De macholanden

Dit is nu de tweede avond achter elkaar dat ik een logje wis. Het was een logje met mijn mening over een politieke zaak, en ik ben erachter dat ik niet geschikt ben om er een politieke mening op na te houden. Er klopt namelijk geen zak van. Ja, natuurlijk, er zitten zeker dingen in die veel mensen zullen aanspreken, maar er zitten ook dingen in die veel mensen tegen de borst zullen stuiten. En als ik nu politicus was dan nam ik dat op de koop toe, maar nu heb ik slechts een mening over een ver land waar ik nooit geweest ben, waar ik de cultuur niet van begrijp en waarvan ik vind dat ze maar net zo moeten denken als ik. Nee, dat schiet weinig op, bovendien wordt de Sotsji discussie al volop door anderen gevoerd. En aan het eind hoort Poetin mij toch niet.

Ik bemoei me vooral met mijn werk momenteel. Mijn titel is finance manager, maar ik ben nog steeds boekhouder. Want dat is wat ik voornamelijk doe. Ons moederbedrijf heeft dochterondernemingen in 17 landen geloof ik, en allemaal hebben ze hun eigen finance manager, misschien enkele net van de grond gekomen vestigingen uitgezonderd. Vandaag kwam mij ter ore dat mijn Deense collega een andere baan heeft en vervangen wordt door een vrouw. Ik moet nu even diep nadenken maar ik geloof dat ik alleen nog in Brazilië, Chili en Engeland een mannelijke collega heb. (De macholanden) Alle andere landen hebben vrouwen in dienst als finance manager. Waarmee is aangetoond dat ik een vrouwelijk beroep uitoefen. De oerdegelijke boekhouder, het betrouwbare geweten van het bedrijf, het is een vrouwenberoep geworden. Misschien moet ik mij maar laten omscholen tot verpleger of zo. Ach nee, ik kon altijd al goed met vrouwen opschieten. Misschien heb ik veel dezelfde kwaliteiten. Kan ik ook twee dingen tegelijk. Ben ik heel goed in commentaar leveren. En ben ik slecht met gereedschap.  Maar ik heb ook echt mannelijke eigenschappen. Ik hou van grote honden. Ik weet niet hoe met baby’s om te gaan. Ik hou van snelle auto’s. Sloof me graag uit. Eigenlijk ben ik het beste van twee werelden.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “De macholanden”

  1. Volgens mij is boekhouder een conservatief beroep. Het is immers niet de bedoeling dat je de boeken weggeeft. En vrouwen zijn nu eenmaal behoudender dan mannen. 😉

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.