Ergernissen.

Er zijn veel dingen waar een mens zich aan kan ergeren, al dan niet terecht, maar dat maakt voor de ergernis niets uit. Bovendien erger ik me alleen maar terecht. Bijvoorbeeld aan de krantenbezorger. Die is compleet waardeloos. Die bezorgt meestal om 5:00 de krant bij ons, op zijn brommer. Die laat hij dan stationair draaien onder mijn raam en doet zijn loopje in de buurt. Het duurt zeker vier minuten voordat hij opzout. Niet dat je dan definitief van hem af bent, welnee, later hoor je hem nog twee keer optrekken voor de rust wederkeert. Een paardelul eerste klas. De man heeft ons in een spagaat, want hij bezorgt meerdere kranten. Een digitale klacht indienen werkt niet door een bewuste (! nog een ergernis) fout in de website, en via de telefoon kun je alleen je adres doorgeven zodat je een krant krijgt nabezorgd en je hem volledig onnodig twee keer hebt.

Een andere ergernis gaat over de sneeuw. Het was een uurtje aan het sneeuwen, en omdat onze hond dan gek van blijdschap wordt, liep ik een extra rondje met haar. En dan heeft het nog geen uur gesneeuwd, of mannen zien hun kans schoon. Het godganse jaar doen ze niks en zitten ze voor het raam te wachten. Te wachten tot die ene vlok sneeuw valt. Al weken van tevoren houden ze het weerbericht in de gaten. Windend van opwinding checken ze hun uitrusting die klaarligt in de schuur.  Via een Whatsappgroep hebben ze contact met hun buurmannen. En als het dan zover is, als die eerste sneeuwvlok daadwerkelijk valt, dan trekken ze hun Himalaya-bestendige, verwarmde ondergoed aan, ze schieten in hun reflecterende pak, (wat ook van pas komt bij het hond uitlaten in het donker) ze zetten hun winddichte bivakmuts op, en gaan met hun sneeuwschuiver die vlokken te lijf. Niet alleen hun oprit, maar ook de openbare stoep zal sneeuwvrij gemaakt worden, zodat er geen kind meer met zijn slee door kan. Want ooit is hen verteld dat het een burgerplicht is, de stoep schoonhouden. Ja, dat irriteert me. En volledig terecht.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

16 gedachten over “Ergernissen.”

 1. Eindelijk is de te lange troosteloze grauwe herfst voorbij.

  En dan begin jij al te zeuren over wel of geen sneeuw?

  Gelukkig heb ik WhatsApp contact met jullie krantenbezorger.
  Hij gaat sneeuwballen tegen jouw ramen en deuren gooien.
  Maar hij vergeet ook de Krant bij jullie te bezorgen, zodat hij nog een tweede keer langs komt …

  Vrolijke groet,

  Like

 2. Nou, ik heb vanmorgen om 7 uur niets gemerkt, van die schone stoepen. En ik heb ze mooi laten lopen, een beetje je rug vernielen met die slee.
  En al die kleine autootjes hebben zomerbanden en durfden bijna niet te rijden op de binnenwegen. Wat ik me nog herinner, jij was toch ook tegen winterbanden?

  Like

   1. Zit er nog goed profiel op? Ik heb wel eens verschil gemerkt, maar alleen door de sneeuw. Het probleem is doorgaans dat de winterband er de hele winter onder zit. Al vanaf november. 99% van die tijd ben je beter af met zomerbanden omdat die eenmaal meer grip hebben. Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn huidige auto met winterbanden kocht, en ze er een jaar lang onder heb laten liggen, ook hartje zomer. Ik merkte er niks van. Nu weer zomerbanden, dan kom je er ook.

    Like

 3. Ik ben wat ouder en het loopt een stuk makkelijker in de sneeuw dan over die sneeuwvrij gemaakte stukken, daar is het doorgaans spekglad. Dus ik doe het ook niet dat sneeuwvrij maken maar je krijgt wel scheve gezichten.

  Like

 4. Ik zie mogelijkheden tussen Randy en je krantenbezorger . Kun je altijd de sneeuw de schuld geven.

  Ik maak mijn stoep ook sneeuwvrij, maar ook echt sneeuwvrij, niet dat er dan nog gladde plekken zijn. Dit doe ik sinds ik een keer op mijn plaat ben gegaan vol op mijn kind in de draagdoek. Want als je gaat door gladheid, is er ook geen redden meer aan. Voor dat je het beseft lig je plat.

  Like

  1. Dat je dat nu doet een dag nadat de sneeuw gevallen is, en je laat een strook over waar ze met de slee overheen kunnen, en je trekt niet zo’n hysterisch pak aan, ok. En jij valt ook wel als er geen sneeuw ligt.

   Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: