Etterzak

Somebody’s downloading porn, zei een Noorse consultant die mij hielp en constateerde dat het systeem traag was. Hij was vroeger de Finance manager van ons bedrijf in Noorwegen, maar hij heeft een overstap gemaakt. Hij is tien jaar jonger dan ik, rijdt een BMW, verplaatst zich minimaal 1 keer per week met het vliegtuig en staat genomineerd als Future leader van ons bedrijf. Persoonlijk schat ik hem hoog in op de lijst van “onmisbaren”. Daarbij zijn de vrouwen op ons kantoor meer dan gemiddeld geïnteresseerd in hem, en spreekt hij perfect Engels. Waar op vrijdagmiddag mijn voorraad Engels lijkt te zijn verbruikt gooit hij er gewoon nog vloeiend Engels uit. “Yes, that might be a possibility, but you really don’t want to do that.” Dus niet “wanna” maar “want to” Je hoort ook zijn perfecte th uitspraak. Hij spreekt in het Engels net zo makkelijk als in het Noors, en Zweeds of Deens verstaat hij ook. Hij helpt mij waar hij kan bij een lastige IT klus zonder zijn geduld te verliezen. Als hij niet zo’n aardige gozer was, zou ik hem wel een misselijk kereltje moeten vinden. En dan zou ik zonder twijfel worden beticht van afgunst.

Dus ik zou jaloers zijn op een etterbak, maar nu hij aardig is heb ik daar geen last van. Waarmee vastgesteld is dat jaloezie veroorzaakt wordt door de combinatie van succes hebben en een etterzak zijn. Zou iemand slechts een etterzak zijn, dan denk je: “wat een loser” maar je zegt het niet. Zou iemand een etterzak zijn en succes hebben, dan zeg je: “wat een loser” maar je denkt het niet. Je denkt: “hoe zorg ik dat die vent zo snel mogelijk verongelukt?” Maar als iemand aardig en hulpvaardig is en hij heeft succes, dan gun je hem zijn succes en prijst hem. Zoals ik nu doe. Je overweegt heel even homoseksueel te worden.

Het mooie is dat u nu weet dat als er ooit iemand in welk verband dan ook tegen u zegt dat u jaloers bent, dat er gewoon ergens een etterzak in het spel is en dat het dus niet aan u ligt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

7 gedachten over “Etterzak”

 1. Vind de bekentenis : ‘Je overweegt heel even homoseksueel te worden’ veel interessanter. Hoewel er geen afgunst is, zou je wel in zijn schoenen willen staan. Of er heel dichtbij 🙂

 2. Je kan iemand toch ook gewoon bewonderen en waarderen? En daar hoeft niet meteen je eigenwaarde van te gaan kelderen. Ieder mens is uniek Mack! Ook is het niet nodig meteen homo te worden 😉

 3. @Cinner: Nee hoor. Ik moet niet aan zijn baan denken. Dat Engels van hem, dat zou ik wel willen kunnen. Verder ben ik uiterst tevreden.

  @Eva: Ik denk nog steeds dat je geen homo kunt worden, al zou je willen.

 4. Moest je daarvoor naar Zweden om te horen dat er iemand porno download??
  En je kan over een paar weken, in Frankrijk, ervaren hoe het is om homo te zijn.
  Ik heb Willy reeds geïnformeerd!

 5. ‘,,,rijdt een BMW, verplaatst zich minimaal 1 keer per week met het vliegtuig en staat genomineerd als Future leader van ons bedrijf. Persoonlijk schat ik hem hoog in op de lijst van “onmisbaren”. Daarbij zijn de vrouwen op ons kantoor meer dan gemiddeld geïnteresseerd in hem’

  En dan zeggen ze dat mannen oppervlakkig zijn.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s