Joost Prinsen

 

Hij draagt gedichten voor, door anderen geschreven

Uit het hoofd en onverstoord, komt poëzie tot leven

bewondering is grenzeloos

voor de zonderlinge virtuoos

die slecht gekleed, en lak aan reputaties heeft

Zijn rug is kromgebogen

Met harde stem en zachte g

voert Joost ons met zijn woorden mee

Geen enkel woord gelogen.

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Joost Prinsen”

  1. Ik blijf het altijd prachtig vinden wat hij zo uit zijn hoofd voordraagt. Ben ook gek op Willem Wilmink en Ivo de Wijs en vaak strooit ie dat er tussendoor. Voor Met het Mes op tafel was ie ook de meest geschikte spelleider. Jammer dat ie dat niet meer kan combineren met zijn privésituatie. Herman doet het ook goed, maar Joost deed het nog net wat beter. En natuurlijk een grote fan van Erik Engerd.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: