De baas is van huis

Deze week was het duidelijk te merken dat de baas een weekje weg is. Collega's nemen het er gelijk van en werken een stuk minder hard. Maar waar ik mij het meest aan heb gestoord is het feit dat ze allemaal zonder uitzondering te laat kwamen. Sommigen wel meer dan een uur. Ik stoor me daar enorm aan, ik hou niet van zo'n instelling, maar ben kennelijk de enige die het wel normaal vindt om ook als de baas weg is gewoon om half negen te beginnen. Ik verraad mijn collega's natuurlijk niet, maar het is wel irritant dat mijn baas niet kan zien dat ik als enige gewoon op tijd begon deze week. Nou ja, dan troost ik me maar met de gedachte dat komend weekend de wintertijd ingaat en ik ook een uurtje langer kan slapen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

23 gedachten over “De baas is van huis”

 1. Neem een foto van jezelf waarop ook een klok te zien is met de normale aanvangstijd van het kantoor. En die laat je dan een beetje nonchalant slingeren op het bureau van je baas.
  Trouwens, wat is dat eigenlijk voor een bedrijf dat niet eens een prikklok heeft? 😀

  Like

 2. Ja, zeg.. Inderdaad.. Wij moeten hier gewoon lekker klokken altijd.. tussen 9 en 12 aanwezig, en tussen 14 en 16.30 uur.. Verder ook nog eens minimaal 7 uur per dag maken en 40 uur per week.. Lache man.
  Is je baas geen manager?

  Like

 3. Ik had een verstandige baas die iedereen vrij liet in alles. Aan het eind van de week vulde je de urenkaart en en klaar. Vrijwel iedereen maakte aan het eind netjes zijn werk af en dat werd regelmatig een kwartiertje extra werken. Dat werd door de volwassen gemaakte werknemers niet geschreven.
  Vervolgens kwam er een electronische prikklok die gekoppeld werd aan een toegangspasje. Dat was een idee van het moederbedrijf. De volwassen medewerkers werden daardoor opslag kinderachtig. Een kwartier voor tijd stelde iedereen zich op bij de prikklok. Het ergste is dat het om hoger opgeleid personeel ging en zulk onvolwassen gedrag had ik niet verwacht.
  1/3de van het bedrijf was op dienstreis, die prikklok ging niet in het vliegtruig mee. Je mag je dus afvragen hoe daar met de werktijden omgegaan werd.
  Het bedrijf heeft enkele jaren later 150 mensen op straat moeten zetten wegens het slecht functioneren van het bedrijf. Die prikklok zal niet de oorzaak geweest zijn, maar nmm heeft het wel bijgedragen.
  Mijn stelling dat je mensen alleen verantwoordelijk krijgt als je ze verantwoording geeft ging hier al te pijnlijk op.
  Zelf heb ik regelmatig mijn baas de kamer uitgestuurt zodat ik weer aan het werk kon. 8)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: