Assistente

Vanochtend in de auto kreeg ik een sms-je. Ik was net onderweg maar er zat al een hete accountant op me te wachten, stond er. Nu heb ik dat een aantal jaren geleden ook al eens meegemaakt en gezien haar naam dacht ik dat het dezelfde was. Een ouderwetse oerhollandse naam. Steunbeer zou een prima achternaam zijn. Maar ze was het niet. Het was een andere, niet blond maar donker en kon er alleszins mee door. Enige probleem was dat ze een jaar of twintig was, en net kwam kijken in de boze wereld van de grote accountskantoren. Vreemd dat ze het niet was, trouwens. Hoe groot is de kans dat je bezocht wordt door een knappe assistent accountant gezegend met een ouderwetse naam? Niet groot. Maar als het lot je toch welgevallig was, hoe groot is dan de kans dat er nóg een knappe assistent accountant met dezelfde naam op je wordt afgestuurd? Miniem lijkt mij. Het is uitermate vreemd dat ik nog niet door de bliksem ben getroffen.

Goed, verder heb ik er weinig over te melden. Het waren meer mijn collega’s die nieuwsgierige blikken kwamen werpen. Ik ben natuurlijk 44, en je hoort je te gedragen naar je leeftijd. Dus flirt ik alleen met vrouwen van mijn eigen leeftijd die je keihard kunt terugpakken mochten ze je aanvallen op kaalheid, rughaar of overgewicht. Aan de andere kant vind ik het ook weer onbeleefd om niet met haar te flirten want ja, ze kan zich natuurlijk zomaar beledigd voelen. Ik ken dat gevoel, ik ben ook beledigd als er niet met me geflirt wordt, en dat is echt niet grappig. Laatst gebeurde het me nog, ik ben dan een week van slag. Maar dat had u al gemerkt natuurlijk.

Nou ja, flauwe smoes om te vergoeilijken dat er een week geen logje stond. Ik weet niet meer hoe mijn eigen blogwet 2011 in elkaar zat. Maar de allerdrukste periode op mijn werk lijkt langzaam aan een eind te komen dus ik haal weer adem. Misschien dat andere dingen me dan weer op gaan vallen zodat ik er over kan schrijven. Want dat was het probleem, ik pikte niks meer op behalve werk gerelateerde zaken. Wat natuurlijk niet helemaal goed is. Of misschien is er ook helemaal niks bijzonders gebeurd de afgelopen twee maanden. Iemand nog iets gehoord over hoe het afgelopen is met Mandela? Is-ie weer het ziekenhuis uit?

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Assistente”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.