Herman Finkers

Als ik een lijstje had met dingen die je nog zou moeten doen in je leven -maar dat heb ik niet- dan kon ik er nu eentje afstrepen. Het bezoeken van een conference van Herman Finkers.
Vrijdagavond trad hij op in Zaandam, Zaanstad, Zaanstreek, Zaanse Schans, Maanzaad of hoe heet die plaats officieel. Herman Finkers is de beste cabaratier die Almelo ooit heeft voortgebracht en waarschijnlijk ooit zal voortbrengen. Ik heb dan ook nog harder gelachen als toen Bert Visscher de walm van onder zijn oksels in iemands richting stond te wapperen.

Niet alleen als cabaretier maar ook als Herman heeft hij mijn sympathie. Een nuchtere levenskunstenaar met dezelfde gedachtenworstelingen als ieder ander. Waarschijnlijk geneeskrachtiger dan menig psycholoog. Ik zat met verbazing te luisteren hoe hij vertelde over zijn ziekte en dat hij volgens de doktoren nog ongeveer 10 jaar te leven heeft en daar nog blij mee was ook. Aan de ene kant was hij dankbaar dat hij nog zo lang kreeg en aan de andere kant was hij blij dat het hem op een redelijke leeftijd overkwam. (Hij is nu 52.)

Maar mijn pensioen haal ik wel dokter?
Ja, dat wel. Maar je hebt er niks meer aan.

Buiten in de wachtkamer zag hij een oude man die half dement zijn rollator stond voort te duwen.
Ja, zei de oude man, oud worden is niet gemakkelijk.
Nee, dat heb ik daarnet ook gehoord.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

19 gedachten over “Herman Finkers”

 1. Ik mag die Finkers wel en vind het een soort opvolger van Toon Hermans. Het is alleen de vraag of ie net zolang zal leven. Nou is het ook niet zo dat Finkers nog exact 10,00 jaar leeft. Bij zo’n getal is het oordeel van een arts nooit zo zuiver en denk ik dat de realiteit tussen 5 en 20 jaar ligt. Als ie niet eerder onder de tram stapt, want dat is natuurlijk vals spelen.

  Like

 2. Ik heb hele andere lijstjes. Zo zou ik het wel eens met drie zussen willen doen, aangezien het met drie cavia’s binnenkort strafbaar is.

  Like

 3. Ik denk elk jaar minimaal 1 keer aan Herman Finkers. Meestal rond 5 december, als de sinterklaas-gedichten weer gemaakt moeten worden.
  Je vroeg een gitaar en een goochelspel. Maar wat denk je wel?!? Ik ben Sint niet!
  Piet.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: