ik hierbij plechtig dat ik hem neer zal slaan.

Ik ken een ouwe mop uit de moppentrommel van de Donald Duck en die ging als volgt.
Een man ziet twee PTT'ers in de straat, de een graaft een geul, en de andere gooit hem weer dicht. De man vraagt: "Wat zijn jullie nou aan het doen?" Zegt een van de twee PTT'ers:"Normaal zijn we met z'n drieën, maar de kabellegger is ziek."

Ik heb altijd gedacht dat het een mop was. Echt waar. Maar het is gewoon echt. Ik zweer dat het waar is. Alleen tegenwoordig zijn het KPN-monteurs en op dinsdag komt er eentje wat nieuws installeren en op woensdag komt er eentje alles weer afbreken en terugbrengen naar de oude situatie.

Zo is het tenminste in de computer van KPN terecht gekomen. En geloof me, als daar eenmaal iets staat gaat het er nooit, nooit, maar dan ook nooit meer uit. De kans dat Mohammed B. en Volkert van der G. beiden op een dag uit hun zwaarbewaakte cel ontsnappen is groter dan dat je een afspraak bij de KPN met succes annuleert. Onmogelijk.
Maar omdat wij lijpe loetje ook niet zijn hebben we de eerste monteur gewoon niet binnen gelaten. Het mag dan onmogelijk zijn om hem (een week van tevoren) te annuleren, dan barricaderen we gewoon de deur. Of we sluiten onze deurbel af. Wat KPN kan, kan ik ook.

Nu moet u weten dat ik hemel en aarde heb bewogen om de KPN de knop die ze omgedraaid hebben (waardoor alle ellende is begonnen), weer terug te laten zetten.

"Ja, meneer Mack. Dat denken wel meer mensen dat het zo eenvoudig is. Nou als het zo eenvoudig was hadden we die knop al twee weken geleden weer omgezet hoor. Nee, wacht nou maar even op de monteur, die komt alles weer terugbrengen in de oude situatie en dan werkt het weer als vanouds."

Mack: "Maar wat komt die monteur doen dan? Alles is hier nog in de oude situatie. Ik heb niks veranderd, er is hier ook geen monteur geweest die ergens aan heeft gezeten, jullie moeten gewoon die knop die je omgedraaid hebt terugzetten!"

KPN: "Die monteur komt bij u de aansluitingen in orde maken."

Mack: "Mijn aansluitingen zijn nog even prima als ze altijd waren."

KPN: "Niets mee te maken, de monteur komt en daarmee uit."

Een week later:

"Goedemiddag, KPN, er waren hier problemen?"

Mack: Ja….$^%%$$%&^%$*&^&%$#@@!!%^&^%@#@#!@ Dat is het probleem.

Monteur: "Oh wacht maar even." De man pakt zijn mobiele en ik hoor hem zeggen: "Ja, met Demjanjuk. Ik ben daar en daar, kun je die en die knop even terugzetten? Ja bedankt."
"Zo, de telefoon doet het weer hoor. Kwestie van een knop omzetten."

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

20 gedachten over “KPN sluit je af.”

 1. Ja, alles wat ik typ, backspace ik weer… 😉 ik ken de problemen van de moloch, laat ik het zo samenvatten. Eigenlijk zou je klant van XS4ALL moeten worden (ja, dat is ook KPN) maar dan weet je tenminste dat het personeel dit soort dingen OOK belachelijk vindt en er alles aan doet om het te voorkomen. (En dat er daar vroeger mensen zijn ontslagen wegens grapjes over stropdassen van KPNers, ik zei het dachtik al’ns ;-)) Of.. neem kabel, zoals wij “Wat? Heeft u internet?” “Ja hoor, via uw bedrijf..” “Huh?” “Jahoor we hebben zelf een kastje geinstalleerd..” 😉 Maarja, daar heb je NU niks aan..

 2. Welkom terug. Ook ik heb mijn ervaring met KPN, ongeveer tegelijkertijd, en heb het daarom toch maar op mijn weblog beschreven. Maar het eind van het lied was wel dat ik ze toch de nodige euro’s lichter heb gemaakt vanwege het ongemak dat ze mij ook ongevraagd hadden bezorgd. Ik zou toch nog maar eens druk zetten bij die Kleingeld (what’s in a name) en langs je neus weg de namen Kassa en Radar laten vallen. Baat het niet, schaden doet het je zeker niet.

 3. Ik ken het euvel met KPN die lulpiepers moet je echt helemaal nooit hebben, Die hebben er de ballen verstand van. Gewoon een monteur over de vloer laten en niet eerder laten gaan tot het probleem opgelost is, de mijne wou zelf al niet eens eerder weg.

 4. Gotogotogot. Iemand ervaring met internet via kabel met UPC? Ik snap van al die combi’s onderhand geen bal meer. Maar bij de KPN ook niet dus. Maar eh.. welkom terug!

