Verzet

Als de wereld steeds gekker lijkt te worden, kan dat natuurlijk ook betekenen dat het aan mij ligt. Ik maak me daar zorgen over, want ik krijg dat idee steeds meer. Zo denk ik dat ik vandaag geen goede indruk gemaakt heb bij een telefonisch gesprek over een vacature. Of ik proactief was, want dat was belangrijk. Terwijl ik helemaal niet weet wat het betekent. Ik weet alleen dat je het moet zijn tijdens sollicitaties. Net als dynamisch, dat moet je ook zijn. Terwijl ik helemaal geen zin heb om dynamisch te worden. Ik wil gewoon m’n werk goed kunnen doen.

Verder las ik dat er een aantal beroepen gingen verdwijnen maar er zouden nieuwe voor in de plaats komen. Gewone beroepen als boekhouder en verpleegkundige bestaan straks niet meer, maar dronepiloot en personal brander komen er voor terug. Tevens schijnt psycholoog een beroep te zijn waar veel vraag naar komt. Nou, dat is dus een bevestiging dat het niet aan mij ligt maar aan de wereld. Want zou ik het alleen zijn, hoefden ze niet een heel leger psychologen aan te laten rukken. Haa!

Nee, de wereld is niet gekker aan het worden. Het is de mensheid die langzaam verstrikt komt te zitten in haar eigen kapitalistische drang. Snapchat is 25 miljard waard. Pokemon Go draait recordomzetten. Het is zó ver van mijn interesse verwijderd dat ik er een beetje triest van word. Alsof ik ergens langs de weg gegeten heb van de verboden vrucht. Ineens begrijp ik veel medemensen niet meer. Ik geloof dat ik zojuist het begrip depressie heb ontleed. Het is helemaal geen lusteloosheid. Het is verzet tegen gekte.

 

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

5 gedachten over “Verzet”

  1. Depressie? Ik denk in eerste instantie de wereld, de mensen steeds helderder zien. Dat dat beeld niet vrolijk maakt is niet zo gek als je ouder wordt. Je hebt dan al zoveel voorbij ziet komen dat je geen enthousiasme meer op kunt brengen voor de volgende hype waar alles wat net komt kijken gek mee is. Waar je depressief van kan worden is het idee dat het jouw wereld niet meer is. De wereld verhardt en wordt steeds materialistischer. Maar je moet nog een tijd meedraaien. Of eens een andere richting kiezen.

  2. De wereld hangt van onzin en toneelspel aan elkaar als je het mij vraagt. Inderdaad iets als solliciteren. De werkgever voert een stukje op over hoe geweldig het bedrijf en de baan zijn, zo geweldig dat normaal loon vaak niet nodig wordt geacht maar het wel met minder kan. De werknemer probeert naar voren te brengen waarvan hij of zij hoopt,denkt, gokt dat de werkgever dat wil horen. En pas als iemand aan de slag gaat, zien beiden partijen of het in orde is.

    Dan is pokemon spelen misschien nog best een leuke hobby voor sommigen…

  3. Ik kijk al een tijdje vanaf de kantlijn toe. Heel af en toe kan mijn tong het bijten niet meer verdragen en geeft hij mijn gedachtes de ruimte. Meestal ben ik gewoon stil en schud ik met mijn hoofd. Stil verzet

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s