Zomaar wat negativiteit.

Inmiddels is mij wel duidelijk dat voorspellingen, uitspraken en vergelijkingen omtrent corona weinig zin hebben. Net als je denkt dat je juist gebudgetteerd hebt, komen er Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten. Een paar maanden geleden deden we het beter dan de Belgen (ondanks hun mondkapjes), nu is dat andersom. (nu hebben wij mondkapjes) Tijdens de eerste golf leek Duitsland het zo goed voor elkaar te hebben, nu vliegen ze gierend de bocht uit. (Duitsers zouden de regels beter opvolgen) De Spaanse griep roeide een groot deel van de Europeanen uit, en was daarmee veel dodelijker, maar nu zijn er de lockdowns, en is er betere gezondheidszorg dus hoe was het zonder geweest? Aan de andere kant valt er nu een veel groter deel van de bevolking in de risicogroep, als dat in 1914 ook zo was geweest was het waarschijnlijk nog veel erger geweest.

Je kunt er allemaal niks mee. Dat moet het kabinet ook gedacht hebben. Het maakt allemaal weinig uit, laten we aftreden, dan is alles weer goed en kunnen we verder. Avondklok instellen dan maar? Zodat we je kunnen bekeuren als je buiten bent in plaats van dat we je bekeuren als je gedrag vertoont wat mogelijk de verspreiding van corona bevordert? Waarom niet iedereen de komende drie weken verplicht binnen blijven? Gegarandeerd dat het virus daarna weg is. Of is dat populisme? Nee, denk het niet, daar word je niet erg populair mee. Verleng dan de lockdown maar. Dat geeft wat extra bedenktijd. Er vanaf komen we niet meer. Ik wil niet negatief doen of de betweter uithangen, maar op een gegeven moment is corona corona en halen we onze schouders er over op. Hallo manager, ik blijf een paar dagen thuis, ik heb corona. Ok, nou sterkte ermee, ziek goed uit.

Over honderd jaar constateert men luchtig dat het wel goed was dat corona even over de wereld raasde. Anders had men waarschijnlijk 15 miljard mensen op de wereld gehad in plaats van vier. Want met vijftien was het onmogelijk geweest om de temperatuur weer terug te dringen, met vier bleek het gelukt. En men keek rechtstreeks naar de 53e Elfstedentocht. Maar inmiddels is mij wel duidelijk dat voorspellingen, uitspraken en vergelijkingen omtrent corona weinig zin hebben. Er schijnt wel sneeuw aan te komen vandaag. Heb ik al lang niet meer gezien. Ik kijk er naar uit.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Zomaar wat negativiteit.”

    1. 13 mei, dan rolt de hele wereldbevolking om door de Roemeense variant. Een maand eerder wordt Roemenië virusvrij verklaart en gaat iedereen daar op vakantie. Achteraf zal blijken dat hun lab een paar weken vrij had genomen.

      Like

  1. Met zo’n avond (en nacht-) klok gaan veel meer mensen tegelijk tijdens de dag naar buiten en dan loop je het dus sneller op. Dat is hetzelfde als alle winkels sluiten. Dan gaan veel meer mensen tegelijk naar de supermarkt, omdat je daar ook handdoeken en ander hemaspul kan kopen. Misschien is het iets dat mensen op alfabet een tijdslot toegewezen krijgen. Dat heeft nog geen land geprobeerd, dus dat zal vast wel werken.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: