Werknemernummer 14.

Als boekhouden voetballen was, was ik Johan Cruijff. De kunst beheersend tot in de perfectie. Opgaand in de cijfers en handig manoeuvrerend door de kolommenbalans. Fouten worden tot op de laatste cent gecorrigeerd. Marge van netto, marge van bruto, kostprijzen, wegingsfactoren, marge per artikelgroep, 500 formules in 1 spreadsheet, controlegetallen en geen enkele fout. Elke maand weer. Kopiëren, plakken, zoek en vervang, controleren en een onnavolgbaar margeoverzicht afleveren. Vandaar uit verder naar balans en winst-en verliesrekening.
Een nieuw financieel pakket staat ons in het vooruitzicht. De cursusleider schrijft mijn vragen op, en zegt dat hij erop terugkomt. Waarom die sortering, en waar dient dat veld voor? Is het niet beter om die en die tussenrekeningen op één en dezelfde verslagleggingsrekening te zetten? Ik leg hem uit hoe de boekingsgang zou moeten zijn en aarzelend vult hij de door mij genoemde rekeningen in op de plaats die ik aangeef. Als de balansuitdraai niet op gang komt zeg ik hem het vinkje in het onderste veld uit te zetten. De man doet het en de balans rolt over het scherm.
Ik voel mij Cruijff die, voor het eerst in New York, tegen de taxichauffeur zegt:”Hier links, da’s korter.”

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Werknemernummer 14.”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: