Een oude fiets

Ik heb mijn fiets een beurt laten geven. Tien jaar geleden kocht ik het ding tweedehands, en sindsdien is er niks aan gedaan. Heb in tien jaar nog geen lekke band gehad, maar ik heb ook niet veel gefietst. Maar de fiets begon herrie te maken, en ik vond het steeds gênanter worden. Na lang wikken en wegen besloot ik het ding naar de fietsenmaker te brengen, en sinds vrijdag heb ik hem terug. Wat een verschil!

Fietsen met een goede fiets is zoveel leuker. Het kostte 80 euro, maar dan heb je ook wat. Ik hoor weer die mooie tiktiktik als je rijdt en als ik vol in mijn remmen knijp, blokkeert het achterwiel weer, zoals het hoort. Natuurlijk, het is geen nieuwe, maar die kosten een vermogen en voor het beetje dat ik fiets is hij nog prima.

Ik heb al drie keer gefietst sinds vrijdag, zo blij ben ik er mee. Een oude fiets van ik denk een jaar of 20, alles kan een mens gelukkig maken. Wie döt mij wat vandage?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

2 gedachten over “Een oude fiets”

 1. Ik heb een nieuwe fiets.
  Een fiets zonder fietsketting maar met een cardan.
  Het onderhoud is nu alleen maar de banden oppompen.

  Met veel plezier rijd ik dagelijks op mijn fiets.

  Het weer wordt steeds beter.
  Ik wens jou veel fijne fietstochten.

  Zonnige groet,

  Like

 2. Ik heb verleden jaar een nieuwe fiets gekocht. Als beste getest door de ANWB als toerfiets. En ik fiets elke dag. Goed voor knieën, lijn en humeur.
  Maar mijn oude fiets uit, schrik niet, 1981, staat ook nog steeds in de garage. Ik heb hem niet ingeruild. Dat jaar gingen we niet op vakantie, maar kochten een fiets voor mij en nog wat voor het huis.
  En als mijn man een karweitje heeft, pakt hij altijd die fiets. Gereedschap in de fietstas, een emmer aan het stuur. Werk jas aan. Daar gebruikt hij zijn Koga niet voor.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: