Aflossingsvrij.

€ 25.000,- lenen tegen € 32,- per maand adverteert Postkrediet.nl. Met bovendien nog een gratis dagje Dolfinarium (Marina!) als je nu een lening afsluit.

Zo, da's een hoop maanden aflossen denk ik dan bij mezelf. Maar het is nog veel mooier. Het gaat hier om een aflossingsvrije lening! Je hoeft dus helemaal niet af te lossen. Geweldig, ik bestel gelijk een knalgele Fiat Punto Abarth. Hoe doen ze dat bij postkrediet? Nah, da's van later zorg, eerst een leninkje afsluiten.

Bij het boekhouden handelt men (tenminste rasboekhouders) volgens het voorzichtigheidsprincipe. Verliezen neem je van tevoren, winsten pas als ze gerealiseerd zijn. (beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht) Tevens hou je rekening met goed koopmansgedrag, wat zoveel wil zeggen als, je huid niet weggooien voordat de beer op je schiet.
Bij de reclamemakelarij is het precies andersom, zij stellen de zaken altijd gunstiger voor dan ze zijn, veel geschreeuw, weinig wol, en eigen haard, vertrouw nooit de gasten van de waard.

De tekst van Postkrediet kan ook luiden:

€ 25.000,- lenen tegen €66 euro per maand exclusief eventueel belastingvoordeel als u de lening besteedt aan onderhoud of verbetering van uw eigen huis mits dit uw hoofdverblijf is.
De lening is aflossingsvrij, maar dient wel degelijk afgelost te worden, als u dood bent staan wij als eerste op de stoep om uw nabestaanden te dwingen hun huis te verkopen.
Daarbij zijn de maandlasten alleen het eerste jaar vast, daarna betaalt u het dan geldende rentepercentage.

Maar ja, dat zal wel teveel afschrikken.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

22 gedachten over “Aflossingsvrij.”

 1. sparen, sparen eerst maar geld vergaren, das het voordeligst en als je niet sparen kunt, doe je maar zonder, de meeste mensen willen maar veel te veel terwijl ze er eigenlijk het geld niet voor hebben 😉

  Like

 2. ohhh ja oplichters ja… Klinkt altijd mooi om waar te zijn. En ja inderdaad sparen is beter.. Krijg je nog geld toe ook. Niet te veel sparen anders staat de belasting voor de deur om het weer op te halen…

  Like

 3. ohhh ja oplichters ja… Klinkt altijd mooi om waar te zijn. En ja inderdaad sparen is beter.. Krijg je nog geld toe ook. Niet te veel sparen anders staat de belasting voor de deur om het weer op te halen…

  Like

 4. Ik had zo’n tussenpersoon over de vloer toen ik oversloot ivm een verbouwing. Die kwam tot de conclusie dat ik geld ging besparen. Gelukkig kan ik ook een beetje met cijfertjes overweg.
  En gaan ze opeens heel anders tegen je praten.

  Like

 5. Ik had zo’n tussenpersoon over de vloer toen ik oversloot ivm een verbouwing. Die kwam tot de conclusie dat ik geld ging besparen. Gelukkig kan ik ook een beetje met cijfertjes overweg.
  En gaan ze opeens heel anders tegen je praten.

  Like

 6. Volgens mij wil je niet weten hoeveel mensen er in tuinen.
  Mijn zwager had ooit een kozijenboer aan de deur. Ja, kon ook een lening bij. Die lulde ook dat ze er op vooruit zouden gaan. Helaas vor de kozijnenboer trapte mijn zwager niet in zijn verkooppraatjes

  Like

 7. Wij hebben al jaaaaaren een aflosvrije hypotheek en zijn daar zeer tevreden mee. Die kredietjes mogen alle geldschieters in hun witte derriere steken.

  Like

 8. Wij hebben al jaaaaaren een aflosvrije hypotheek en zijn daar zeer tevreden mee. Die kredietjes mogen alle geldschieters in hun witte derriere steken.

  Like

 9. 5 jr geleden aflossingsvrije lening op basis van hypoth.
  Op overeenkomst stons aflossingsvrij gedurende 120 maanden. Dan zou ik mijn allang verkocht hebben en de lening afgelost dacht ik. Nu ben ik 65. Schrik: ik moet nu de lening aflossen binnen 5 jaar,kost met 4x zoveel per maand. Stond niet bij de artikelen op de overeenkomst. Is ook niet betrokken bij het inkomensonderzoek. De geldschiter had best kunnen bedenken dat ik het nu, nu ik NB met pensioen ga niet kan betalen. Ben ik erin gestonken? Hebben ze me een loer gedraaid. Eigen schuld, dikke bult?

  Like

 10. 5 jr geleden aflossingsvrije lening op basis van hypoth.
  Op overeenkomst stons aflossingsvrij gedurende 120 maanden. Dan zou ik mijn allang verkocht hebben en de lening afgelost dacht ik. Nu ben ik 65. Schrik: ik moet nu de lening aflossen binnen 5 jaar,kost met 4x zoveel per maand. Stond niet bij de artikelen op de overeenkomst. Is ook niet betrokken bij het inkomensonderzoek. De geldschiter had best kunnen bedenken dat ik het nu, nu ik NB met pensioen ga niet kan betalen. Ben ik erin gestonken? Hebben ze me een loer gedraaid. Eigen schuld, dikke bult?

  Like

 11. Paul, je bent er duidelijk buiten je schuld om ingestonken. Je mag van een hypotheekverstrekker verwachten dat hij je informeert over de gevolgen van een aflossingsvrije lening. Er wordt altijd veel te luchtig over gedaan. “oh dan neemt u voor dat resterende stuk tegen die tijd toch een gewone lening.”
  Nu blijkt maar weer eens hoe link aflossingsvrij is.
  Ik vind dat je misleid bent en zou een klacht indienen. Als je de goede informatie had gehad, zou je het heel anders geregeld hebben.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: