Nog drie.

Ik had vannacht een nachtmerrie. Een echte waarbij je, als je een acteur zou zijn, schreeuwend wakker wordt. Bij mij was het slechts een ademstoot. Ik weet niet meer precies wat er gebeurde, maar het had te maken met de film paranormal activity. Dat waar ik niet meer in geloof, maar waar ik vroeger best bang voor was. Deze droom speelde ook vroeger, in het oude huis maar ik kan me verder niet meer herinneren waar ik bang voor was. Ik keek op de wekker en zag dat het iets na vieren was. Ik stapte uit mijn bed en ging naar de wc. De angst zat nog in mijn lijf, maar mijn ratio won het. Daarna stapte ik weer in bed en droomde ik verder. Weer was ik in het oude huis, maar ditmaal was het geen nachtmerrie maar een frustatie, die het in leven houden van vissen betreft.

Vroeger, op mijn oude kamer had ik een tropisch aquarium. Het stond er nu weer alleen zaten mijn huidige vissen erin. Guppen. Verwarming erin, filtertje, water verversen, u kent het misschien. Aan de andere kant van mijn kamer stond een bak met water met daarin één geisoleerde gup. Die kreeg verder geen verzorging. De guppen in de bak waar ik voor zorgde hadden het zwaar. Er zaten nauwelijks leven in, ze zagen er grauw en lusteloos uit. De gup in de bak die geen verzorging kreeg deed het prima. Die had inmiddels kleine guppen voortgebracht en zelfs nog andere soorten. De bak die ik verzorgde was enorm, zeker twee meter hoog en tien meter lang. Ik was aan het overwegen om de guppen die ik verzorgde te gooien bij de vissen die ik niet verzorgde en het maar te laten. Daar eindigde het ergens.

Mijn echte guppen leven niet lang. Ik kan nieuwe halen en ze verzorgen wat ik wil, ze gaan steeds dood. Iets gaat er fout. Waarschijnlijk ben ik niet gemaakt om een schepper van een wereld te zijn en moet ik me daar niet in mengen. Toen ik beneden kwam lag er weer eentje dood op de bodem. Nog drie te gaan.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

5 gedachten over “Nog drie.”

  1. Nou eerlijk gezegd niet. Maar mijn buurvrouw die twee van mijn guppen heeft gekregen van de zomer, heeft ze nog gewoon in leven, kleinere bak, geen verwarming of pompje…allemaal dingen waarvan de dierenwinkelmeneer zei dat ze het moest bij guppen. Maar ja, ze gingen ook al dood toen ik die dingen nog niet had.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.