’s Mans trots.

Autowassen op straat moet worden ontmoedigd, las ik op nu.nl. Dat heeft te maken met schadelijke stoffen die op die manier in het riool terecht komen. Prima, maar waar moet ik het dan doen? Moet ik de auto eerst door de schuifpui naar binnen rijden? Wat een absolute onzin zeg. Autowassen op straat is zo oud als de weg naar Rome en daar dient men vanaf te blijven. Zie het als het recht om een wapen te bezitten in Amerika en het recht om 300 km/u te rijden in Duitsland. Wij hebben autowassen op straat. Nou ja, al die anderen hebben het ook, behalve in Afrikaanse binnenlanden waar ze geen straten hebben. Maar autowassen op straat, de trots van de man, de kans om zijn bolide te ontdoen van vuil en blubber, en hem wederom te doen glanzen, hem met een waslaagje in te masseren zodat regendruppels zich niet meer aan zijn bolide kunnen hechten, dat recht zou hem ontnomen worden? De brave huisvader op rubberlaarzen, gewapend met emmer en spons, misschien wel bezig met de auto van zijn vrouw, die zou uit het dorpse straatbeeld moeten verdwijnen? Aanmenooitniet!

Toen ik verder las zag ik dat de Bovag zich hier sterk voor wil maken. De Bovag, branchevereniging voor garagehouders en autowasbedrijven. Ah! Nu begreep ik het. Nou prima, als de autowasbedrijven dan zorgen dat ik gratis mijn auto kan komen wassen in hun wasstraat, dan ben ik hun man. Het gaat ze immers om het milieu, dus dan willen ze daar vast aan meewerken. Eventueel wil ik een kleine bijdrage leveren voor verbruikt water.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

9 gedachten over “’s Mans trots.”

 1. Gewoon niet wassen, dat doe ik met mijn fiets ook. Wat er teveel aan vuil aan zit spoelt er met een buitje wel af. Wassen is daarbij iets voor mietjes. Nog even en je gaat beweren dat het uitzuigen van een auto ook een mannenrecht is.

  Het vuil dat je van je auto wast, was als je geen auto had gehad gewoon op straat terecht gekomen en was eveneens afgevoerd via de putten in de straat. Dus een net zo’n onzin discussie als alle regenpijpen van daken die naar een apart regenwaterafvoerput moeten. Als zo’n huis er niet had gestaan gaat het water op zo’n plek ook niet naar zo’n speciale put.

  Nog even en je vrouw gaat maandelijks op sjouw met het dubbelglas uit jullie huis naar de wasserette.

 2. Niet naar Ximaar luisteren en gewoon je auto voor je huis wassen. En uitzuigen! In Amerika is de wapperende was in de ban gedaan. Allemaal onzin. Wat voor schadelijke stoffen? Saharazand? 😀

 3. Olie en rubber resten hebben ze het over. Maar het is gewoon een lobby. En natuurlijk luister ik niet naar Ximaar als het om auto’s en maanlandingen gaat.

 4. Net thuis en reken maar dat de auto gewassen wordt. En de caravan erbij. En alles wordt uitgezogen.
  Maar de was zit in de droger. Wat een pestpokkeweer is het toch hier.

 5. Ik dacht precies hetzelfde toen ik las dat de Bovag erachter zat, dat is een typische autobranchelobby. Net zoals dat je hele auto afgekeurd wordt als er bv een barstje in een achterlicht zit, en je dus gelijk een hele nieuwe unit voor 200 euro mag aanschaffen, want een los stukje plastic van een paar euro verkoopt men niet. daarom rij ik graag oude auito’s, kan ik tenminste nog iets op de sloop vinden ervoor.

 6. Het vuil van de auto is toch afkomstig van de straat? En als je het eraf wast, komt het weer op straat terug. Je kunt hem ook in de regen laten staan, dan spoelt dat vuil ook op straat. Maar als je je auto regelmatig wast en poetst, gaat hij waarschijnlijk iets langer mee.
  Dus 2 redenen voor de Bovag om het te willen verbieden: Ze willen verdienen aan de wasstraat of anders aan de vervroegde verkoop van een nieuwe auto.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s