 5. @Margo: Ik weet zelfs al dat de oplossing waarmee zo’n sociale-helpdeskmedewerker mee komt, niet gaat werken. Maar ga er maar niet tegenin, want dan heb je het gedaan.

 6. Ik ben korte tijd als bijbaantje naast mijn studie werkzaam geweest op het callcenter van onze Nederlandse ‘trots’ op telecom gebied, KPN. De mogelijkheden aan problem fix tools en de werkwijze die KPN haar callcenter medewerkers oplegd(!) is erg beperkt en vrij kansloos om ooit tot een betere service te komen. Het is (zelfs intern) een waar spinnenweb aan doorverbind kanalen en er heerst bij al deze verschillende afdelingen veel onduidelijkheid over wat wel en wat niet tot de werkzaamheden behoort.
  Over de kwestie ‘even het knopje omzetten’ kan ik zeggen dat de callcenter medewerkers inderdaad niet die mogelijkheden hebben, in veel gevallen kunnen ze zelfs niet eens zien dat er iets ‘uit’ staat en kan men niet anders (vaak tegen beter weten in)dan maar een monteur in te plannen. Bovenstaande heeft er o.a. (ik kan nog wel een A4tje of 6 doorgaan) voor gezorgd dat ik mijn KPN carriere snel heb beeindigd en dat ik zeker weet NOOIT meer voor deze organisatie te werken!!! De situatie zoals het geval is bij Mack valt (hoe gek het misschien ook klinkt) nog mee vergeleken met een aantal problemen die ik ben tegen gekomen bij KPN.

 7. De moppentrommel van Het Net. Vervolg op schrijven van Mack.
  Een paar medewerkers van Het Net zijn bezig een grote sleuf te graven. Een eind terug is een andere medewerker bezig die sleuf weer dicht te gooien. Vraagt een argeloze voorbijganger aan een van de gravers: “Wat heeft dit te betekenen?” Antwoord;: “Ja, we zijn bezig een draadloos netwerk aan te leggen!”
  Het volgende is echter geen mop maar waar gebeurd.
  Wij maken reeds geruime tijd gebruik van Het Net en wilden graag overstappen naar een andere abonnementsvorm. Normaliter kun je dat via Internet regelen maar die vlieger ging niet op,
  het werkte niet omdat het om een z.g. downgrade ging. Dus de Helpdesk gebeld voor €0,45 per minuut, en u raadt het al:
  al onze medewerkers zijn helaas nog in gesprek, ruim 10 minuten. Maar de aanhouder wint dus na ruim 10 minuten onze wens kenbaar gemaakt. Was geen enkel probleem, kon telefonisch geregeld worden en zou schriftelijk worden bevestigd. Een paar dagen later een brief van Het Net, ondertekend door Jelmer Kleingeld. Nu beschikken wij wij al vele jaren over ADSL.
  En wat staat er in de brief van Jelmer? Citaat:
  Zodra de aansluiting klaar is, krijgt u uw ADSL Doe Het Zelf Pakket toegestuurd. En de verzendkosten van dat pakket bedragen €8,95. Blijkbaar is de administratie van Het Net nog steeds een grote puinhoop, wij hebben immers al jaren ADSL. Dus maar weer de Helpdesk gebeld en 15 minuten te horen gekregen dat alle medewerkers in gesprek waren, dat is
  15 x €0,45= €6,75 ofwel bijna 15 ouderwetse guldens betaald voor een stommiteit van Het Net. Als ik niet gebeld zou hebben zou het ADSL-installatiepakket zijn toegestuurd, dat zou ik weer terug hebben moeten sturen, een rekening zou zijn gevolgd met alle misvrstanden van dien enz. Alsof dat allemaal niets kost. Ik wilde Jelmer een brief schrijven over deze treurige gang van zaken maar bij de Helpdesk kon men mij niet zeggen hoe ik deze zichzef Commercieel Manager noemende figuur kon bereiken. Ballentent!
  Frans

