Een oude fiets

Ik heb mijn fiets een beurt laten geven. Tien jaar geleden kocht ik het ding tweedehands, en sindsdien is er niks aan gedaan. Heb in tien jaar nog geen lekke band gehad, maar ik heb ook niet veel gefietst. Maar de fiets begon herrie te maken, en ik vond het steeds gênanter worden. Na lang wikken en wegen besloot ik het ding naar de fietsenmaker te brengen, en sinds vrijdag heb ik hem terug. Wat een verschil!

Fietsen met een goede fiets is zoveel leuker. Het kostte 80 euro, maar dan heb je ook wat. Ik hoor weer die mooie tiktiktik als je rijdt en als ik vol in mijn remmen knijp, blokkeert het achterwiel weer, zoals het hoort. Natuurlijk, het is geen nieuwe, maar die kosten een vermogen en voor het beetje dat ik fiets is hij nog prima.

Ik heb al drie keer gefietst sinds vrijdag, zo blij ben ik er mee. Een oude fiets van ik denk een jaar of 20, alles kan een mens gelukkig maken. Wie döt mij wat vandage?

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Een oude fiets”

 1. Ik heb een nieuwe fiets.
  Een fiets zonder fietsketting maar met een cardan.
  Het onderhoud is nu alleen maar de banden oppompen.

  Met veel plezier rijd ik dagelijks op mijn fiets.

  Het weer wordt steeds beter.
  Ik wens jou veel fijne fietstochten.

  Zonnige groet,

 2. Ik heb verleden jaar een nieuwe fiets gekocht. Als beste getest door de ANWB als toerfiets. En ik fiets elke dag. Goed voor knieën, lijn en humeur.
  Maar mijn oude fiets uit, schrik niet, 1981, staat ook nog steeds in de garage. Ik heb hem niet ingeruild. Dat jaar gingen we niet op vakantie, maar kochten een fiets voor mij en nog wat voor het huis.
  En als mijn man een karweitje heeft, pakt hij altijd die fiets. Gereedschap in de fietstas, een emmer aan het stuur. Werk jas aan. Daar gebruikt hij zijn Koga niet voor.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s