Dieptepunt

Een jaar of wat geleden bezocht ik de Amsterdam Arena voor de wedstrijd Ajax-Feyenoord. Die schijnt een klassieker te heten. Ik zat ergens op de eretribune, en vanuit daar had ik goed zicht op vak 410. Het was koud, maar er stonden ontblote basten. Stijf van de drugs waarschijnlijk, agressieve koppen alom en er werd brand gesticht. Sfeervak, zo noemen ze zichzelf. Ik moest er niet aan denken dat ik daar tussen stond.

Nu hadden de supporters het gemunt op Kenneth Vermeer, die Ajax verliet omdat hij geen basisplaats had en naar Feyenoord ging. Hij is dus een NSB-er volgens VAK 410 en werd aldus toegezongen. “Van godenzoon naar hoerenzoon” stond op een groot spandoek en tot overmaat van ramp had men een pop met een Vermeer shirt opgehangen aan een touw en liet deze naar beneden bungelen. Nota bene, ze hebben het hier over een ex-Ajacied.

Ik kots op dit soort lieden. Een eersteklas keeper als Vermeer met z’n allen uitmaken voor NSB-er, ik ben zo blij dat ik geen Ajacied ben, want ik had me doodgeschaamd. PSV mag dan in de ogen van de Godenzonen een provincieclubje zijn, ik voel me er toch echt thuis met m’n tienjarige zoontje naast me.

Het lijkt wel of ze bij Ajax bang zijn voor dit vak. Over de afscheidsgroet aan Johnny Heitinga hing de pop die Vermeer moest voorstellen. En Johnny neemt zwaaiend afscheid. Lazer toch op. Ajax, dat de mond vol had toen er in Den Haag spreekkoren klonken richting Bazoer, had nu gelijk moeten ingrijpen. Stap van het veld af, en je bent de held. De echte Ajax supporters zullen zich dan ook tegen de mislukkelingen keren die dit op hun geweten hebben.

vermeer

 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Dieptepunt”

 1. Inderdaad schandalig dit soort lui. Volgens mij greep Ajax wèl in toch? Ze riepen om dat de wedstrijd gestaakt zou worden ofzo. Zag zoiets bij studio sport.
  Ik vind ‘het voetbal’ al zo verrot tegenwoordig dat ik niet met mijn jongens naar welk stadion dan ook durf.

  Like

 2. De wedstrijd stil leggen en de oproerkraaiers arresteren is in mijn ogen de enige oplossing.

  Ik lees dat de onverlaat na een kort bezoek aan de politie weer vrolijk vrij rondloopt.

  Bizarre wereld leven wij in.

  Bezorgde groet,

  Like

  1. Arresteren…de politie is toch al hun vijand. De rest van het Ajax publiek moet zich tegen hen keren. De voetballers moeten het openlijk uitspreken. Dan pas gaan die ogen open.

   Like

 3. ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik snap nooit zo waarom er zoveel rivaliteit is tussen Ajax en Feyenoord. En heeft Wageningen geen eigen voetbalclub? Of misschien is dat maar goed ook, als Wageningen dat soort eieren uitbroedt. Maargoed, ik heb er geen verstand van 😉

  Like

  1. Vroeger had je het roemruchte Wageningen, het stadion is er nog steeds en staat te vergaan bovenop de Wageningse Berg. Elke club was bang om daar naar toe te gaan, zelfs Ajax en Feyenoord. Waarom die twee zoveel rivaliteit hebben? Geen idee, ik denk om dezelfde redenen als dat Israel rivaliteit heeft met Palestina, Katholieken vs Protestanten in Ierland, het wordt ze een beetje met de paplepel ingegoten.

   Like

   1. Opgepookte rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam met als gevolg een sfeer waarin dit schoelje zich kan uitleven. Treurig en triest dat spel bittere ernst wordt en sommigen zo boven het hoofd groeit. Ik wil er geen woorden meer vuil maken aan steeds weer datzelfde rottige liedje….

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: