Tomtom

Vias plage, 20-7-2016

Het voordeel van vroeger was dat men nadacht over de te rijden route. Welke plaatsen, waar zitten de Peages, is de auto in orde, dat soort dingen. 

Nu volgt men de Tomtom en dat gaat geheid fout. Want de Tomtom zegt dingen die je niet gelooft. Files, afgesloten routes, dat soort dingen. En omdat je het niet gelooft maar vertrouwt op je instinct, volg je de laatste. Eventjes, want de Tomtom blijft maar mekkeren dat je terug moet. Elke kilometer die je volgens eigen instinct rijdt, geeft hij aan dat de nog af te leggen afstand groter wordt. Dat trekt je zelfvertrouwen niet, en samen met de afkeurende geluiden naast je, wordt de overmacht te groot, en zwicht je. Je neemt de voorgestelde afslag en je vertrouwt erop dat Tomtom corrigeert wat jij fout deed. Mis. Het ding wil je terug laten rijden omdat het nog geen nieuwe route heeft berekend, en terug gaat een man niet. Beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd. 

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben België gemist. We kwamen Luxemburg binnen via Duitsland en Duitsland schiet niet op. Tevens kwamen we Lyon binnen via het oosten terwijl ons hotel in het noorden lag. Allemaal de schuld van Tomtom en mijn twijfel. Je volgt óf Tomtom tot de dood erop volgt, óf je eigen richtingsgevoel. Niet een combinatie van beiden want dan ben je stuurloos. 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Tomtom”

 1. herkenbaar! Ik kan niet met navigatie rijden en dus deed ik een combinatie samen met borden en instinct, ik ben alleen verkeerd gereden door navigatie.

  Like

 2. Ben een keer naar Vias (het plageloze deel) gefietst in een strakke lijn via Jersey en Barcelona. Dat was nog voor de TomTomtijd en het geeft maar aan dat zoiets alleen maar verstorend kan werken. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind navigatie vooral handig als je eenmaal in een grote stad zit, maar die real-time gegevens zijn wel de toekomst, ook al werkt het nu nog niet perfect.

  Like

 4. Het is bij mij mijn hele leven goed gegaan zonder navigatie, met kaart, gezond verstand. Dus wat zou die TomTom nou moeten toevoegen, is dan mijn, denk ik, logische vraag. Met dus alleen maar verwarring tot gevolg.

  Like

   1. Zo weinig in elk geval dat bij mij nog nooit de behoefte aan zo’n Tomtom is ontstaan. Sterker nog, ik heb nu een mobieltje waarop ook navigatie zit. En om heel eerlijk te zijn, die juf die soms haar mond open doet omdat ik iets verkeerd ingedrukt heb, wekt mij echt op de zenuwen.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: