Changeakter

Misschien komt het omdat ik bij een Softwareleverancier werk, maar wij hebben twee soorten werknemers. Technische en snelle. En ik. Tussen de middag zitten wij gezamenlijk aan een snelle lunch, met pesto, rucola, krabsalade, filet americain, crackers, optimel en potverdorie als ik dit zo opsom lijkt het wel of ik met een stel homo’s aan tafel zit! Ik heb ook uitdrukkelijk verzocht om spikkeltjesworst, bruin brood en karnemelk. In elk geval, de gesprekken zijn van hetzelfde laken een pak. Ik versta hun taal niet. Hockey, sales, en games. Nu dacht ik altijd dat gamen voor jongens was maar nee, mijn collega’s doen het ook. Ze hebben zelfs racestuurtjes en racestoelen en zonder gêne vertellen ze erover.

Vanmiddag hadden ze het over televisies en wat er allemaal mogelijk is en ik kon het in geen velden of wegen volgen. Ik kan het niet eens navertellen. Netflix, Apple-tv, ultra hd, films kijken op je iPad en weet ik het allemaal. Utopia, daar hadden ze het ook over. Toevallig had ik op radio 1 gehoord dat het een programma van John de Mol was, maar dat had ik niet gezien, dus ook daar kon ik niet over meepraten. Wij hebben nog een televisie uit de jaren ’80 van de vorige eeuw en dat vinden ze op zich wel weer grappig. Maar toch besloot ik me in het gesprek te mengen. Ik vertelde over de nieuwste dienst van KPN die wij hadden afgenomen en daarmee kreeg ik de aandacht. Changeakter heet het, maar niemand kende het. Nee logisch, want ik verzon het ter plekke. Wat of dat wel niet mocht zijn. “Nou,” legde ik uit, “soms kijk je een film die op zich wel goed is, maar waarbij je je ergert aan een bepaald acteur. Met Changeakter kun je dan opgeven dat je een bepaald acteur kunt laten vervangen door een andere. Laatst bijvoorbeeld, ik keek naar Meet de Fockers, maar ik kan die Ben Stiller niet uitstaan. Nou, dan geef je gewoon op dat je Greg Focker door John Travolta laat spelen. Ergernis weg! Je kunt alleen geen acteur instellen die op dat moment al een andere rol heeft in de film. Mooi hoor!”

Tijdens de uitleg zitten ze je wat glazig aan te kijken. Maar gelukkig schieten ze toch wel weer in de lach om die collega uit Vaassen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. In een vorige werkkring dachten ze dat je na negenen Vaassen niet meer in kon omdat de slagbomen dan dicht gingen. Ach ja, zo vermaak ik me. Met het in stand houden van mythes en het verzinnen van onzin.  Ik ben daar erg goed in, al zeg ik het zelf.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

9 gedachten over “Changeakter”

  1. Changeakter ? Alla, voordeel van de twijfel, zou kunnen. Maar ingevoerd door KPN ? Zo innovatief zijn die niet. Dus vanwege KPN viel je door de mand.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.