 8. Aanvulling op mijn verhaal van 5 april.
  In mijn verhaal van 5 april heb ik o.m. geschreven dat we naar aanleiding van onze overstap naar een ander (sneller) Internet- abonnement een ontvangstbevestiging kregen van Het Net waarin o.m.werd aangekondigd dat we een ADSL Doe-Het-Zelf-Pakket zouden krijgen terwijl dit niet nodig is, we beschikken al jaren
  over ADSL en dat funtioneert prima. Om te voorkomen dat Het Net onnodige kosten gaat maken door ons zo’n overbodig DHZ-pakket toe te sturen heb ik de Helpdesk gebeld. Kosten: €0,45 per minuut en 15 minuten lang zijn alle medewerkers helaas nog in gesprek. Uiteindelijk toch een medwerker aan de lijn gekregen en verteld dat men ons geen DHZ-pakket hoeft op te sturen want dat we dat al hebben. Dank voor die mededeling en u krijgt geen DHZ-pakket toegestuurd, aldus de Helpdesk. Enkele dagen later krijgen we zes brieven tegelijk van Het Net, waarvan er vier precies hetzelfde zijn en die gelijk zijn aan de eerder ontvangen bevestiging van onze overstap. Dus vier keer de mededeling dat we een DHZ-pakket zullen ontvangen enz. In totaal dus vijf brieven met hetzelfde verhaal. Er zat ook nog een brief bij van KPN dat de snelheid van onze ADSL verbinding was verhoogd. In totaal bijna 200 gram aan papier!
  Dus maar weer de Helpdesk gebeld à €0,45 per minuut om deze gang van zaken te melden. En weer ca. 15 minuten in de wacht gezet. Men kon mij niet vertellen wat de oorzaak was van die vier gelijke brieven en ik werd meerdere malen doorverbonden met “deskundigen” die het wellicht wel zouden weten. Geen van alle kon mij vertellen wat er fout was gegaan maar ik zou geen DHZ-pakket ontvangen, ik ben benieuwd wat er de volgende week gebeurt. Het zal me niet verbazen als er een bode voor de deur staat met een ADSL-Doe-Het-Zelf-Pakket.
  Alle vijf hiervoor genoemde brieven waren ondertekend door een zekere Jelmer Kleingeld, commercieel manager van Het Net. Aangezien ik deze idiote gang van zaken graag onder zijn aandacht wilde brengen vroeg ik hoe deze manager kan bereiken. Dat kon men mij bij de Helpdesk niet vertellen. Het argument: er werken zoveel mensen bij Het Net, dat kunnen we niet allemaal weten!! Ik heb maar een mail naar de Klachtenafdelig van Het Net gestuurd en daarin Jelmer geadvisserd te gaan solliciteren als manager van een ballentent op de kermis. Wat een treurigheid.
  Wordt hopelijk NIET vervolgd.
  Frans

 9. @Frans Mattaar: Het erge is, Jelmer weet van niks, doet tegenover de buitenwereld alsof hij een succesvol manager is en strijkt aan het eind van het jaar ook nog eens een bonus op.
  Ik hoop dat hij binnenkort zelf ook surfen en bellen bij z’n eigen tent neemt, dan wordt ook hij tot wanhoop gedreven.

 10. Ik ben sinds 21/3/2008 afgesloten sdoor een administratieve fout van Het Net-KPN.
  Inmiddels is de 32e aanvraag voor herstel gedaan.

 11. Ook mijn ervaringen met KPN met betrekking tot glasvezel zijn nu niet bepaald goed te noemen.
  14-4-2009 zou er een monteur komen om alles in huis aan te sluiten. Deze meneer is ook geweest , maar kon de installatie niet afronden. Hoewel KPN op hun website zweert dat men niet weggaat voor er 1 tv , computer en telefoon het doet , ging de monteur gewoon weg. Dikke pech dus ….
  Vrijdag 17-4-2009
  Kom thuis en zie dat de KPN gebeld heebft voor een nieuwe afspraak. Ik bel ze terug en wer plannen een afspraak voor 20 april om 13:00 uur in.
  Maandag 20-4-2009
  Om 11:00 uur belt de monteur met de mededeling dat de installatie niet door kan gaan vanwege een storing in een kast !
  OKE : HEB HET ZO ONGEVEER WEL GEHAD MET KPN !!!
  Heb meteen de KPN gebeld , en ben even uit mijn dak gegaan aan de telefoon. ALS men al een nieuwe afspraak maakt met een klant , dan mag je toch vereachten dat men eerst gecontroleerd heeft of de storing , die de oorzaak was van de eerdere problemen , opgelost zijn.
  Wat een stelletje prutsers !!!
  Dit kost me dus gewoon 3 vakantiedagen ….
  Ga dat wel op een of andere manier proberen terug te krijgen .
  Sta op het punt om tegen de KPN te zeggen dat ze alles weer mogen ophalen …….heb er de buik inmiddels wel van vol !!!
  Hans , Almere

 12. **Update van eerder bericht van 20-4-2009**
  Vandaag 18 mei 2009 is er weer een monteur langsgeweest. Had weer een dag vrij genomen , en wederom hetzelfde liedje …. WEER niet aangesloten. Schijnt nog steeds een storing te zijn. Geloof het of niet , het is echt waar…..
  Ik heb inmiddels contact gehad met de Manager Sales en Operations Almere . Heb hem op niet te mistane wijze kenbaar gemaakt dat ik dus verder afzie van Glasvezel van KPN. Ze mogen van mij alles weer ophalen. Ik heb mijn buik er vol van !
  KPN Glasvezel ………….dacht het niet ……
  Ben nu aan het rondsurfen en denk dat ik geheel KPN de deur uit doe……..
  gr Hans

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s