KPN efficiëntie

Goed, het is weer tijd voor een verhaaltje over KPN, want we hadden ze nodig, en dat is altijd goed voor het nodige vermaak. Ik leg eerst de situatie uit. Wij hebben drie televisies. Eentje beneden, eentje op de eerste verdieping en eentje op zolder. Dat is te volgen he? Op zolder en op de eerste verdieping maken we gebruik van een zogenaamde DVS, een draadloze verbindingsset.

Deze set hadden wij al lang in gebruik en tot volle tevredenheid, zelfs nog nadat twee jaar geleden hier een monteur kwam die de boel installeerde en zei dat hij de lampjes op de DVS had uitgeschakeld. Dan knipperen ze niet de hele tijd. Dat vond ik niet zo fijn, want als je lampjes hebt, moeten ze het ook doen, vind ik. Ik ben niet voor niks gek op Italiaanse auto’s. Dus wij konden niet meer zien of de DVS ook daadwerkelijk verbinding had, maar zolang de televisies werkten, moest dat dus zo zijn.

Totdat de televisie op de eerste verdieping uitviel en een foutcode gaf. Eerst probeerde ik het op te lossen met de instructies op de site, maar kwam er niet mee verder. Dus ik ging bellen. Dat was zaterdag. Ik kreeg een behulpzame en zeer bezorgde jonge vrouw aan de lijn, die met mij het probleem probeerde te analyseren. We kwamen er niet uit maar ze zou een nieuwe DVS-set sturen en ook een nieuw modem. De DVS-set zou thuis afgeleverd worden en het modem bij een afhaalpunt, tegen inlevering van het oude modem. Tevens vroeg ik of ze me instructies kon geven hoe ik het wachtwoord van het nieuwe modem kon wijzigen in het oude, anders zou iedereen hier steeds een ingewikkelde code moeten invoeren. Daarbij zou ze me op woensdag terugbellen om te informeren of alles gelukt was.

Omdat de vrouw zeer behulpzaam was, kreeg ik op maandag een doos binnen, met daarin de nieuwe DVS-set én het modem dat ik moest afhalen op het afhaalpunt. Tevens kreeg ik ook berichtjes dat ik nóg een modem kon afhalen op het afhaalpunt. En ik kreeg een mailtje met haar instructies over het wijzigen van het wachtwoord van het modem. Dat mocht dan weer niet hetzelfde wachtwoord zijn als het oude, want volgens hun moest mijn wachtwoord voldoen aan andere vereisten, dus ik maakte iets dat er op leek.

Tot mijn verbazing deed alles het weer, de televisie op de eerste verdieping, en zelfs het nieuwe modem had exact dezelfde naam en wachtwoord als eerst, ondanks dat ik het wachtwoord had gewijzigd. Ik ging dus weer even bellen, kreeg al snel weer iemand aan de lijn die me vertelde dat ik nu het admin wachtwoord van het modem had gewijzigd, en niet het wifiwachtwoord, verkeerde instructies dus. Of ik had me niet duidelijk uitgedrukt, kan natuurlijk ook.

Even later deden de televisie op de eerste verdieping en die op zolder het alletwee niet meer. Ik ging dus weer bellen, vertelde het verhaal en weer een ander ging met me meekijken. Ze zei dat het ook niet kon werken, want ik had maar twee DVS’en en ik had er drie nodig. Dat irriteert natuurlijk, iemand die zegt dat het niet kon werken terwijl het altijd gewerkt had, en er nu ineens twee televisies niet werkten in plaats van één. In elk geval, na een paar checks zei ze dat de technische dienst op afstand ging meekijken en zouden ze niks kunnen vinden, zou er een monteur langs komen.

Op donderdag had ik nog steeds niks gehoord, dus ik ging weer bellen. Nu kreeg ik weer iemand aan de telefoon, en nu begreep ik waarom ik steeds zo snel iemand aan de lijn kreeg. Deze mensen weten er niks van. Dat is eerstelijns support, hij was letterlijk en zonder schaamte van een briefje aan het oplezen wat de instructies waren. Al snel hield ik er mee op omdat hij me hdmi kastjes wilde laten verwisselen om te testen of het daar in zat. Maar daar zat het niet in, want dan zouden er ineens twee kapot zijn die het bovendien een paar dagen terug nog deden. De ingeplande monteurs, nee, die waren niet ingepland. Maar hij zou nu een monteur inplannen, eentje die ik moest betalen. Totaal anders dan het eerste verhaal. Ik protesteerde, maar deze man had precieze instructies over wat hij in welk geval moest zeggen. Dus hij plande een betaalde monteur in die mij vrijdag, vandaag dus, zou bellen.

Toen ik doorhad met wat voor leken ik eigenlijk te maken had, dacht ik dat ik zelf waarschijnlijk beter naar de oorzaak zou kunnen zoeken. Ik probeerde een kabel op zolder en sloot mijn laptop erop aan. Er gebeurde niks. Dus ik zocht op het modem en zag in één aansluiting geen lampjes branden. Ik raakte het nog niet aan of de lampjes gingen wel branden. Ha, kijk, een instabiel kabeltje. Daar sturen ze je dus een nieuwe DVS set en twee nieuwe modems voor toe. Kan er kennelijk makkelijk af. Er moest een nieuw clipje aan de kabel gezet worden, klaar is kees.

Op donderdagavond ging mijn telefoon. Het was de bezorgde mevrouw die mij woensdag zou bellen, maar wier telefoontje eigenlijk afgezegd zou zijn. Of alles weer naar tevredenheid werkte. Ja hoor, dat was een prima oplossing, dat vervangen van die DVS-set. Dank je wel hoor!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “KPN efficiëntie”

 1. Oh wat word ik moe van dingen die het niet doen, en dat je dan gaat bellen, e-mailen of twitteren en dat het dan soms eindeloos duurt voor het opgelost wordt. Probleem is dat die dingen allemaal veel te ingewikkeld zijn en niemand alles snapt. Onze tv gaf pas ook een foutcode. Foutcode opgezocht op internet en daar werd ik niet veel wijzer van. Uiteindelijk maar een foto gemaakt van een tussenkastje, dat genoemd werd op het internet. Nooit geweten waar het voor dient en vergeten dat het er was.. Maar foto en het probleem doorgetwitterd naar de helpdesk van xs4all, en die zag dat de lampjes op het ‘ding’ dat ik fotografeerde het niet deden. ‘Ding’ deed het wel in een ander stopcontact en inderdaad, er waren lampjes. Toen deed de tv het weer.
  Ander probleem was, mijn man ging mijn iPhone gebruiken omdat ik een nieuwe had. Vanaf dat er een nieuwe simkaart in zat gaf de telefoon geen sjoege als er gebeld werd. Beetje trillen was alles. Alles onderzocht, alles stond goed. Helpdesk van Ben begreep het ook niet. Nieuwe simkaart gestuurd, hielp niets. Dan moest het toestel maar opgestuurd worden ter reparatie. Ik liet het een week rusten want op een gegeven moment word ik het zo zat dat ik zo’n ding niet meer wil zien.
  Na een week was mijn interesse weer gewekt en ik pak die iPhone op, en zie een knopje links boven aan de zijkant dat je om kan zetten. Uit is rood. Het was rood! Godver, ik had het geluid fysiek uitgezet! Heel die stomme knop vergeten! Ook de helpdesk dacht er niet aan. Kennelijk was het per ongeluk omgezet toen ik het hoesje eraf en er weer om had gedaan bij het verwisselen van de simkaart.
  Nu werkt alleen de dongle van de zonnepanelen niet en kunnen we niet op de app kijken of alles goed werkt. Maar daar begin ik niet meer aan. Een jaar of twee, drie geleden was het ook zo en heb ik de halve wereld moeten onderzoeken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat die dongle ‘gewoon’ kapot was. Nu kennelijk weer . Dan maar geen controle.
  Het is echt hopeloos, al die digitale apparaten.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik gebruikte die knop toen ik nog werkte, om m’n iPhone op stil te zetten, maar was vergeten dat die er zat. Ik heb zelf op de klantenservice/helpdesk gewerkt , en allerlei problemen passeerden de revue, dat een iPhone geen geluid geeft als er gebeld werd had ik nog niet eerder meegemaakt, dus ik neem het de helpdesk van Ben ook niet kwalijk.
    Had jij die mevrouw niet even terugkoppeling gegeven over hoe je het probleem zelf had opgelost? Leert ze van.

    Like

 2. Vroeger (10 jaar terug) had ik niks dan gedonder met KPN, dus ik wilde daar nooit meer wat mee te maken hebben. Dus ik nam Telfort een dochteronderneming van KPN en het functioneerde 10 jaar zonder problemen. Totdat KPN de dochter verstootte en ik weer cliënt, zei het met beperkingen, van KPN werd. Het gedonder heeft weer een aanvang genomen. Ik denk dat ik overstap naar Ziggo.

  Like

    1. Waarom zou ik als abonnee van Ziggo (of willekeurig andere provider) mee willen betalen aan een voetbal of andere club. Wat is dat voor een idiotie. Als ze geld teveel hebben laat de prijs dan maar wat zakken.

     Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: