Waar gaat het over?

Zo, de rugpijn is bijna weg, anderhalve week deed mijn lichaam erover, daarbij nog dwarsgezeten door een eigenwijze eigenaar van dat lichaam die gewoon hele dagen werkte en amper heeft gelopen, dé therapie die hij anderen met rugpijn altijd aanleunt. Maar goed, anderhalve week en dat zonder behandeling van een peut. Ik kan natuurlijk wel trots doen, maar feit is wel dat als ik in het holenmenstijdperk had geleefd, ik nu dood was. Want ik zou anderhalve week geen eten hebben kunnen vangen en empathie was nog niet uitgevonden dus niemand zou met mij gedeeld hebben. Maar misschien zouden een paar planten mij in leven hebben gehouden of had ik makkelijk anderhalve week zonder eten gekund. Misschien zou ik wel helemaal geen rugpijn gehad hebben omdat ik niet 9 uur per dag achter mijn laptop zat, de avonden nog even niet meegerekend.  Misschien bestonden er geen holenmensen omdat Adam en Eva  de eersten waren. Maar dat lijkt me ook weer onwaarschijnlijk gezien de opgravingen die in de loop der tijd gedaan zijn.

Ik ben trouwens een boek aan het lezen waar ik al eens eerder in begonnen ben maar destijds niet doorheen kwam. Een kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson. En wat er precies aan de hand is weet ik niet, maar ik ben nu op bladzijde 100 en heb eigenlijk geen idee waar het over gaat. Hij gaat van wetenschapper naar wetenschapper, de ene nog onbekender dan de ander en allemaal hebben ze een kleine uitvinding gedaan. Of misschien wel een grote, dat is wat lastig inschatten, maar ineens valt me de naam van zo’n wetenschapper op en op dat moment weet ik bij God niet wie dat was. Heb ik dus niet goed opgelet in het boek, maar ik heb ook geen zin om terug te gaan zoeken. Vreemd genoeg leest het wel lekker, maar misschien heb ik wel het vermogen om ook telefoonboeken uit te kunnen lezen.

Toch zou ik er wel iets meer van op willen steken. Toen ik a brief history of time van Hawking las, had ik wel het gevoel dat ik opschoot. Niet dat ik het allemaal snapte, maar het werd mij ongeveer duidelijk wat Hawking nu wel en wat hij niet snapte. Vervolgens weet ik dat ik me moet concentreren op wat hij wel snapt, want wat hij al niet snapt hoef ik helemaal niet aan te beginnen. Van Bryson krijg ik geen hoogte van wat hij nu wel en wat hij nu niet snapt. Ik heb een collega, die snapt alles. Het probleem is alleen, als ik hem iets vraag, duurt het een half uur voordat hij het uitgelegd heeft. En die tijd heb ik niet. En als ik iets denk te weten, of nee, ik weet het zeker, dat heeft hij net de meeste recente theorieën gedownload die zeggen dat het toch weer anders zat. Waarom ik toch zo op zoek ben naar hoe het zit weet ik ook niet. Want als er iets is dat ik met zekerheid kan zeggen is het wel dat ik daar tijdens mijn leven toch niet achter kom. Ik heb nog drie boeken van Jo Nesbø liggen. En anders nog een Zweedse puzzel.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Waar gaat het over?”

 1. Ik heb hier Hakan Östlundt liggen. Maar lees momenteel Soerabaja van Pauline Slot. Over een plantersgezin in de jaren 40. Het boeit me omdat de oma en opa van mijn man zo’n plantersgezin waren en ik altijd de verhalen van mijn mans moeder heb gehoord.
  Je kunt best een paar dagen zonder eten. Ik heb verleden week een heftige aanval van migraine gehad. Dan eet ik geen hap, want ik houd niets binnen. Na drie dagen kon ik weer drinken. En dat was wel nodig. Kostte me wel 2 kilo, die ik er nu maar weer bij werk.
  Alles bij elkaar kost het me een week. Vroeger met het werk minder, maar dan kreeg ik injecties. Nu ziek ik uit.

  Like

 2. A brief history of time en A short history of nearly everything vind ik beiden geweldige boeken. Je hoeft niet alles te begrijpen, als je maar door krijgt dat er meer is dan alleen Adam en Eva.

  Ik denk dat jij het als holenmens ook best gedaan zou hebben; je zou als jager-verzamelaar veel beweging krijgen en geen 30kg overgewicht hebben en dus geen rugpijn. En krijg je dan toch nog rugpijn, dan ga je aquagymmen in de langs het hol stromende rivier en eet gewoon guppies.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.